NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

0

Onsdag kveldHei. Jeg driver å leter etter inspirasjon og motivasjon til temaer og hva jeg skal skrive om på bloggen. Jeg vil jo gjerne at det skal bli så bra som mulig, selvom jeg ikke akkurat er noen journalist / skribent ... Jeg ønsker meg de ferdighetene til jul !  Men uansett.. Bilder er et fint sted å finne masse inspirasjon ifra, eller kanskje en film ? Nei, nå føler jeg meg kreativ.Jeg vil ha indianer-party på bursdagen min. Kanskje, eller hva syns dere ? Jeg syns kostymet på bildet over var veldig fint ihertfall. Leppestift funker vel fint til å lage de strekene i ansiktet ?


Ønsker alle en fin og like kreativ kveld som jeg har :-)
Men nå er det på tide å lage omelette til middag !


 • 0

  hahaha

 • 2

  Ballett

  "En balettdanser er en mannlig eller kvinnielig danser i klassisk eller moderne balett.
  En ballerina (italiensk ?danserinne?), eller balettdanserinne er en klassisk skolet kvinnelig danser.
  En balettdanser er en klassisk skolet mannlig danser."
  - wikipedia


  Jeg drømte om å bli ballerina da jeg var liten, men slik ble det aldri. Stiv som en stokk, nei det er kanskje å ta i litt hardt - men jeg har aldri kommet ned i noen spagat ... Jeg har noen perioder der jeg er fast bestemt på at nå skal det tøyes og bøyes - men så sterkt motivert er jeg ikke mange dagene, før jeg til slutt ender opp like ubøyelig som da jeg startet. Slik er livet.

  Ønsker alle en fortsatt fin dag, og lykke til med adventstida fremover.


 • 6

  LITT JULEBAKST

  Pepperkaker :  Pepperkaker kan lages i mange forskjellige former, f.eks. hjerte, "pepperkake-menn", stjerne, hest, osv.
  Bare pass på så du ikke spiser for mye pepperkake deig =)


  Serinakaker :  150 g meierismør 
  250 g hvetemel 
  2 ts bakepulver 
  2 ts vaniljesukker 
  100 g sukker 
  1 egg 
   eggehvite 
   perlesukker

  I stekeovnen: 200 ° C, ca. 10 minutter

  Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Trill den ut til en lang pølse. Skjær den i små biter, form dem til kuler og sett dem på bakepapir eller direkte på smurt stekeplate. Klem kakene øitt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på perlesukker og stek kakene. Avkjøl dem på rist og oppbevar kakene i tett boks.  Risboller :
  250 g kokosfett (delfiafett) 
  200 g kokesjokolade 
  2 egg 
  2 dl sukker 
  3 ss kaffe, litt sterk 
  100 g puffet ris

  Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl. 
  Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade. Elt lett inn puffet ris. 
  Sett boller med skje på matpapir. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap i en tett boks til servering.  Hvilke slag kaker skal du bake til jul?

 • 2

  svart-hvitt
 • 0

  Jule-inspirasjon / fra weheartit.com  Vi hadde en kjempefin tur i går i bil til Oslo - radio og blad er tingen. Jeg fikk faktisk noen  timer til å shoppe på, før jeg ble kaffetørst og kjæresten fikk lyst på is. Vi kom litt sent hjem og lagde kylling med sjokolade til dessert.

  Nå passer det fint med litt lunsj ; suppe og brødskiver. Etterpå er det tiden for kaffe her i huset. Det er nesten så jeg ser et lite mønster =)

  Hva gjør dere i dag ?


 • 4

  Inn med jula

  Nå føler jeg at jeg at snikstarta litt med jula her. Har ikke startet for fullt, men som dere ser har jeg klart å få opp noen ting allerede. Jeg har også hengt opp ekstra fine julekort som pynt her og der. 

  Er det noen andre som har tatt fram julepynt ? • 4

  Warm fuzzy feelings

  Hei solstråler. 


  Gjett hva jeg fikk i posten i dag ? To pakkelapper ! Så da ble jeg skikkelig glad da skjønner dere. Pakkene inneholdt julegaver og en strikket, blå genser til meg selv - så i dag har det blitt skrevet julekort og pakket inn gaver i nyinnkjøpt fint engle-papir. Jeg har også funnet fram de to eskene jeg eier med julepynt, en liten og en litt større, hehe .. Så på lørdag eller søndag blir det pynting til jul  :D  
  Når skal dere pynte ?
  I denne tiden før julaften kommer det til å skje en del ting og vi skal også besøke familiene våre, så det blir nok å henge fingrene i. Heldigvis er jeg ferdig med julevasken !  Først kommer Oslo-turen vår, til helgen får vi besøk av en kompis av oss og ellers møter jeg to damer fra Psykisk Helse 1-2 ganger i uka.

  Psykisk Helse  : de kan hjelpe deg med ting, bli med på møter, man kan snakke med de og få støtte. De kommer til og med hjem til deg hvis du ønsker det.

  Jeg hadde ikke hørt om dem før jeg flyttet hit og fikk tips om dem av NAV, og ble positivt overrasket over hvor fort jeg fikk kontakt. Det er også et "lavterskel-tilbud" - altså at man ikke må gå gjennom lege e.l for å få kontakt med dem. Hvis du føler at du trenger hjelp, støtte eller en til å lytte, så søk opp nærmeste Psykisk Helse der du bor. 


  Vet dere hva ? Jeg skal kanskje begynne på skole til høsten !!!
  Følg med i neste episode ...................  God natt.


 • 2

  Gule epler er best

  Hei.

  Jeg hadde egentlig tenkt  å lage et fint innlegg til dere i dag, og jeg hadde til og med ett klart til å postes. Men da dro visst min bærbare pc på bærtur, og nå nekter den å komme hjem igjen. Jeg skjønner ingenting, for egentlig er jeg veldig snill mot tingene mine, men de vil ikke holde seg i livet ! Akkurat nå nekter pc'n å starte.. 


   
  Jeg ønsker meg en slik grise-lighter. Er den ikke artig? 


  Nå sitter jeg under dyna i sofaen og ser på tv. Det knitrer i ovnen fra ved som omgjøres til varme, men ting tar tid.
  Det tar ihvertfall over 3 uker å sende meg et blad i posten, tydeligvis. Jeg har betalt for 8 nr av Det Nye, men har ikke mottat ett eneste blad enda. Skuffende, for det var akkurat slik forrige gang jeg abbonerte også.

  Men, men. Kaffe er på plass i magene våre, dagens gjøremål er gjort, så nå slækkes det på sofaen etter beste evne. Jeg begynner å bli flinkere til å slappe av, selvom jeg litt for ofte "skal bare". En annen ting er at jeg ikke er så flink til å slappe av i nakke og skuldre. og har derfor en del vondt. Jeg klager ikke da. Bare litt.


  På torsdag tar vi oss en dag i Oslo, hvis ting går etter planene såklart. Så nå håper og håper jeg på at vi skal få oss en shoppe / kjæreste - tur !

  ØNSKER ALLE EN FIIIIIN KVELD.
 • 0

  10 ting jeg vil gjøre før jeg dør

  1. Gifte meg i hvit kjole med mannen i mitt liv.

  2. Få barn

  3. Besøke minst 20 forksjellige land.

  4. Spille kornett for 500 personer på en gang.
  "Rekorden" er 350 x 2 = 700 folk iløpet av en dag.

  5. Eie en stasjonær Mac

  6. Få meg min egen lille hund

  7. Strikk-hoppe !

  8. Lære meg å strikke sokker

  9. Ta tatovering

  10. Eie min egen leilighet eller hus !  Nå skal post hentes, kaffe drikkes og roen nytes etter fullført møte i dag. I dag har kjæresten og jeg vært sammen i ett og et halvt år ! Jippi :D
  Jeg har til og med fått gave og lovord om en etterlengtet middag senere i dag, for fiskeboller var yndlingsretten min i mange, mange år. Nå har det blitt kjempelenge siden jeg spiste det, kanskje 2-3 år, så jeg gleder meg !
  I går bestilte vi julegaver, så nå er det bare noen få igjen.
  Jeg kjøpte meg også noe fint, fordi jeg fortjener det.

  Ønsker alle en fin dag.


 • 2

  Livet er skapelse og samling av minner


  Livet handler om positive og negative hendelser og minner - mye vil man huske på og mye skal man glemme.
  For visste du egentlig at vi alle har en liten del i hjernen som er der kun for å hjelpe oss å glemme ? Den er viktig for å sortere hva vi skal huske og ikke - tenk om vi skulle husket absolutt ALT. Alle ansikter vi noengang har sett, alle timene vi noen sinne har levd, hvert eneste ord vi har skrevet eller sagt, etc.
  Nei, slik kunne det ikke fungert uansett hva, og heldigvis har vi den biten i hjernen.  Men tenk over det positive : det at vi kan huske på og holde på gode minner, og at vi kan se for oss hva som hendte om og om igjen i vårt eget hode. Man kan også huske minner som bilder, eller med andre sanser.
  Det første minnet som kom til meg akkurat nå var dagen da jeg traff min nydelige samboer <3 Det er et godt og viktig minne, og jeg føler den dagen var starten på et nytt liv for meg. En annen verden, nesten.
  Får sitte her og dagdrømme og klenge litt på han nå, og jeg fortjener litt trøst nå.

  Jeg klarte rett og slett å skaffe meg enda et brennmerke i går, og det gjorde utrolig vondt. Kanskje ikke så veldig interessant men jeg kommer til å fortelle hvordan det skjedde uansett :
  Jeg har alltid vært en snill pike, og i går skulle jeg varme pai i microen til kjæresten. Den var altfor varm - historie slutt. Jeg har ligget og holdt rundt en grønnsakspose i hele natt, og var overlykkelig da jeg våknet noen timer senere og jeg kunne putte posen i fryseren igjen. Da var kramper og en god del av smerten borte. 

  Nå er det vel enda en gang på tide å komme seg i senga snart. Jeg skal opp om 6 timer. Hvorfor er det så vanskelig med søvn, seng og smerter i kropp og sinn?

  Vel, ønsk meg lykke til.

 • 2

  Christmas light in many ways

  - weheartit.com


 • 3

  små skatter rundt halsen
  Får man noensinne mange nok smykker ? Ikke jeg ihvertfall..  "  Et smykke er en personlig pyntegjenstand som oftest bæres på kroppen. Begrepet smykke brukes ofte synonymt med halskjede, men dekker i sin videste form alle former for slike pyntegjenstander. Tidligere var et smykke en verdigjenstand som samtidig hadde en praktisk funksjon for klesdrakten.  "
  -kilde / wikipedia


  Hvordan går det med dere da ? Jeg har det fint. • 4

  16 november


  Dette er en slik dag da jeg bare vil ligge i senga hele dagen, og stenge verden ute. Men jeg har tatt meg såpass sammen at jeg har vært på et møte og fått henta to pakker på posten - så nå tar jeg meg tidlig helg. Starten av uka var mye preget av magevondt, så da fikk jeg ikke gjort så mye annet enn å dra på butikken i går.

  I dag trenger jeg all slags oppmuntring jeg kan få, og jeg syns disse bildene fra Weheartit.com er fine :

  POSITIV ENERGI - kom til meg !

  I den ene pakken fra Posten kom endelig Canal Digital til oss !! Så nå har jeg mer å velge mellom enn NRK, som er ganske fint på dager som denne når jeg er litt nedfor. Da er det fint å ha litt forskjellig å bruke tiden på og distrahere meg selv litt : baking, vasking, TV, litt håndarbeid og lesing av bok er nok det jeg bruker mest for å distraheres.

  Jeg er åpen for forslag på ting jeg kan gjøre =)


  Ja, nå kommer jula snart igjen dere. Julegaver , julekort og julemat + bakst må snart ordnes.
  Om jeg er stressa ? Neida, jeg er halvveis ferdig allerede.

 • 2

  Rihanna


  Rihannas musikk er utrolig givende for meg, det er så masse følelser og det er så lett å merke at hun virkelig elsker det hun driver med. Og stemmen hennes er jo helt fantastisk ! Både rolig, trist og glad musikk leverer hun - gang på gang.

  Nå sitter jeg hjemme alene og har hørt på denne damas musikk i noen timer alt, men jeg går aldri lei. Kjæresten har vært i Oslo i dag og besøkt familie, så det blir godt å få han hjem rundt kl 22. Da blir det sen middag - TACO !

  Jeg har ikke bare slappa av i dag da ! Husmoremnet kommer frem med gjevne mellomrom : støvsugd underetasjen, vasket kjøkken og bad, satt på 3 maskiner med klær og skifta på senga ! Mange vil nok si at jeg vasker og styrer litt for mye, men det er bare slik det må bli når jeg sliter med diverse allergier og små-fobier.
  Men nå er jeg endelig ferdig med tullet mitt og kan endelig slappe av - det er jo tross alt lørdags kveld ! Så frem med nøtter og cola light, lydstyrken og bassen blir skrudd opp og nye telys blir tent.


  Tumblr_lu8r81ofsa1r0tv9ko2_500_large

  Hu er jo ikke bare flink til å synge, hu er jo pen og ! * Misunnelig*

  Tumblr_lugdffwg6s1qeucjro1_500_large


  Hva gjør dere en lørdagskveld ? Ut på byen, hjemmekos, eller kanskje husvask ?
  Håper alle har en fin helg !!

 • 2

  FÅR IKKE SOVE

  Nå har jeg ligget å vridd på meg i snart to timer i senga, men ikke f om jeg skulle få sove. Noen ganger blir det så vanskelig for meg at jeg rett og slett gruer meg til å gå å legge meg. For det er om natta alle tankene strømmer på - som oftest bekymringer eller vonde tanker. Og, ihvertfall jeg klarer ikke å kontrollere tankestrømmen hvis jeg er veldig sliten og tom for energi. Da trenger jeg virkelig å bare sovne, og det er så vanskelig å måtte ligge og kverne på ting og tang i timevis. Litt som nå, bare at jeg valgte å stå opp, er ganske rolig og har laget meg en kopp te.
   
  Også er det utrolig irriterende hvis jeg kommer på noe som jeg må huske på, eller noe jeg må ha på handlelista. Skjønner du at det er irriterende ? For hva skjer da ? Jo, da må lille umuliusen stå opp av senga og gå ned for å skrive på lista si før jeg kan drømme om å få sovne. Har prøvd det før, prøvde virkelig hardt også - jeg ble liggende i ca 3 timer uten å klare å sove.. Bare fordi jeg er livredd for å glemme ting. Derfor har jeg lært meg at det bare er å gå ned med en gang hvis jeg føler på kroppen at noe er såpass viktig for meg å huske på.


                                Dette er egentlig et kort, men så var det så fint at jeg valgte å henge det opp istedet.


  Håper de aller fleste ligger å sover søtt, så får jeg bare lese litt i boka mi til jeg blir trøtt nok  til å sove. God natt.

 • 0

  11/11/11 : Noen ord og bilder fra dagen

  Hei. Som de aller fleste vet er det den 11.11.2011 i dag, som forsåvidt er en smule kult, men det er fortsatt en helt vanlig dag. Jeg ble ikke bortført av romvesen i dag heller ...


  Min dag har bestått av å sove lenge og se på Wallander, bortsett fra å handle inn til helga er vel that's it.
  Skal være alene hjemme i morgen, og da måtte det nøtter og melk til kaffen i hus.
  Vi fikk såvidt besøk !  Den nye blenderen er flittig i bruk. Bruker fryste bær, yoghurt og diverse frukt, 
  varierer veldig etter hva jeg har lyst på.


  Dessert før middag i dag ; eple, pære og banan med yoghurt og kokos.
  5 om dagen !


  Nå sitter jeg foran TV'n etter å ha fryst ned diverse bakevarer og laget suppe til middag. Venter på at romvesener skal komme og ta meg med ut på tur i universet, men det ser ikke særlig lovende ut ..
  Forresten : ja, jeg spiser middag sent, men det er bare slik jeg er.

  Ha en fortsatt fin og høstlig kveld.

 • 2

  Sjokolade / min nest beste venn

  Det finnes i nesten alle mulige fasonger og former, det er en himmel av smaker og en god medisin mot depresjon. Jeg ble i tidlig alder frelst av dette vidunderet - er det flere sjokomaner der ute ?

  Tumblr_l8e1d1vuqo1qbzevyo1_500_large

  Tumblr_lmyg37qlcd1qgajuco1_500_large

  Tumblr_l1mqtjdjes1qbb5v4o1_500_large

  Tumblr_l8t274g0711qc4obho1_400_large

  Tumblr_ls8z6uinbr1qh846lo1_500_large

  Tumblr_lt68idijrx1qzkfbpo1_500_large

  Tumblr_lorfhc3oam1qe6atzo1_500_large

  Tumblr_lpz3p7wqdr1qd82syo1_500_large

  Tumblr_ld60avyzak1qdotypo1_500_large

  Tumblr_lpme03gubw1qelldmo1_1280_large

  Jeg kunne funnet fine og super fristende bilder av sjokolade i det uendelige, men det får være grenser.
  Nå skal jeg nemlig gå til kjøleskapet og finne meg sjokolade til kveldskos. Det er jo tross alt snart helg...
  <3

  Har dere ikke hørt den her før er det på tide nå :

  musicnodes
  Ella Fitzgerald: The Muffin Man • 0

  HENTING AV PAKKE OG VENTING

  Nå har jeg akkurat sett på nyhetene, noe jeg aldri skal gjøre igjen. Jeg føler at alt er overdrivelse, de samme sakene om og om igjen, eller ting som rett og slett ikke interesserer meg. Jeg bryr meg om verden og liker egentlig å vite hva som skjer rundt omkring - men ikke kveldsnytt ihvertfall. Får holde meg til å lese nyheter på nettet, der jeg kan klikke på hva jeg vil og bestemme hva jeg vil lese om selv. Men nok om det.  I dag ble kjæresten med meg å gå ned på Posten for å hente en pakke - og nå har jeg endelig fått meg en ny blender ! Så nå har vi laget smoothie av blåbær, eple og vanlje yoghurt. NAM.

  Nå er det bare en pakke som mangler, fra Canal Digital, men vi har ikke hørt noe og begynner å bli utålmodige. Jeg begynner å bli lei av å bare kunne velge mellom forskjellige utgaver av NRK, for det er så sjelden det går noe jeg vil se der. Vi får bare krysse fingrene for at boksen og kortet kommer snart...

  Vi har endelig fått eget internett også, etter bare 3 uker med venting på NextGentel (eller hva det heter ).
  Så nå er det altså bare Canal Digital og første nr av Det Nye jeg venter på skal dumpe ned i posten. Den som venter på no godt venter ikke forgjeves, er det ikke sånn ?

  Takker for meg for denne gang.


   

 • 0

  DU OG JEG / VI  Hva skulle jeg egentlig gjort uten deg ? Humoren din, de snille øynene dine og det nydelige smilet ditt. Korttidshukommelsen din, det perfekte utseendet ditt og alle dine kvaliteter. 

  Du går å sjekker etter tyver og spøkelser når jeg er redd om natten, du holder rundt meg og trøster meg når jeg er lei meg. Du later som du er interessert selv om du syns noen ting er drit kjedelig og du er så morsom å lage mat med. Du liker franske filmer, noe jeg også elsker, og vi kan se på og le sammen.

  Jeg ville aldri blitt ferdig hvis jeg skulle fått sagt alt som er positivt med deg, og jeg håper du forstår hvor dyrebar du har blitt for meg. Om 11 dager har vi vært sammen i 1 og et halvt år, og jeg håper du holder ut lenger med meg, selvom jeg kan være komplisert til tider. 

  Du er min verden, og mitt hjerte er ditt. Jeg er din <3

 • 2

  En form for mestringsfølelse

  Minutter, timer, dager og år - klokka slutter aldri å tikke videre og livet går sin gang. Ettersom jeg tror at vi kun lever en gang, her og nå, er det viktig for meg å kunne leve livet fullt ut. Det å sette seg mål og ønsker er viktig for å kunne få mest mulig ut av tiden vi har her på jorden, også er det viktig for vår psykiske helse å føle at vi mestrer noe.

  Jeg har nok alltid vært en ordensperson. Alt har sin faste plass, uttalige lister har blitt skrevet og det er viktig for meg å ha det fint og ryddig rundt meg. Noen kaller det en god egenskap - jeg syns det er litt slitsomt. Men ryddig er det ihvertfall, til og med i kjøleskapet vårt.

  Følelsen jeg får når jeg kan stryke ut et punkt på en liste, uansett om det var noe stort eller lite jeg skulle gjøre, den er utrolig god da. Er jeg rar ? 

  Jeg har en kork-tavle hengende på kjøkkenet, dere kan jo gjette hva som henger der ? Jo, lappene mine - langsiktige mål, ting jeg må huske på og ting jeg vil kjøpe. Jeg er livredd for å glemme noe da, så noenganger overdriver jeg lappeskrivingen litt.  Og ellers ? Jo, jeg har vært og hilst på legen min i dag, for det er viktig å vite hvem som har ansvar for helsa mi. Etterpå tok jeg meg en kaffekopp og fikk kjøpt en potte til den nye planta mi. Kjempeinteressant ? Det var ikke noe spennende i posten i dag, så det var litt nedtur når jeg sitter her og venter på pakker i posten. 

  På lørdag blir det hæla i taket, for da skal jenta være alene hjemme hele dagen. Blir nok Gilmore Girls eller Sex and the City tenker jeg, også har jeg planer om innkjøp av den største nøtteposen noensinne. Er så usmart at jeg kjøper i løsvekt, men da får jeg plukket ut det jeg er allergisk mot. Vil jo ikke betale for noe jeg må kaste ! 


  Men nå skal jeg lese mer i boka mi og finne ut av hva jeg vil ha til middag. Ha en fin kveld.

 • 2

  TIRSDAG NATT

  Hei igjen til natteravnene.
  Egentlig er det til alle som leser, men det er nok bare noen prosent av dere som er oppe på et slik tidspunkt. For det første har jeg og kjærsten inngått en avtale om at vi skal ha "hver vår dag" en gang i uka, pluss at jeg har vanskelig for å sovne før midnatt. Jeg har faktisk prøvd alt altså. Til og med å stå opp kl 6 og 7,  men jeg klarer det bare ikke. Født B-menneske, alltid B-menneske ? Er det bare jeg som er slik ?

  Over til noe annet; er ikke engelen jeg har i stua søt ? Føler på en måte at den passer litt på meg ..  Jeg skrev tidligere at vi har vært hundepassere, og det er for noen av familien som skulle være bortreist noen dager. Lille Misha er en utrolig søt og snill hund (er ikke helt sikker på rase ), og jeg er oppvokst med hund fram til jeg var 9 år. Poenget er at jeg tenker mye på om jeg skal få meg en egen hund for tiden. Og ja, jeg vet at det er mye ansvar og stell, men det er mye kos og morro med en hund også.
  En hund er for meg ikke bare styr og stell, det er en venn og en støtte, noe annet å bruke tankene på. Øyne som forstår selvom munnen ikke taler samme språk som jeg, og en kropp og et sinn som utstråler positivitet og godhet.
  Det blir nok uansett ikke med det første, og det vil kanskje ta noen år. Jeg vil være helt sikker på at jeg kan ta vare på en hund før jeg tar på meg det ansvaret.

  Har du hund ?  Hvilken rase har du ? • 0

  DE SMÅ GLEDENE I HVERDAGEN

  Jeg har begynt å lese en ny bok, som er veldig fin.
  Jeg er heldig som har fått en plante av kjæresten min, og jeg har fått fjern-healing som mamma ordnet til meg. 
  Jeg blir glad av alltid å få høre at kaffen jeg lager er god, selvom jeg ikke fikk det helt til.
  Hver dag gleder jeg meg til å kunne se hva som ligger til meg i postkassa. Ja, jeg er rar.
  Jeg syns jeg er flink som har støvsugd underetasjen i dag, og at kjæresten var enda flinkere som bytta lyspære over komfyren.
  50% av julegaver er planlagt og like mange julekort er skrevet - godt å være ute i god tid, og ikke måtte stresse like før jul. 
  Jeg er heldig som har marsipan og sjokolade liggende i kjøleskapet.
  I dag fikk jeg kjøpt meg hårfarge.


  Nå kan jeg se hvor viktig og effektivt det kan være for meg å tenke over de små tingene som gir meg glede. Jeg kan være fornøyd, og jeg kan se farger igjen - ikke bare det grå.
  For det er altfor enkelt å tenke at man ikke duger til noe, at man ikke har noenting og at ingen bryr seg. 
  Nå ser jeg at de tankene ikke stemte.
   

  Prøv selv - skriv ned gode /  positive ting som har hendt deg, eller som du selv har gjort i dag. De små tingene, de gjør også en forskjell og betyr noe. Ikke glem dem.


  Ønsker alle en fin kveld. Håper dere også har opplevd noe fint i dag.

 • 9

  MANDAG

  I dag er det bare 39 dager til jeg fyller 19 år, selvom jeg nå blir sett på som voksen av staten Norge har jeg klart å beholde "barnet i meg". Jeg pleier å si at jeg har dårlig humor, men egentlig har jeg den beste. Det å kunne le av og se noe morsomt i nesten alt er faktisk en god egenskap.
  Noe som ikke er morsomt er det jeg sitter å egentlig skal gjøre nå i skrivende stund, nemlig å lese på teorien til førerkortet. Merker at jeg er lei nå som jeg snart runder side nr 200 for andre gang. Men når man er så "dum" og skal bo langt utti huttaheiti, da trenger man den muligheten som kalles bil.


  I går kveld da jeg egentlig skulle vært i drømmeland begynte jeg å tenke på hvor stor verden der ute er. Jeg vil ut å reise !
  Jeg er så heldig som fikk bo i sydenland i hele sommer, men det var faktisk ikke så vanskelig å få til som noen kanskje tror. Man må bare gå inn for det. Man kan enten spare opp penger til bo og matutgifter ( kanskje litt shopping ? ), eller man kan finne seg en jobb. Internettet er en bra oppfinnelse, man kan faktisk jobbe for norske selskaper i utlandet i dagens moderne og reklamebesatte tid. Det er noen muligheter der ute, det gjelder bare å finne dem.

  Jeg vil til Miami og Paris !! Fant flybiletter til 299 kr til Frankrike, det er jo ingenting. Kanskje jeg kan bestikke min mor til å bli med meg på julegave-shopping ? Mohaha..


  Nei, nå må jeg skjerpe meg og fortsette med lesingen. Ønsker alle en fin dag.

 • 0

  NY UKE / NYE MULIGHETER  I morgen er det møte, handling av mat og juletrelys. Jeg gleder meg også til å se om noen ting jeg venter på har kommet i postkassen vår. Om 2-7 dager kommer det også en blender til oss, bestilt på Elkjøp, hvit og fin Wilfa.
  Da kan den endelig bli hjemmelagde smoothier og supper igjen !

  Vinteren og jula nærmer seg, men det har ikke kommet noe snø enda. Ikke et eneste fnugg har falt, det må da snart være på tide, hvis jeg skal klare å få julestemning før jula er over. Det har vært slik de siste årene.

  Kjæresten min ligger å leser for meg på senga, så nå er det på tide å legge seg godt til rette og lukke øynene.
  God natt alle sammen.

 • 0

  HEKTA PÅ PAI

  Hei og hopp, nå er det helg og tiden for god mat og filmkvelder. I går fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage pai til middag, noe som ble skikkelig vellykka ! Jeg har vært med min mor under oppveksten og laget en del pai som søndags / kose-mat, men jeg har aldri prøvd å lage det alene.
  Jeg ble ganske overrasket over hvor enkelt det er å lage, så nå blir det pai igjen i dag.

  Oppskrift

  Bunn:
  50 g mykt smør,
  90 g hvetemel
  og 2 ss kaldt vann røres sammen,
  *deigen settes i kjøleskapet i ca 20-40 minutter.*

  Fyll:
  Dette kan varieres etter ønske, men hovedingrediensene er
  2 egg,
  1,5 dl melk,
  salt og pepper 
  og ca 100 g revet ost.

  Vi bruker kyllingfilet i biter og sopp i fyllet, og serverer med salat og varmt brød til.
  Det kan også varieres med skinke, salami, eller som en vegetar-rett - og man kan også lage dessert-paier med f.eks bær.

  Enkelt og godt ! Anbefales.  Så da gjenstår det bare og nyte godsakene foran TV, eller med musikk og levende lys. Ønsker alle en fantastisk lørdagskveld !

   

 • 0

  FORTID OG EGNE VERDIER


  Hei til alle natteravner.

  I de siste årene da jeg har klart å få mer perspektiv og logisk tankegang, har jeg begynt å tenke annerledes på hva livet handler om. Før higet jeg stadig om å "passe inn" og være "bra nok", være bra nok for andre egentlig. Dette resulterte i mange negative tanker om meg selv, og jeg ble destruktiv. I perioder tenkte jeg ikke på meg selv i det hele tatt, alt handler om å tilfredsstille andre. Men hva fikk jeg ut av det ?
  Jeg endte opp deprimert og sitter den dag i dag igjen med forskjellige problemer på grunn av blandt annet det. På grunn av alle andre.
  Uansett hvor hardt jeg prøvde følte jeg meg aldri flink nok, for jeg kunne hele tiden bli litt bedre. Et bedre menneske - jeg måtte forandre meg !

  Så forandret mange ting seg. Jeg fikk andre venner, byttet skole og bodde på hybel - jeg bodde i en "by" og ble mer selvstendig.  I et halvt års tid var ting veldig bra og jeg har mange fine minner. Men så mistet jeg de vennene jeg hadde fått, jeg tror rett og slett jeg bare er for annerledes. Det er det eneste jeg klarer å komme med som en realistisk grunn egentlig, etter mang en tid med funderinger.

  Men nok om min fortid for nå. Det er så mye jeg kunne skrevet, for det har skjedd så mye rart og forskjellig. Men det er jo grenser for hva andre faktisk gidder å lese om rare meg.

  Jeg vil bare si at jeg er ganske stolt over det jeg har fått til i livet mitt. I forhold til andre på min alder så er det kanskje ikke så mye, men de har hatt et helt annet utgangspunkt enn meg.
  Jeg er nesten ferdig med førerkort og jeg leser teori nesten hver dag, jeg har en fantastisk kjæreste, og jeg jobber hele tiden med å få et bedre liv og at jeg skal få det bedre.  Et liv må være fargerikt ! Uten nedturene vil man ikke klare å sette like stor pris på oppturene og de gode tingene i livet. Alle mennesker har både opp og nedturer, men vi må ta vare på og jobbe for de gode stundene. 
  Jeg husker et råd jeg fikk for noen år siden, og det låt slik : "du må lære å gi mer faen".
  Det er viktig å kunne tenke kun på seg selv av og til, og alt må ikke være perfekt hele tiden, og det burde ihvertfall ikke forventes av oss mennesker å være feilfrie 100% av tiden.

  For å kunne ha det bra må man ta seg tid til å slappe av og jobbe med det som er vondt / negativt. Jeg har sagt det før og sier det igjen : penger, makt og populæritet betyr ikke alt. Man må finne ut hva som er viktig for en selv, og ikke bry seg så masse om å skulle passe inn i dette rare samfunnet vi lever i.
  Jobb for deg selv og ingen andre, det er ihvertfall det jeg må gjøre for å få et godt liv. Skulle jeg brukt all min energi og tid på å passe inn ville jeg ikke fått det noe bra.

  Jeg kunne skrevet side opp og side ned om akkurat dette, og jeg har så utrolig mange meninger ! Men nå må jeg tenke på meg selv og sette på yndlingssangen min og synge for full hals.

  -----------------------------------

  Ta vare på dere selv da. Og jeg håper dere skjønte litt av dette her.
   
 • 0

  SELVPLEIE OG BOLLEBAKING

  God aften til dere alle. 

  I dag har jeg vært hundepasser, og da brukte jeg andledningen til å gå en tur med hunden ned på butikken. Der fikk jeg hentet to pakker som ventet på meg på Posten, med blandt annet syv produkter fra Yves Rocher ! Så nå har jeg renset ansiktet og påført fuktighet, lakket negler med min nye blanke neglelakk og tatt fotbad med skrubbing og mer fuktighetspåføring. Det er sikkert andre som kan kjenne seg igjen i det når jeg sier at det gir en god og "ny" følelse når du er ferdig.

  Så nå sitter jeg her med føtter som kjennes ut som barnerumpe og blendende negler, og skal snart bake boller ! Den "mystiske" forsvinningen av boller fra fryseren for noen dager siden kan vel noen gjette seg til hvordan foregikk. Min gode kjæreste elsket bollene mine så masse at han ikke klarte seg med de fire jeg hadde lagt igjen til han. Men derfor er det nå på tide med påfyll ! Husmor som jeg er (føler meg), skal jeg fylle fryseren med enda flere boller, så kjæresten ikke klarer å tømme den med det første. Hihi !
  Bilde er fra gårsdagen, da vi koste oss med go mat og tente lys fremfor TV'n.  Jeg var også i det kreative hjørnet og malte denne. Hva syns du ?


  Ønsker alle en kjempefin kveld !

  Tusen takk til alle nye lesere =)


 • 2

  GOD HELG !

  Hei og hopp !
  Vi har akkurat kommet hjem fra diverse butikker med mange handleposer på slep: fra expert og Coop prix.
  Egentlig skulle jeg kjøpe en ny blender og juletrelys, ettersom ingenting varer evig, men det var ikke så lett ! Tre store lokaler er slått sammen til ett MEGAstort, med tusen reoler. Da er det ikke så lett for lille, inkompetente meg og finne fram til de tre sakene jeg har skrevet på lista mi.
  Men vi får vel ta det på mandag, da jeg har en pakke på Posten og hente med diverse produkter fra Yves Rocher (tror det skrives slik). Fikk 7 produkter til 160 kr! Valgte å handle for over 150 kroner da det blir gratis frakt. Så nå sitter jeg her å gleder meg til mandag da det venter en pakke med : neglelakk, fuktighetskremer, dusjsåpe, sminke-svamper ++. Husker ikke alt engang, men jeg husker at jeg gjorde et KUPP !


  Over til noe helt annet ! I dag skal jeg prøve å lage noe som liger dette til middag :
  Det blir altså tortilla-lefser med kylling og masse deilige grønnsaker ! Tror det blir skikkelig godt.


  I dag har jeg veldig lyst til å bake noe godt, for det er jo tross alt helg for oss nå. Kom med forslag da vel ? :D
  Kanskje muffins med glasur ? Eller nøtte/honning-kjeks ? Flere boller - da de jeg hadde i fryseren på mystisk vis har forsvunnet ! ? Eller sjokoladekake ? Blir godtesyk bare av å tenke på alt det gode jeg kan lage!


  Ønsker alle blomster en super-duper dag ! Nå er det tid for kjempe-sen frokost  og TV-titting ..

 • 14

  GOD START PÅ ONSDAGEN

  Hei !

    Nå har jeg allerede klart å helle nedpå to kopper med te, jeg har mine te-perioder. På 10-kroners-tingen som vi var på i går ble selvfølgelig disse med i kurven :  

  Alarmen ringte kl 9.30, og da var det rett i dusjen og lage frokost. Nøyaktig en time banket Janne på døra, og vi ruslet nedover mot "sentrum" for å kjøpe blomster. Det tar vel ca 10-15 minutter å gå, men ettersom sola skinte i dag var det faktisk veldig godt å være litt ute.

  Vel fremme på "Bomsterbua" tok det meg rundt en halvtimes tid å få bestemt meg for hva jeg ville ha. Det var kanskje ikke det største utvalget av blomster, men med Jannes hjelp fikk jeg til slutt bestemt meg for disse :
  Jeg tror at jeg skal klare å holde denne i livet en god stund,
  men den andre er jeg mer usikker på..
  Potte med skål for 39 kr er kjekt ! Hadde ingen som var små nok her hjemme.  For mennesker som meg som har litt for mange grå-dager i sin hverdag, er det godt med litt farge og liv til oppmuntring og glede ! Føler meg bedre allerede. 


  I dag føler jeg at jeg har energi nok til å bake en god del. Husmoremne som jeg er har jeg allerede begynt å tenke på julebaksten. Det blir ikke de tradisjonelle syv slagene, men boller, "jule"-muffins, marsipan med sjokolade og mye nøtter. Fruktsalat med yoghurt, honning og nøtter er også rasende godt.

  Jeg har også begynt å lage julekort og tenke ut hva jeg kan kjøpe eller lage av julegaver. Er ikke jeg bare utrolig flink ? I fjor var det rett på kjøpesenter to uker før jul - og jeg som ikke er no glad i stress. Det var forresten også kommet en del julepynt i blomsterbutikken allerede. Det er kanskje litt for tidlig syns vi nordmenn, men da får vi ihvertfall god tid.

  ER DET NOEN SOM HAR NOEN GODE GAVE-TIPS TIL VENNER OG FAMILIE ?


  Kjæresten går skogstur mens jeg koser meg med te og internett. Etterpå er det lunsj ala Nora til oss begge. Og med det ønsker jeg alle en fortsatt fin dag !
 • 2

  TIRSDAGS KVELD

  Nå har 10-kr-tilbudet blitt utnytta, og vi fikk med oss mye nyttig hjem : en plastbøtte til vasking, diverse mat og SKYR. Spar er ikke den billigste butikken i området, men 10 kr for mye forskjellige slags varer vil jeg kalle ganske kjekt.
  Vi skal nå lage middag, som i dag blir bestående av kyllingfilet + diverse. Jeg kjøpte en 2 kg's pakke med dypfryst kylling, og ble glad da jeg skulle posjonere det i mindre poser og det resulterte i 6 middager ! Tips, tips.
  I morgen skal jeg tilbringe mine første timer av dagen med en snill dame som heter Janne, og vi skal spasere ned til "Blomsterbua" og kjøpe blomster. Jeg gleder meg, selvom det er litt tidlig ( kl 10) for et B-menneske. Jada, jeg vet at det ikke er så tidlig for vanlige mennesker.

  Tips til fine blomster som ikke er så vanskelig å holde i live ?   Nå skal jeg danse ned trappa (som bildet øverst viser) til min kjære og hjelpe til ! God kveld.

 • 5

  KRIMS KRAMS

  GOD MORGEN !


  Nå har jeg akkurat vært ute etter dagens post, og på veien inn klarte jeg ikke la vær å ta med meg disse.  Nå venter jeg egentlig bare på at kjæresten skal klare å tråkke ut av senga så vi kan spise frokost. Jeg liker ikke å spise frokost alene ! Så da blir jeg sittende her da.. For jeg vil jo ikke være slem heller - selvom han har fått over sine 8 timer søvn nå. 

  Jeg har fått meg en ny hobby da - å spise saft is. Noen dager bare 1, mens andre går det lett ned 4 stk. 
  Interessant ... Eller ikke.

  LIKER DU SAFT- IS ?? 

     Litt senere / etter frokosten skal vi forhåpentligvis nedpå Jernia for å kjøpe litt krims krams - langpanne, knivsliper og litt annet for de som lurer. Nå som vi har et helt hus for oss selv, og det har i tillegg blitt ganske fint her, da fortjener huset slike fine og praktiske ting.  Jeg måtte bake boller i en ILDFAST FORM
  !
  Men det er ihvertfall en av grunnene til at jeg har klart å få igjennom ønskene mine hos øverstkommanderende.
  Etter Jernia skal vi på 10-kroners-marked på Spar.  Håper alle blomsterbarna får en strålende dag,
  selvom sola ikke unner oss selskap.


   
 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits