NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

4

Jordbær med sjokoladetrekk

Hei ♥

Å lage slike godsaker som jordbær dyppet i sjokolade er egentlig ikke så vanskelig, og heller ikke så mye jobb. Det er kjempegodt og absolutt verdt å prøve ut!

Start med å sette på en kjele med vann på plata, og vente til det kommer damp eller småkoker (pass på at det ikke koker for mye). Finn en tallerken som passer, gjerne litt dyp, og sett over kjelen. Brekk så ønsket sjokolade i biter (her kan man bruke kreativiteten; lys, mørk, melkesjokolade, chili, osv). Jeg foretrekker mørk eller hvit sjokolade. Bruk en gaffel eller skje til å røre i sjokoladen til den er helt smeltet.

Vask og rens så mange jordbær du gidder/ønsker og dypp eller rull dem i sjokoladen. Settes til slutt i kjøleskapet så sjokoladen stivner.

Voila - ferdig. 




Beklager de mørke bildene :-)

  • 2

    Oppskrift / Guacamole








    Dagens middag ble kjempegod, og det var ikke så vanskelig å lage heller, man må bare sette av litt tid så man slipper å stresse. Jo mindre stress - jo mindre søl, slik er det ihvertfall for meg! Kjæresten fikk Nachos med kjøttdeig og ost, pluss litt tilbehør som tomat, rømme og guacamole (bilde nr 1). Jeg er veldig glad i grønne saker, som dere kanskje ser (bilde nr 2), men etter bilde ble tatt lesset jeg på med guacamole i tillegg. Nam !

  • 8

    Helg og Pita Gyros

    Endelig er det helg igjen ♫  Da det er lov med litt høyere musikk, ekstra god mat, å sove litt lenger om morgenen og ellers kose seg. Noen drar på fjellet, andre inn til byen på hotell, mange liker å slappe av forran TV med godis, og en del mennesker drar ut på byen. Noen sover gjennom hele helga, mens andre er oppe til langt på natt. Det er mange måter å nyte helgene på, det viktigste er at du gjør det på din måte. Ikke føl deg presset til å holde deg hjemme, eller å dra ut for den saks skyld, kun fordi andre vil at du skal det eller syns du burde det.  KOS DEG.




    Da vi planla dagens middag ble vi inspirert av Rhodos-oppholdet vårt  (ligger i arkivet / ca juni-juli 2011). Vi har prøvd å lage noe vi spiste en del av på Rhodos ; Pita Gyros, fordi det kostet 8 kr pr porsjon OG var utrolig godt
    Jeg ble frelst av den greske matkulturen da vi var der nede - sterke og rene smaker, og tzatiki.. Nam! Og jeg elsker de honningristede nøttene og Frappe'n (iskaffe) man får kjøpt der nede... Og frukten der nede er så god! Spesielt plomme, nektarin og melon! Det er fakta faen at jeg har lagt på meg begge gangene vi har bodd der nede, noe som er bevis på hvor trist den norske maten og matvarene er i forhold. Ihvertfall i mitt hode. 

    Jeg burde fått Rhodos-opphold på blå-resept og Coffe White Mocha intravenøst.






    Her kommer ihvertfall oppskriften vi brukte :

    ( gir 4 porsjoner)

    400 gram strimlet svinekjøtt
    1 ts salt
    1 ts paprikapulver
    1 ts spisskumin (cumin)
    1/4 ts pepper
    1/2 ts oregeano
    1/4 hode isbergsalat
    1 paprika
    1 boks mais
    1 rødløk

      Tzatziki 
     1 pakke pitabrød  (neste gang skal jeg helt klart bake selv. Trykk HER for oppskrift)




    Kutt grønnsakene og åpne mais. Sett på ovnen, varm pitbrødene. Stek kjøttet og ha i krydder; paprika, salt, pepper, oregano og spisskumin.
    Ta ut pitabrød og del, ha i masse fyll og nok tzatziki så er du klar for middag. Det ble kjempegodt, og smaken kunne faktisk minne litt om den i Ialyssos, Hellas.

    Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin lørdagskveld   


  • 0

    Nattmat ala Nora

    Ble visst sulten på noe godt i natten!  På dager som er like kaotiske i hodet mitt som i dag så er det lett for meg å glemme å spise. Derfor tok kjæresten min ansvar og satte igang litt kutting og blanding av grønnsaker til meg - han er så snill og god mot meg!

    Ingredienser :

    Cherrytomater
    Soltørka tomat
    Løk
    Paprika
    Kyllingpålegg
    Salt og pepper
    Fersk basilikum
    Og feta-ost, noe jeg ikke hadde.

    Alt kuttes og blandes.


    Nydelig  ♥ Tusen takk, Dag ♥

    God natt ..

  • 0

    Kalkunpai / oppskrift

    DEIG
    180g hvetemel
    100g smør
    5-6 ss kaldt vann

    FYLL
    4 egg
    2 dl melk
    2-3 dl revet ost
    Purre etter ønske
    Salt og pepper

    2 Sopp
    1/2 boks Mais
    200-300g lettstekt kalkun
    Ca 100g blomkål

    Bland sammen ingrediensene til deigen, kna den godt og legg den 15 min i kjøleskapet.
    Strø paiformen med litt mel, rull ut deigen i passe størrelse og legg i formen. Prikk med gaffel.

    Forstek deigen i 10 minutter.

    Stek kalkunen lett og krydre etter ønske. Feks, paprika, salt og pepper. Kutt grønnsakene.

    Pisk sammen fyllet.

    Legg kalkun, osv i formen og hell over fyllet. Ta ost på toppen hvis du vil.
    Stekes på 200 grader i 25-30 minutter.

    Salat, loff med smør og cidere er godt tilbehør ;-)

  • 0

    Suppe ala Nora

    Jeg improviserer mye på kjøkkenet, og følger sjelden oppskrifter jeg finner heller. Jeg finner en mal, og tilsetter eller tar bort ingredienser slik det passer mine smaksløker. Her er et eksempel, der jeg ikke trengte oppskrift.

    Ca :
    4 gulrøtter
    1 blomkål
    Parmesan
    Litt melk
    Ha i vann til du får ønsket konsistens.
    Salt og pepper

    Kutt og kok grønnsaker. Hell av litt vann, fyll på litt melk for smakens skyld. Moses med stavmixer.

    Enkelt og greit, slik jeg liker det.

    Nå blir det kveldsmat på meg og kjæresten, selv om han ville tilsette en del ost på sin tallerken. Også Brille på NRK nett-tv :-)

  • 6

    Bursdagspizza

    Hei !

    Vi har kost oss med knallgod kalkunpizza. Selvsagt hjemmelaget!
    Her kommer oppskriften jeg brukte, som kommer fra boka "Kokebok for jenter".
     Fyllet har vi komponert etter egne ønsker :


    Deig
    ~ 1/2 ts sukker
    ~ 1 ts tørrgjær
    ~ 3,5 dl lunkent vann
    ~ 1 ts salt
    ~ 250 g hvetemel
    ~ 250 g grovt mel
    ~1 ss olivenolje

    Tomatsaus
    ~ 3 dl knuste tomater (på boks)
    ~ 2 ss tomatpurè
    ~ 1/2 ts sukker
    ~1 ts urter
    (basilikum, oregano, pizzakrydder, osv)
    ~ 200 g revet mozzarella?-ost

    Fyll
    ~ Kalkun i biter
    ~ tomat
    ~ champinjong
    ~ ost
    ~ soltørkede tomater






    Jeg har også fått to fine gaver i adventskalenderen, en lykt og julenøtter.
     Og da lurer dere kanskje på, hvilke nøtter er egentlig julenøttene?
    Jo; mandel, valnøtt, hasselnøtt og paranøtt. 







    Er jeg ikke heldig?




  • 5

    Mammas salat

    Søndag forrige uke var vi bedt til middag hos min mor, da fikk vi denne gode salaten. Vil dele oppskrift med dere, og vise hvor lekkert det var.

    Oppskrift:
    Norske jordbær
    Cashew nøtter
    Isberg-salat
    Cherrytomater
    Paprika
    Purreløk
    Pepper + hvitløkskrydder
    Olivenolje

    Kuttes opp og blandes.

    Så enkelt kan det gjøres, men så godt det var. Spesielt bærene, som var så søte som... Ja.

    I dag har jeg gjort noen ærend, sett nesten hele siste sesong av Mad Men og kjøpt bursdagsgave til høna mi.

    Syntes for store capser burde komme på moten.


    Ting tar tid, men når ting endelig faller på plass, bit for bit, er det plutselig litt lettere å overleve.

  • 4

    Bake Kake Dag

    I dag har jeg bakt sjokoladekake, også fortsetter jeg med puslingen. Ellers er det meget lite å meddele.

    Hva skjer hos dere?

  • 11

    Den store muffins-dagen



    Det som er så bra med muffins er at det tar så kort tid å lage.
    Bare å snekre sammen røra slik man vil ha den, 15 minutter i ovnen og VIPS.
    Det er også lurt med en personlig assistent. Min heter Johanna, og er verdens beste <3




    Så er det glasuren sin tur: smør, melis og konditor-farge blandes i en bolle.



    For oss prinsesser passer det perfekt med noen røde dråper, da det vil gi en søt rosa farge.
    Litt mørk sjokolade kan hakkes, og sammen med sølvkuler blir det god og pen pynt.




    Og endelig kommer øyeblikket alle vi kakemumser venter på - kvalitets testing !
    Jeg trodde nesten jeg døde og kom til himmelen da jeg hadde første biten i munnen, men jeg merket fort at jeg fortsatt satt sammen med de levende da TV-lydene kicket inn. De små gledene i hverdagen, sier jeg bare.


    Ps. Dette må prøves hjemme.



  • 0

    Oppskrift: brownieskake


    Ingredienser
    200 g kokesjokolade
    250 g smør
    4 dl sukker
    4 stk egg
    2,5 dl hvetemel
    1 ts bakepulver
    1 dl kakao
    1 dl valnøtter
    2 dl bringebær
    2 dl kremfløte
    2 dl bringebær

    Fremgangsmåte
    (24 biter)

    Del sjokoladen i mindre biter og smelt dem over svak varme sammen med smøret. Avkjøl blandingen.

    Visp sukker og egg til eggedosis. Sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver.

    Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og rør forsiktig om. Ha til slutt i bringebær og hakkede valnøtter.

    Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, 30 x 20 cm, og stek kaken på nederste rille ved 175° i ca. 30 min.

    Avkjøl kaken før den skjæres opp i ruter og pyntes med vispet krem og bringebær.

  • Nora Sveen

    Jeg heter Nora, og bor i Oslo med fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

    Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com



    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg



    bilde



    hits