NoraHvem.blogg.no -
Hjem FLG MEG Om meg Kontakt

4

Jordbr med sjokoladetrekk

Hei ♥

lage slike godsaker som jordbr dyppet i sjokolade er egentlig ikke s vanskelig, og heller ikke s mye jobb. Det er kjempegodt og absolutt verdt prve ut!

Start med sette p en kjele med vann p plata, og vente til det kommer damp eller smkoker (pass p at det ikke koker for mye). Finn en tallerken som passer, gjerne litt dyp, og sett over kjelen. Brekk s nsket sjokolade i biter (her kan man bruke kreativiteten; lys, mrk, melkesjokolade, chili, osv). Jeg foretrekker mrk eller hvit sjokolade. Bruk en gaffel eller skje til rre i sjokoladen til den er helt smeltet.

Vask og rens s mange jordbr du gidder/nsker og dypp eller rull dem i sjokoladen. Settes til slutt i kjleskapet s sjokoladen stivner.

Voila - ferdig.




Beklager de mrke bildene :-)

  • 2

    Oppskrift / Guacamole








    Dagens middag ble kjempegod, og det var ikke s vanskelig lage heller, man m bare sette av litt tid s man slipper stresse. Jo mindre stress - jo mindre sl, slik er det ihvertfall for meg! Kjresten fikk Nachos med kjttdeig og ost, pluss litt tilbehr som tomat, rmme og guacamole (bilde nr 1). Jeg er veldig glad i grnne saker, som dere kanskje ser (bilde nr 2), men etter bilde ble tatt lesset jeg p med guacamole i tillegg. Nam !

  • 8

    Helg og Pita Gyros

    Endelig er det helg igjen ♫ Da det er lov med litt hyere musikk, ekstra god mat, sove litt lenger om morgenen og ellers kose seg. Noen drar p fjellet, andre inn til byen p hotell, mange liker slappe av forran TV med godis, og en del mennesker drar ut p byen. Noen sover gjennom hele helga, mens andre er oppe til langt p natt. Det er mange mter nyte helgene p, det viktigste er at du gjr det p din mte. Ikke fl deg presset til holde deg hjemme, eller dra ut for den saks skyld, kun fordi andre vil at du skal det eller syns du burde det. KOS DEG.




    Da vi planla dagens middag ble vi inspirert av Rhodos-oppholdet vrt (ligger i arkivet / ca juni-juli 2011). Vi har prvd lage noe vi spiste en del av p Rhodos ; Pita Gyros, fordi det kostet 8 kr pr porsjon OG var utrolig godt
    Jeg ble frelst av den greske matkulturen da vi var der nede - sterke og rene smaker, og tzatiki.. Nam! Og jeg elsker de honningristede nttene og Frappe'n (iskaffe) man fr kjpt der nede... Og frukten der nede er s god! Spesielt plomme, nektarin og melon! Det er fakta faen at jeg har lagt p meg begge gangene vi har bodd der nede, noe som er bevis p hvor trist den norske maten og matvarene er i forhold. Ihvertfall i mitt hode.

    Jeg burde ftt Rhodos-opphold p bl-resept og Coffe White Mocha intravenst.






    Her kommer ihvertfall oppskriften vi brukte :

    ( gir 4 porsjoner)

    400 gram strimlet svinekjtt
    1 ts salt
    1 ts paprikapulver
    1 ts spisskumin (cumin)
    1/4 ts pepper
    1/2 ts oregeano
    1/4 hode isbergsalat
    1 paprika
    1 boks mais
    1 rdlk

    Tzatziki
    1 pakke pitabrd (neste gang skal jeg helt klart bake selv. Trykk HER for oppskrift)




    Kutt grnnsakene og pne mais. Sett p ovnen, varm pitbrdene. Stek kjttet og ha i krydder; paprika, salt, pepper, oregano og spisskumin.
    Ta ut pitabrd og del, ha i masse fyll og nok tzatziki s er du klar for middag. Det ble kjempegodt, og smaken kunne faktisk minne litt om den i Ialyssos, Hellas.

    Jeg nsker dere alle en fortsatt fin lrdagskveld


  • 0

    Nattmat ala Nora

    Ble visst sulten p noe godt i natten! P dager som er like kaotiske i hodet mitt som i dag s er det lett for meg glemme spise. Derfor tok kjresten min ansvar og satte igang litt kutting og blanding av grnnsaker til meg - han er s snill og god mot meg!

    Ingredienser :

    Cherrytomater
    Soltrka tomat
    Lk
    Paprika
    Kyllingplegg
    Salt og pepper
    Fersk basilikum
    Og feta-ost, noe jeg ikke hadde.

    Alt kuttes og blandes.


    Nydelig ♥ Tusen takk, Dag ♥

    God natt ..

  • 0

    Kalkunpai / oppskrift

    DEIG
    180g hvetemel
    100g smr
    5-6 ss kaldt vann

    FYLL
    4 egg
    2 dl melk
    2-3 dl revet ost
    Purre etter nske
    Salt og pepper

    2 Sopp
    1/2 boks Mais
    200-300g lettstekt kalkun
    Ca 100g blomkl

    Bland sammen ingrediensene til deigen, kna den godt og legg den 15 min i kjleskapet.
    Str paiformen med litt mel, rull ut deigen i passe strrelse og legg i formen. Prikk med gaffel.

    Forstek deigen i 10 minutter.

    Stek kalkunen lett og krydre etter nske. Feks, paprika, salt og pepper. Kutt grnnsakene.

    Pisk sammen fyllet.

    Legg kalkun, osv i formen og hell over fyllet. Ta ost p toppen hvis du vil.
    Stekes p 200 grader i 25-30 minutter.

    Salat, loff med smr og cidere er godt tilbehr ;-)

  • 0

    Suppe ala Nora

    Jeg improviserer mye p kjkkenet, og flger sjelden oppskrifter jeg finner heller. Jeg finner en mal, og tilsetter eller tar bort ingredienser slik det passer mine smakslker. Her er et eksempel, der jeg ikke trengte oppskrift.

    Ca :
    4 gulrtter
    1 blomkl
    Parmesan
    Litt melk
    Ha i vann til du fr nsket konsistens.
    Salt og pepper

    Kutt og kok grnnsaker. Hell av litt vann, fyll p litt melk for smakens skyld. Moses med stavmixer.

    Enkelt og greit, slik jeg liker det.

    N blir det kveldsmat p meg og kjresten, selv om han ville tilsette en del ost p sin tallerken. Ogs Brille p NRK nett-tv :-)

  • 6

    Bursdagspizza

    Hei !

    Vi har kost oss med knallgod kalkunpizza. Selvsagt hjemmelaget!
    Her kommer oppskriften jeg brukte, som kommer fra boka "Kokebok for jenter".
    Fyllet har vi komponert etter egne nsker :


    Deig
    ~ 1/2 ts sukker
    ~ 1 ts trrgjr
    ~ 3,5 dl lunkent vann
    ~ 1 ts salt
    ~ 250 g hvetemel
    ~ 250 g grovt mel
    ~1 ss olivenolje

    Tomatsaus
    ~ 3 dl knuste tomater (p boks)
    ~ 2 ss tomatpur
    ~ 1/2 ts sukker
    ~1 ts urter
    (basilikum, oregano, pizzakrydder, osv)
    ~ 200 g revetmozzarella?-ost

    Fyll
    ~ Kalkun i biter
    ~ tomat
    ~ champinjong
    ~ ost
    ~soltrkede tomater






    Jeg har ogs ftt to fine gaver i adventskalenderen, en lykt og julentter.
    Og da lurer dere kanskje p, hvilke ntter er egentlig julenttene?
    Jo; mandel, valntt, hasselntt og parantt.







    Er jeg ikke heldig?




  • 5

    Mammas salat

    Sndag forrige uke var vi bedt til middag hos min mor, da fikk vi denne gode salaten. Vil dele oppskrift med dere, og vise hvor lekkert det var.

    Oppskrift:
    Norske jordbr
    Cashew ntter
    Isberg-salat
    Cherrytomater
    Paprika
    Purrelk
    Pepper + hvitlkskrydder
    Olivenolje

    Kuttes opp og blandes.

    S enkelt kan det gjres, men s godt det var. Spesielt brene, som var s ste som... Ja.

    I dag har jeg gjort noen rend, sett nesten hele siste sesong av Mad Men og kjpt bursdagsgave til hna mi.

    Syntes for store capser burde komme p moten.


    Ting tar tid, men nr ting endelig faller p plass, bit for bit, er det plutselig litt lettere overleve.

  • 4

    Bake Kake Dag

    I dag har jeg bakt sjokoladekake, ogs fortsetter jeg med puslingen. Ellers er det meget lite meddele.

    Hva skjer hos dere?

  • 11

    Den store muffins-dagen



    Det som er s bra med muffins er at det tar s kort tid lage.
    Bare snekre sammen rra slik man vil ha den, 15 minutter i ovnen og VIPS.
    Det er ogs lurt med en personlig assistent. Min heter Johanna, og er verdens beste <3




    S er det glasuren sin tur: smr, melis og konditor-farge blandes i en bolle.



    For oss prinsesser passer det perfekt med noenrdedrper, da det vil gi en st rosa farge.
    Litt mrk sjokolade kan hakkes, og sammen med slvkuler blir det god og pen pynt.




    Og endelig kommer yeblikket alle vi kakemumser venter p -kvalitets testing !
    Jeg trodde nesten jeg dde og kom til himmelen da jeg hadde frste biten i munnen, men jeg merket fort at jeg fortsatt satt sammen med de levende da TV-lydene kicket inn.De sm gledene i hverdagen, sier jeg bare.


    Ps. Dette m prves hjemme.



  • 0

    Oppskrift: brownieskake


    Ingredienser
    200 g kokesjokolade
    250 g smr
    4 dl sukker
    4 stk egg
    2,5 dl hvetemel
    1 ts bakepulver
    1 dl kakao
    1 dl valntter
    2 dl bringebr
    2 dl kremflte
    2 dl bringebr

    Fremgangsmte
    (24 biter)

    Del sjokoladen i mindre biter og smelt dem over svak varme sammen med smret. Avkjl blandingen.

    Visp sukker og egg til eggedosis. Sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver.

    Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og rr forsiktig om. Ha til slutt i bringebr og hakkede valntter.

    Hell rren i en bakepapirkledd langpanne, 30 x 20 cm, og stek kaken p nederste rille ved 175 i ca. 30 min.

    Avkjl kaken fr den skjres opp i ruter og pyntes med vispet krem og bringebr.

  • Nora Sveen

    Jeg heter Nora, og bor i Oslo med fantastiske samboer og vr lille hund Minna. Her p bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del r n, men jobber for f et bedre og friskere liv!

    Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com



    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg



    bilde



    hits