NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

8

Min nyttårsfeiring

I kveld, på årets siste dag, feirer jeg på Lillehammer med samboeren min.
Cidere og kalkunpai (oppskrift kommer senere) er det vi har på menyen - og mye god musikk, selvfølgelig.

Det har allerede blitt fyrt opp en del fyrverkeri her, og jeg gleder meg litt til å se hvor mye smell det blir over Lillehammer i natt!
Når man er vandt til å feire i Etnedal eller Torpa, da skal det ikke så mye til å toppe det. I forhold til innbyggertall, mener jeg ;-)

I kveld bruker jeg den lille sorte fra en Mango-butikk på Rhodos, med hvite sko jeg fikk fra kjæresten i Berlin! 

Jeg vet at bildene kunne vært mye bedre, men har ikke tilgang til annet enn mobil for tiden!
Et bilde med naturlige krøller, og et uten ;-) SMILYou Sent Me Flying / Amy Winehouse
Who's That Chich ? / David Guetta, Rihanna
Goodnight Moon / Shivaree
Crazy In Love / Eminem  

 

Jeg vil ønske dere et riktig godt nytt år!
Håper 2013 blir et bedre år..

 • 3

  Intervju / Lizbeth Osnes / psykisk helse

  Lizbeth Osnes er tjue år gammel, er samboer og bor litt utenfor Ålesund. 
  Hun skriver bloggen Lizbethosnes.com, der hun skriver om bla. hverdag, hundene sine, mote, bloggtips, psykisk helse og kampen for å bli frisk.

  Når startet du bloggen din? Og hva betyr den for deg?
  Jeg startet med blogging i 2007, da var det en slags dagbok hvor jeg "gikk ut" med mine problemer - som den gang ikke var rent få. Det var depresjoner, flere forskjellige typer angst og spiseforstyrrelsen. Fra den gang av har jeg vært opptatt av at bloggen skal være like åpen og ærlig som den alltid har vært. Og det sier jo sitt nå som det er plass til annet enn psykisk helse også - som for eksempel mote og hundene. Dette var noe jeg rett og slett ikke hadde plass til i livet mitt tidligere. Bloggen min ER meg - på godt og vondt.

  Hvor gammel var du da du begynte å slite psykisk?
  Jeg var ikke gamle jenta da emetofobien kom på banen, det var i alle fall før barneskolealderen.

  Merket du selv at noe var galt, eller var det familien / de rundt deg?
  Det var eks-kjæresten min som oppdaget at jeg aldri spiste, og at jeg aldri hadde overskudd til noe annet enn å sove. Kjørte vi i bilen, sovnet jeg. Så vi film, sovnet jeg. Når jeg etterhvert begynte å overnatte hos ham merket han raskt at jeg overhodet ikke hadde et normalt syn på mat. 

  På bloggen din skriver du at du har slitt med både angst og anoreksi i lang tid.
  Kan du fortelle litt om hvordan det har påvirket deg mest i hverdagen?
  Tidligere var det jo blant annet det jeg nevnte ovenfor; jeg hadde ikke overskudd til noe som helst. Jeg kunne sove i mangfoldige timer, og det å prioritere venner klarte jeg aldri. De få timene jeg hadde hvor jeg ikke sov eller var på skolen, brukte jeg til trening. Det var hele livet mitt, rett og slett. Nå merker jeg lite av det i hverdagen, med unntak av at jeg kan bli litt fortere fysisk sliten enn andre (om jeg for eksempel er på en krevende tur eller lignende). Jeg er utrolig mye bedre nå enn noen gang, så da merker jeg veldig lite av anoreksien. 

  Hvordan har familien din og de rundt deg taklet at du har hatt det så vanskelig?
  De har taklet det veldig bra! Pappa har vært en helt enorm støtte, han har virkelig visst gode råd uansett hva det var som var vanskelig. Mamma sliter nok litt mer med det å se meg ha det vondt, hun vil helst ikke høre om det i det hele tatt. 

  Har du gått i behandling, hatt planlagte innleggelser eller andre ting som har hjulpet deg mot bedring? 
  Et par psykologer/psykiatere, noen psykiatriske sykepleiere, helsesøstre, leger, medikamenter og en planlagt innleggelse er noe av det jeg har forsøkt. Det eneste som har hjulpet har vært behandleren jeg går til i dag (psykiatrisk sykepleier), det å ha skiftet livsstil (jeg bor for eksempel med verdens herligste mann) og det å være bevisst på hva jeg vil velge for livet foran meg.

  Har du noen metoder for å takle angst?
  Her har jeg skrevet et godt innlegg om det: http://lizbethosnes.com/hvordan-takle-angst-i-forskjellige-situasjoner/

  Har du fått noen varige fysiske skader som følge av spiseforstyrrelsen?
  Jeg er vel ikke beinskjør sånn sett, men jeg brekker utrolig lett beina i kroppen min. Ellers er hår, negler og hud av dårlig kvalitet, jeg har omtrent null kondisjon og kroppen min bruker lengre tid på å hele seg selv. I tillegg har menstruasjonen tullet noe fryktelig, og spørsmålet om jeg noen gang vil være i stand til å bli gravid har streifet både meg og leger. Det har uten tvil vært en enorm påkjenning for kroppen min, det finnes det ingen tvil om. Heldigvis ser det ut til at det meste begynner å ordne seg, jeg får for eksempel ikke blåkuler av at noen håndhilser på meg lenger.. 

  Hvilket forhold til mat, vekt og kropp har du i dag?
  Jeg har et veldig sunt forhold til det. Det vil si, jeg har et stort ønske om å gå OPP i vekt (i første omgang vil jeg ligge på rundt 45 kilo, deretter bevege meg opp mot det skumle 50-tallet) og matbiten av livet mitt er endelig på plass. Jeg spiser regelmessig, sunt og har i det hele tatt et greit forhold til det. Noen ganger er det jo vanskelig å skulle spise, men jeg gjør det likevel. Det har blitt utrolig mye mindre anstrengt bare i løpet av de siste par månedene. 

  Hva tror du er det som påvirker folk mest i forhold til
  vanskelige tanker om egen kropp/vekt/utseende/selvbilde i dag?
  For min egen del var det i alle fall mobbingen på barneskolen som gjorde utslaget; jeg ville bli pen. På mange måter kan man jo tenke det samme om de store forbildene (modeller, bloggere og lignende) også, selv om ingen av de noen gang har påvirket meg. 

  Hva motiverer deg til å bli frisk?
  Tanken på å bli mamma (og den beste jeg noen gang kan bli!), få en utdannelse og godt arbeid, å kunne leve et normalt liv. Jeg har lyst til så utrolig mye, og ingenting av det er oppnåelig med den livsstilen jeg valgte for så mange år siden. Nå ser jeg endelig lyset - og det lyser vakkert og håpefullt mot meg! 

  --
  Mvh.
  Lisbeth Sæther Osnes
  Http://lizbethosnes.com

  Til slutt vil jeg takk til Lizbeth for å stille opp i intervjuet! Du er så tøff som tør å blogge så åpent og ærlig om deg selv, det du sliter med og tankene dine ellers.
  Håper andre kan bli inspirert til å skrive mer åpent, også om vanskelige ting. Ting skal ikke ties ihjel - men tales ihjel
  Ikke slit alene - søk hjelp.  Ingen fortjener å ha det vondt og vanskelig.

  It's okey, not to be okey.

 • 6

  Målløs

   

  Tusen takk,  kjæresten min !!!

 • 0

  Suppe ala Nora

  Jeg improviserer mye på kjøkkenet, og følger sjelden oppskrifter jeg finner heller. Jeg finner en mal, og tilsetter eller tar bort ingredienser slik det passer mine smaksløker. Her er et eksempel, der jeg ikke trengte oppskrift.

  Ca :
  4 gulrøtter
  1 blomkål
  Parmesan
  Litt melk
  Ha i vann til du får ønsket konsistens.
  Salt og pepper

  Kutt og kok grønnsaker. Hell av litt vann, fyll på litt melk for smakens skyld. Moses med stavmixer.

  Enkelt og greit, slik jeg liker det.

  Nå blir det kveldsmat på meg og kjæresten, selv om han ville tilsette en del ost på sin tallerken. Også Brille på NRK nett-tv :-)

 • 2

  Mine mål for 2013

  Istedenfor å kalle det "nyttårsforsetter", som ofte blir urealistiske eller for tidskrevende for bare ett år, velger jeg å tenke på det som mål jeg vil nå iløpet av det kommende året. Jeg har allerede startet på en liste, med både ting jeg gleder meg til og ting jeg burde gjøre. For det er jo slik i dagens samfunn at man hele tiden skal klatre oppover og bli enda bedre. Og enda tynnere, burde trene mer, få mer penger, jo flere år på skole - jo bedre, man burde ta yoga. Det jeg sitter igjen med er et stort PRESS.

  For vet dere hva jeg jobber med hver dag? Helsa mi. Dere tror dere vet det meste som er å vite om meg? For dere har jo hørt det av venner, foreldre eller som sladder. Og da er det ihvertfall sant
  På mandag, på julaften jeg hadde håpet kunne bli bra, da stormet det så hardt inni meg at jeg ikke klarte annet enn å synke sammen på gulvet til en ball og gråte. Det var nesten så vi måtte avlyse avtalene våre og bli hjemme - for det gjorde så vondt. Jeg hadde nesten ikke fått sove natta før heller, fordi jeg gruet meg sånn. God jul, liksom. 

  Men tilbake til målene,

  ~ Fullføre førerkortet. Jeg har nemlig en nydelig liten Golf stående. Perfekt. 

  ~ Ta en ny tatovering. Gleder meg!

  ~ Reise! Hvis formen blir god nok.

  ~ Ta 2 fag som privatist. Jeg er flink til å lese alene, men jeg håper jeg klarer å møte opp til eksamen denne gangen...

  ~ Fortsette i behandling. Få en skikkelig utredning! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har fått det før, for jeg tror det kan være viktig.

  ~ Finne en bedre fastlege, som tar meg alvorlig og som tar seg tid til å bli kjent med meg. Jeg har ikke fått ordentlig oppfølging av fastlegen min på lang tid. 
     Dette er dårlig, så nå må jeg ta saken i egne hender.  Slik er lista foreløpig.
  Før kunne jeg skrive lange lister, der jeg skrev "oppskriften" på lykke.  
  Hvis jeg bare gjør slik og slik, da ordner det seg...
  Men det er ikke så enkelt, dessverre. 

  Det har gått litt opp for meg at hvis jeg skal få et godt liv, må jeg jobbe mot en bedre helse først.
  Jeg skal tross alt leve i mitt eget hode og i min egen kropp resten av mitt liv.


  Hva er deres mål for det nye året?

 • 8

  Konkurranse !

  Hei. 

  Dette er den første konkurransen jeg har på bloggen :-) Så dette blir spennende.
  Dere har muligheten til å vinne et veldig fint sølvarmbånd. Se bildene lenger ned.

  For å bli med i trekningen må dere gjøre følgende:
  ~ "Like" bloggens Facebook-side (hvis du ikke allerede har gjort det).
  ~ Still meg et spørsmål. Så setter vi igang en spørrerunde!


  Husk å legge ved navn og e-post adresse så jeg får kontaktet vinneren..
  Spørsmålene dere legger igjen kommer med svar i eget innlegg senere :-)  Er det ikke fint? Jeg har et likt et selv ;-)

  Ps. Jeg sier ifra når konkurransen stenges.

 • 0

  Se så snill jeg har vært..

  Her er noe av det jeg fikk til bursdag og jul. Tusen takk for gavene jeg har fått!
  Jeg er kjempefornøyd :-) 

  Bokstaver : H Å P
  Smykkestativ
  Doria Maria / av CeciliaSamartin
  GHD-rettetang
    !!!! (rosa sløyfe kolleksjon)
  Moroccanoil
  Cosmica prod.; dagkrem, nattkrem og rensegele.

  "Tenk positive tanker, si positive ord,
  gjør positive handlinger og det positive gror"


  Konfekt x2
  Marc by Marc Jacobs pung
  En fin liten engel, 
  pluss litt til som jeg også er veldig glad for.
  Tusen takk, igjen.

  Hva fikk dere til jul?


   Fortsatt god jul til dere alle.

 • 4

  Julefeiring på min måte

  Hei og god jul til dere alle.

  I går dro jeg til familien min i Etnedal; mor, stefar, hunden Bårek, lillebror og lillesøster. Det er forresten lillesøster som har bestemt navnet, og Bårek kommer alltid til å hete Bårek.
  Jeg ankom Valdres relativt tidlig, og fikk med meg både Askepott og Reisen til julestjernen. Jeg fikk også hatt mange timer sammen med min lille prinsesse, noe jeg er veldig glad for.
  Det var også fint å være rundt familien min på juleaften igjen, ettersom jeg feiret med min samboers familie i fjor. 
  Jeg er veldig glad i familien min, og det er ikke deres feil, men jeg hadde det ikke så lett i går og jeg var på gråten flere ganger iløpet av kvelden. Jeg har det vanskelig om dagen, og det er ikke så rart. 
  Også savnet jeg selvfølgelig kjæresten min som feiret i Oslo med sine i år.

  Ihvertfall.
  Det ble julelunsj, vi gikk med risgrøt til nissen (han ville visst ha dessert i år, istedenfor risgrøt) og vi hørte på musikk som gir meg skikkelig julestemning (med Hanne Krogh). Fri tilgang på vin gjorde heller ingenting. Og det var fint å se pynt jeg laget i yngre alder henge på treet deres. 
  Etterhvert måtte middagen lages, og etter mye mas om pakker fra minstemann ble det endelig tid for middag. For å si det sånn, så spiste lillesøster veldig fort og veldig lite. Etter middagen var det jo tid for pakker. Og pakker ble åpnet - mange pakker. Vi er nemlig ganske bortskjemte i jula, og ikke så mye resten av året ;-)
  Gjett om det ble mange fornøyde ansikter iløpet av timene som gikk..

  På slutten av kvelden. Da lillebror tilbrakte tid med den nye flatskjermen, lillesøster var i seng på overtid, og jeg hadde fått i meg 3 glass med vin - da ble det rolig og greit å eksistere. Vi så på komikere på TV, lo og gjorde narr av alle vi så på skjermen. Det er min og min mors felles humor. Klokka rakk å passere midnatt da kjæresten kom inn døra, og hjalp meg og alle sakene mine ut i bilen. Jeg var sliten og trøtt, og det var veldig godt å komme seg i seng etterhvert utover natta. Måtte rydde litt igjen da, vet dere. 

  I dag er en ny juleaften for meg. Ihvertfall en liten feiring til, med bare kjæresten og meg :-)


  Håper dere hadde en fin dag i går. Nå er det et helt år til neste gang.

 • 6

  En kommentar  Takk og hei til alle nye lesere!

  Det er motiverende som blogger å få mer besøk på bloggen, og jeg setter stor pris på kommentarene jeg får. 
  Faktisk ønsker jeg meg flere kommentarer fra dere. Ta dere den lille tiden det tar å skrive noen setninger.
  Har dere ris/ros, ideer/meninger, spørsmål eller lignende så legg igjen en kommentar. Eller send en liten mail?

  Jeg og rudolf over her ønsker dere en god tid fremover, med mye glede og latter.


  bildekilde/weheartit.com

 • 2

  Julekort fra heimen

  Ekte søskenkjærlighet! Dette bildet ble tatt da vi spiste ute og feira bursdagen min. Magnus og Hella, jeg er så glad i dere!

 • 0

  Har endelig fått litt juleferie.

  Hei.

  Hadde time hos psykologen i dag, og det gikk ganske greit. Nå er siste runde i saken snart igang, kanskje allerede rett over nyttår! 
  Da er det bare å vente på svar...

  Jeg måtte også ta opp med psykolog at jeg sliter veldig med sterk hodepine, som varer i flere dager i strekk. Det kan nemlig være en bivirkning av en medisin jeg går på.
   Det er faktisk ganske hemmende når jeg blir liggende på sofaen og kommanderer samboeren rundt. Snille gutten min.
  " Trenger smertestillende!" og "Æsj, det er så støvete her,  jeg klarer ikke slappe av hvis det skal være slik rundt meg!".
   

  Og hvis noen lurer, så er jeg faktisk så nøye med vask rundt meg.
  Det høres kanskje fint ut det, men når jeg daglig kan rydde og vaske i 2-3 timer, så tar det mye tid og energi fra meg.
  Ser jeg noe som må ordnes, da må jeg gjøre det med en gang. Det er faktisk vanskelig for meg å slappe av hvis jeg ser rot eller støv. Og det er slitsomt

  Og ellers..
  Jeg spiller kornett nesten hver dag igjen, og pc'n er full av serier og filmer. 
  Jo, og ellers svinger temperaturen mellom 0 og 15 minus, og jeg får som vanlig vondt i ørene om vinteren. Jeg tåler ikke kulde. 
  Jeg skulle helt ærlig ønske at det hvite jeg ser utenfor vinduet var dette, istedenfor snø :
  Jeg har en drøm. Om at når jeg blir eldre, har kommet meg lengre i livet og kanskje fått det litt bedre. Da vil jeg flytte fra dette kalde, dumme landet Norge. Aller helst vil jeg ende opp i Hellas, i en passe stor landsby, og leve i varmen med grekerne. Bo ved havet, lære oss språket og kulturen, finne en jobb vi trives med, spise den gode maten deres... Jeg har dagdrømt om dette så mange ganger, jeg har bildene klare i hodet. Det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne at jeg har forelsket meg i dette landet.

  Hvor ville dere bodd, om dere kunnet velge selv? 

 • 0

  Foto/Nora

  Jeg savner Rhodos veldig mye nå.
    
  Jeg gruer meg til i morgen.

  Spørsmålsrunde - Ja eller nei ?


 • 0

  Visste du at...


  ~ Rundt halvparten av befolkningen i Norge opplever psykiske plager eller lidelser i løpet av livet
  .
     Det er ofte flere og sammensatte årsaker til at mennesker utvikler psykiske plager og lidelser.
     Hvorfor skal psykisk helse være så vanskelig å snakke om...?

  ~ Hvert år registreres det i gjennomsnitt 530 selvmord i Norge. Ca 150 kvinner og 400 menn tar livet sitt hvert år.
   
   Et ukjent antall selvmord er skjult som ulykker. Flere menn enn kvinner tar selvmord.

  ~ Arvelighet kan øke sjansene for utvikling av psykiske lidelser.
     Dette er altså medfødt/ noe man ikke kan noe for.

  ~ Rundt 20 prosent av befolkningen vil i løpet av livet oppleve en depresjon som trenger behandling.
     
  Hvorfor får ikke de som sliter god nok tilrettelegging på skolen så de også kan klare å fullføre?
     Jeg fikk ihvertfall ikke et opplegg jeg kunne klare da jeg skulle gå på vgs, og jeg har enda ikke fått hjelp fra noen. 

  ~ Angst som psykisk lidelse oppstår når redselen er overdimensjonert, langvarig og kommer uten at noe farlig egentlig kan skje.
     Det ansees som en lidelse når det går utover livskvaliteten.
     Sterk angst er forferdelig vondt. Det kødder med følelsene dine, tankene dine og det hemmer deg i hverdagen.

  ~ I Norge er det ca 27 000 kvinner mellom 15-44 år som har anoreksi, 18 000 har bulimi og 28 000 lider av tvangsspising. (tall fra 2002)
     For pasienter med spiseforstyrrelse øker risikoen for en rekke helseplager. Komplikasjoner varierer med diagnose og symptomene på spiseforstyrrelsen.
     Anoreksi kan føre til alvorlig underernæring og har høyest dødelighet sammenliknet med andre psykiatriske lidelser

  ~ I 2009 fikk 11 prosent av den yrkesaktive befolkningen eller i alt 343 277 personer uførepensjon dette året.
     
  Muskel- og skjelettlidelser er de vanligste diagnosene som uførepensjon blir tildelt for, etterfulgt av psykiske lidelser.

  HelseNorge.no kan du finne masse informasjon om bla. psykisk helse, psykisk sykdom, symptomer, osv
  Hvis du har det vondt/ sliter psykisk er det lurt å ta kontakt med noen. Kanskje noen man stoler på, eller helsesøster, osv.
  Det finnes også forskjellige telefonnumre man kan ringe hvis man trenger noen å snakke med.
  Mental helses hjelpetelefon : 116 123. (døgnåpent/ året rundt)

  Og husk: Tenk på det du får til, i stedet for alt du ikke klarer.

 • 0

  Til deg fra meg • 6

  Bursdagspizza

  Hei !

  Vi har kost oss med knallgod kalkunpizza. Selvsagt hjemmelaget!
  Her kommer oppskriften jeg brukte, som kommer fra boka "Kokebok for jenter".
   Fyllet har vi komponert etter egne ønsker :


  Deig
  ~ 1/2 ts sukker
  ~ 1 ts tørrgjær
  ~ 3,5 dl lunkent vann
  ~ 1 ts salt
  ~ 250 g hvetemel
  ~ 250 g grovt mel
  ~1 ss olivenolje

  Tomatsaus
  ~ 3 dl knuste tomater (på boks)
  ~ 2 ss tomatpurè
  ~ 1/2 ts sukker
  ~1 ts urter
  (basilikum, oregano, pizzakrydder, osv)
  ~ 200 g revet mozzarella?-ost

  Fyll
  ~ Kalkun i biter
  ~ tomat
  ~ champinjong
  ~ ost
  ~ soltørkede tomater


  Jeg har også fått to fine gaver i adventskalenderen, en lykt og julenøtter.
   Og da lurer dere kanskje på, hvilke nøtter er egentlig julenøttene?
  Jo; mandel, valnøtt, hasselnøtt og paranøtt.   Er jeg ikke heldig?
 • 2

  På leting etter rettferdighet

  Hei. 

  På mandag ringte advokaten min og ga meg dommen på min søknad om voldsoffererstatning. Jeg ble avvist - for tredje gang... Og jeg som har sittet og ventet og ventet, og håpet på positivt svar, jeg håpet å bli trodd. Men det ble jeg ikke. 
  Jeg er ikke klar for å fortelle mer om hva dette gjelder enda, men med tiden kan jeg kanskje overvinne skammen som stopper meg fra å dele.

  Det er ikke mulig å forklare hvor vondt det er, hvor stor plass det tar i livet mitt, og hvor mye det har ødelagt for meg. Hver dag er en jobb, fysisk og psykisk - i tillegg til diagnosene jeg har fått etter flere år i behandling.  Jeg har vært innom leger, helsesøstre, psykiatriske sykepleiere, ernæringsfysiolog, fysioterapaut, 3 forskjellige psykologer - i tillegg til noen innleggelser... Jeg ønsker jo ikke å leve slik. 

  Er det det fortsatt noen som tror jeg har valgt å leve som jeg gjør? Er det fortsatt noen som har lyst til å kalle meg stygge ting, så vedkommende kan føle seg bedre selv? 
  Tenk på alle timene jeg har brukt opp av livet mitt på grunn av det som skjedde. Det er ikke få.
  Tenk på hvor mye jeg har gått glipp av..
  Spotify : Yiruma / Kiss the rain , Coffee and sigarettes / Michelle Featherstone , Matisyahu / One Day.

  Jeg vil også leve et godt liv - slik jeg vil ha det, men for øyeblikket ser den drømmen ganske fjern ut. Angst og depresjon passer ikke godt inn i et lykkelig liv akkurat.
  Gjennom årene har venner og bekjente trukket seg unna meg, kjærester har fått nok av meg - fordi jeg har slitt/sliter psykisk. 

  Hvorfor er det slik? Hva er så skremmende med psykiske sykdommer?

  I går fikk jeg en ny telefon fra advokaten. Hun hadde tenkt mye på saken, og mente det var et så urettferdig svar at hun vil klage på saken for meg. Jeg ble selvfølgelig glad da jeg fikk høre dette, for selvom det fortsatt vil bli vanskelig å vinne, så har jeg ihvertfall fått en mulighet til. En siste sjanse, som advokaten sa.

  Men jeg kommer aldri til å gi opp. • 0

  12 dager

  Heldigvis er vi i en fin høytid nå som min verden er kronisk urettferdig.

   

  Og heldigvis hamstret vi kaffe i dag, før bilen punkterte. Typisk min verden. 

  Sender varme tanker til dere som har det vondt og vanskelig i jula.

 • 3

  Sorg og smerte.

  Alt er ødelagt. Jeg er ødelagt.

 • 4

  20 år

  Her kommer et kort hallo fra en litt sliten jente. 

  I går var vi bedt på middag til min mor m/fam, og det ble servert pinnekjøtt og saget juletre. Så nå har vi fått med oss såpass med pålegg og julekaker så vi ikke trenger å handle akkurat det for en stund.
  Juletreet står per i dag i gangen, jeg har nemlig lært at det må avklimatiseres - eller noe i den duren. Og ikke glem å vanne juletrærne deres folkens! 
  Julestjerne henger å lyser i vinduet, julepynten er funnet frem fra boden og satt litt her og der, julevasken er omtrentlig ferdig og julegavene skal gjøres ferdig denne uka. 
  Har dere kommet langt med julestresset ? Eller er dere for opptatt med å ta det rolig?

  Ting går ok, så det er vel bra. Selvom jeg ikke helt er tilstede for tiden, jeg er litt for mye oppe i mitt eget hode.. Men jeg finner styrke i å skrape flax-kalender og vente på neste pakke i kalenderen.

  O barnslige glede, aldri forlat meg.

   

                                                                                                                                             Jeg syns dette bilde var veldig fint! / Weheartit


  Om en uke fyller jeg 20 år. Da kan jeg ikke unnskylde meg med at jeg er tenåring lenger, noe jeg håper jeg aldri har gjort. Jeg er glad for at de årene er over, og det er nå mitt liv starter på ordentlig.
  Jeg går i behandling for å holde vettet vedlike, jeg skal snart starte forsiktig med jobbing, jeg har fått til noe som er utrolig viktig for meg (så viktig at det kun er for mitt eget hode), jeg skal iløpet av 2013 klare å fullføre førerkortet, som jeg har slitt med i evigheter - det føles ihvertfall slik. Jeg vil klare dette livet, prøve så godt jeg kan i alle fall, men jeg har troen på at ting blir bra til slutt. På en eller annen måte.

  Et problem som har forverret seg i det siste er tankekaoset som foregår oppe i hodet, til alle døgnets timer. Det er slitsomt, det er angstgivende og anti-motiverende. Det får meg til å føle at jeg ikke har fått til noen ting, at jeg ikke er verdt noen ting. Jeg tenker tanker som kan få meg til å ville gjøre dumme og vonde ting, negative tanker, som bryter meg ned. Jeg får det ikke til å stoppe. Men kanskje psykologen kan komme med innspill. 

  Nå gleder jeg meg til å pynte juletre og spille Sims. 

 • 2

  Kontakt meg

  Hvis noen vil kontakte meg / sponse e.l. kan dere gjerne sende mail, eller legge igjen en kommentar på bloggens Facebook-side.


  E-post: Norahvem@hotmail.com

 • 0

  Snart er jula her  

 • 1

  Feiring

  Forrige lørdag var Dag, jeg og litt familie på Blåmann restaurant og spiste and, hjort, pinnekjøtt og ribbe. De hadde fin musikk også, så det var koselig.

  Jeg var også så heldig å få gaver. Hardanger bestikksett, 21 m/ Adele, julehjerter fra frelsesarméen, sko, smurfedrops (fra lillesøster), 2 spill og penger. Advents kalender + sjokoladekalender.. og flaxlodd kalender.. det tok aldri slutt :)

  Jeg har en fin familie og kjæreste <3

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits