NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

2

Dag 1 - 10 ting om deg selv

1. Jeg er dårlig til å lyve, med mindre det er veldig viktig.

2. Det lengste forholdet jeg har vært i varte i nesten 2 år.
Dette var også mitt første ordentlige forhold..

3. Jeg har alltid drømt om å finne ei bestevenninne som jeg kan dele alt med, og gjøre alt med. 
Akkurat slik som det er på film vet du..

4. Jeg er utrolig glad i å reise! Vi skulle egentlig til syden snart, men så ble det til at vi skulle flytte istedet =)

5. Jeg er glad i sjokolade!!!

6. Jeg HATER å høre lyden av at andre tygger! Eller at de suger på papir eller en våt klut. Får helt vondt inni meg av den lyden... ÆSJ

7. Jeg hater å ta i rått kjøtt.. Men heldigvis går det bra når jeg skal jobbe med det, kokk f.eks.

8. Jeg liker å lese bøker, og har alltid en bok liggende =) Noen ganger to samtidig..

9. Noen ganger drømmer jeg om å ha en helt egen leilighet, som jeg kan gjøre hva jeg vil i.

10. Er veldig sliten om dagen, og kvalm... =(

 • 0

  31.okt.2010
 • 2

  Mobbing på nettet..

  Forskjeller på nettmobbing og "vanlig" mobbing
  Jeg tror det at folk tør å være enda styggere og hardere mot andre over nettet. Der er det lettere når man kan holde seg anonym, og man trenger ikke å stå face to face og si eller gjøre alle de stygge tingene. Jeg for min del er sterkt imot mobbing, og jeg har gått mellom på mobbing og krangling før. Ville dere hjulpet en/ei som ble mobbet om dere hadde sjangsen?
  For mange kan det være skremmende å skulle beskytte den som blir mobbet, fordi at de er redde for å bli mobbet selv pga dette.

  Forskjellige måter folk blir mobbet over nettet
  Mobbere kan "gå til angrep" på sider som facebook, msn, skype, blogger eller hjemmesider. Noen hacker seg inn og gjør dumme ting med personens profil e.l. Andre kan legge igjen stygge kommentarer osv. på div bilder, innlegg m.mer.

  Hva kan vi gjøre med det?
  "Generelt sett kan det være nyttig å ta tak i problemet med en gang. Dersom du er forelder til en som blir mobbet eller krenket, ta kontakt med mobberens foreldre. Det er alltid bra å forsøke å løse problemet direkte hvis det er mulig og forsvarlig.
  Dersom dette ikke hjelper oppfordrer barneombudet til også politianmelde mobbing. Det er dessverre slik at politiet ikke alltid bruker ressurser på dette, men det er viktig allikevel. For det første for å synliggjøre et problem, og for det andre for å markere ovenfor den som krenker at dette ikke er akseptabelt." 
  kilde: Barneombudet.no

  Jeg vil oppfordre alle som mobber eller de som er vitne til mobbing og prøver å si ifra om at dette ikke er greit, eller si ifra til noen du stoler på. For det første er det utrolig unødvenig, og utrolig umodent. Hvis du er en som har så dårlig selvilde at du må rakke ned på andre for å føle deg bedre, burde du virkelig få hjelp.

  Hva tenker dere om saken?

 • 0

  Nora savner søstra si!!

  Jeg skal besøke deg snart høna mi!!!

 • 0

  28.okt.2010 • 2

  Mitt beste barndomsminne

  Jeg husker dessverre ikke så mye fra barndommen. For pga ulike hendelser har jeg prøvd å glemme alt sammen, legge det bak meg. Men noen minner har jeg, selvom jeg sikkert har noen som er bedre..

  Soling på garasjetaket til naboen var stas for meg og nabojenta. Det var fortsatt nok snø til at vi rakk opp til enden av taket, og vi kunne klatre opp. Selvom det fortsatt var vinter var det overraskende varmt oppå det taket! Svart tak, veldig fint å skli ned og klatre opp igjen mange ganger på. Tror kanskje det hendte at vi tok med oss drikke og godt som kos der oppe også. Sendte glassene nedover til takrenna da vi var ferdig med det. Så var det bare å nyte. Fikk litt kjeft av mødrene da vi lå ganske lettkledde. Og de mente da tydligvis det var for tidlig til å gå tynnkledde ute..

  Jeg husker også hvordan det var å få ri på en hest som en nabo hadde. Embla het den hesten og den var en islandshest. Noen ganger ble jeg fulgt av eieren av hesten, og noen ganger fikk jeg ri helt alene oppi skogene der. Det var utrolig fint, det hendte også en gang at jeg fikk med meg Marie-Dorthea på ridetur. Noen i familien hennes har også hester, så hun var flink til å ri. Det var veldig gøy, og jeg som elsker hester <3

  Hva er deres beste barndomsminne?

 • 3

  Goodnight moon

  Vi så på begge Kill Bill filmene i går.. Det er så mye fin musikk i den filmen! Så da var det rett inn på Spotify å finne fram musikken!
  Noen av de er Goodnight moon og Nancy Sinatra med Bang Bang. Kan begge utenat allerede, det går mye i repeat når jeg først finner sanger jeg liker.. Heldigvis har jeg en tålmodig kjæreste som godtar dette ;-) I dag har vi vært på butikken to ganger, hadde ikke råd til alt første gangen så måtte hente betaling av kake før vi handla inn resten. JA, SÅ dårlig råd har vi nå. Ettersom vi måtte spare ALT vi hadde og fikk. Men som dere sikkert fikk med dere før i dag, så skjedde det noe fantastisk som endret vår økonomiske tilstand drastisk. I Love It.

  Så nå har vi pakket 1 av 3 kolli til flyturen. Har ikke råd til flyttebiler osv, så vi nøyer oss med å ta med det mest nødvendigste. Jeg foreslo vi skulle leke litt "Robinson" - lande på en strandet øy og bygge oss palmehytter osv. Altså, flytte til en leilighet uten noe annet enn tak, vegger og en deilig komfyr! Hadde ikke det i den vi leide til nå, så det skal bli godt å kunne lage noe annet enn "panne-pizza", og dessuten kunne få en av mine favoritter, lasagne! Og ikke minst boller, kaker osv. Nam nam. Jeg tilbø meg å være kjærestens personlige konditor. Da svarte han vare "orker du det da?" ... Selvfølgelig orker jeg det! BAKE.. til KJÆRESTEN. JAAA :D
  Tenk at vi kan sitte i Tromsø om 1 mnd!! Jeg syns det er en fin by, og bryr meg ikke om at det er "så jævlig langt nord.." Alle KLAGER om det.. Ringte ei venninne i sta, hu og mamma sier det samme. Uten banninga da..

  I helga skal vi slappe av, lese bøker, se filmer.. Tja.. Ingenting. Jo, jobbe litt da =)
  Mandag har jeg legetime, og tirsdag er det noen viktige ting som må ordnes. Onsdag skal jeg til psykologen.(Kanskje min siste time hos henne, ettersom jeg flytter og hun slutter i jobben..) På Torsdag skal jeg ha kjøretime på Lillehammer, så da må jeg dit da også... Lengre enn det orker jeg ikke tenke engang..

  Huskeliste til meg selv: Fornye passet, skaff kofferten hit og kjør bra på torsdag..

  God natt alle, Ses når vi ses..

 • 0

  20.okt.2010 • 0

  God natt-

  I dag har vi raket løv, sendt viktige e-poster, spilt monopol-aktig spill med Dags familie og sett på Gilmoregirls :-) Jeg har sesong 2, jeg elsker den serien. Den er så koselig, og jeg kan gå inn i deres verden, og bare kose meg! Vi har også ryddet i t-skjortene våre, og jeg skal gi noen til søstra til Dag og noen til et asylmottak her. Fint å gi bort, istedenfor å kaste.. Nå kommer snart Dag til å mase meg i seng, for det er jo faktisk ganske sent.

  I morgen skal vi rake resten av løvet, og rydde mer i klær osv. Greit å forberede seg til flytting i "god tid". Det kan faktisk hende vi kan overta leilighete i starten av november, men vi har ikke fått helt svar enda. Men det virker lovende :-)

  Mandag skal det overføres penger, betales gjeld og regninger og bestilles kjole!!! :D

  Men god natt da dere.

  forresten, har kanskje en stor nyhet til. Men det kommer senere, hvis det er slik jeg tror ;-)
 • 0

  Bilder
  Skjønnhet kan være så mangt. Alt etter hvem som ser. Dere vet vel hvem hun på det første bildet er?

 • 0

  Dikt / Hør meg

  HØR MEG

  Ting blir vanskeligere for hver dag,
  jeg roper høyere og høyere etter hjelp. 
  Prøver å fortelle og forklare, 
  men masken kommer på av seg selv.

  Jeg prøver å være snill og god,
  men jeg trenger at dere ser meg.
  Hører meg når jeg roper om hjelp.

  Jeg roper om hjelp,
  på innsiden.
  Hør meg, hjelp meg.


 • 0

  11.okt.2010

  I dagens samfunn handler det mye om penger, vellstand og om å nå alle andres forventninger. Folk higer etter å få det perfekte liv, med flott utseende og personlighet, og selvfølgelig alle materialistiske godene som finnes. De ender ofte opp med både falskt/uoriginalt utseende og man lager seg en personlighet som man tror andre liker. Det virker som om alle skal være prikk like, at vi mennesker ikke tør å være oss selv. Mange kvinner og menn kjøper seg nytt utseende, og vil "fikse" på det meste ved seg selv. Hvorfor kan vi ikke fokusere på å være frisk og lykkelig? Altså finne vår EGEN lykke, gjøre det som gjør oss lykkelig, og ikke alle andre.. Dagens idoler er vanligvis magre, plettfrie mennesker. Men det er jo ikke naturlig?
  Mennesker i alle aldre, menn og kvinner, sliter med livet og lavt selvbilde pga dagens press. Overalt i media ser og hører vi om alle mulige slags kjendiser, og produkter som skal hjelpe oss til "perfeksjon".

  Er dere klar over hva dette presset gjør med enkelte mennesker? Det skaper spiseforstyrrelser, dårlig selvfølelse, dårlig psykisk helse, m.m...
  Tenk om vi kunne lære oss å godta oss selv, sette egne mål og ønsker om eget liv og fremtid.
  "Det er kort vei fra å sammenligne seg selv med andre til misunnelse og sjalusi".
  Vi er opplært til å bli verdsatt av og verdsette prestasjoner og utseende, tror jeg. Det gjør at vi søker ting og tilstander som kan gi oss bekreftelse på dette. Kan man ikke lære å bekrefte seg selv, må man jakte på det i en evig konkurranse. Det kan gjøre livet utfordrende ved å f.eks. gi dårlig selvinnsikt.

  99% av alle mennesker gener er like, men vi er allikevel så forskjellige. Det er den ene prosenten som gjør oss spesielle og unike. Alle kan bli flinke til noe, men ingen kan være god til alt. Det er slik vi er skapt.


  -N

 • 0

  Drømmer..

  Heisann.. Jeg vil reise. Jeg vil ut i verden. Nå har vi spart litt over en mnd. og har snart 1000 kr til sydenturen (...) Bare sju igjen... Men, fremmover - rettere sagt; etter november - kommer økonomien til å bli litt bedre. Og enda bedre blir det når jeg får rettigheter hos mine venner NAV ! Vi har en stund levd på veldig lite, hatt nok til pasta, og kjøttdeig av og til, men viktigere er å få nedbetalt gjeld og regninger.! Målet er å bli ferdig innen ett år. Hvis vi klarer det kommer vi til å få en helt annan hverdag. Mer penger på TULL(klær, kaffe og godis, he he..) !
  Som dere sikkert skjønner er det beste for meg å sitte å følge med på Restplasser på Apollo.no og Startour.no. Der er det mye billig. Men selv det billigste koster jo penger. Så her sitter vi, i den lille ett-roms leiligheten og sparer og betaler regninger. Ikke misforstå! Jeg har et fint liv. Jeg har kanskje opplevd ting som ingen skal oppleve, og har kanskje ikke et drit-bra forhold til mine foreldre. Men, jeg har verdens beste kjæreste som gjør meg lykkelig. Og vi er akkurat ferdig med å male og "innrede" hjemmet vårt med det vi eier. Vi var nemlig på "lang-tur" ti min mor i helgen, og fikk hentet det meste av mine ting. Så nå sipper Tv'n og stå på en trillekasse fra IKEA, nå har den et eget TV-bord! (WOW, ikkesant?)
  Jeg har planer om å unne meg et sko-par denne mnd. Jeg må bare finne PARET, for når jeg først skal kjøpe noe vil jeg jo finne noe skikkelig fint. Jeg fikk nemlig en grei lønning, ikke snakk om mer enn litt over tusen, men allikevel. For meg er det veldig greit. 
  Nå skal vi snart lage middag, for jeg jobber fra 18-24 i kveld... Middag blir blomkål/brokkolisuppe med bacon og brød. 

  Hvor drømmer dere om reise? Hva sparer dere til?


  Ha en fin kveld! <3

 • 1

  Positiv tenking gir et bedre liv. Som inspiration. • 0

  Oppskrift: brownieskake


  Ingredienser
  200 g kokesjokolade
  250 g smør
  4 dl sukker
  4 stk egg
  2,5 dl hvetemel
  1 ts bakepulver
  1 dl kakao
  1 dl valnøtter
  2 dl bringebær
  2 dl kremfløte
  2 dl bringebær

  Fremgangsmåte
  (24 biter)

  Del sjokoladen i mindre biter og smelt dem over svak varme sammen med smøret. Avkjøl blandingen.

  Visp sukker og egg til eggedosis. Sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver.

  Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og rør forsiktig om. Ha til slutt i bringebær og hakkede valnøtter.

  Hell røren i en bakepapirkledd langpanne, 30 x 20 cm, og stek kaken på nederste rille ved 175° i ca. 30 min.

  Avkjøl kaken før den skjæres opp i ruter og pyntes med vispet krem og bringebær.

 • 1

  Rampejente!  Søstra mi for 1 1/2 år siden. Liten rampejent, i fin kjole. Der var vi på julemiddag hos tante i Oslo. 

  Nå sitter jeg og jobber. Vi har vært kjempeflinke idag! Har handla, og jeg har vaska overalt i lieligheten, pluss at vi har malt nesten helt ferdig!! Er så fornøyd. Har også fått bakt sjokoladekaker til morgensdagens bestillinger, og levert de vi skulle i dag.

  Jeg vil flytte til en by, jeg er ei byjente.. Selvom jeg er oppvokst på bygda, men det er kanskje det som får meg til å lengte til byen. Drømmen er New York, men først Oslo eller tromsø. Nå gjenstår kun penger, finne leilighet og få med kjæresten - altså alt.. Ha ha..

  Håper på å få låne bil på lørdag. Vi er bedt i middag hos Mamma, og vi hadde i utgangspunktet tenkt å hente noen møbler uansett. Har så lyst til å få hentet resten av tingene mine til leiligheten! Jeg har jo ikke bodd hos mamma på over 1 år. Så jeg tror jo ikke akkurat at jeg kommer til å flytte tilbake dit. Bestemor sa en gang til meg at hun trodde Mamma var lei seg, fordi hun visste jeg aldri kom til å ville bo der igjen. Jeg forstår jo det, men jeg blir snart 18 år, og har fløyet ut av redet! He he..
  Jeg trives med å bo for meg selv, sammen med kjæresten. Det ble en helt ny start for meg da jeg endelig fikk flytte på hybel for noen mnd siden.

  Ella Fitzgerald ? The Muffin Man - Single Version Søk opp den. Det er en gøy sang!

 • 0

  mas, mas, mas...

  Jaja! Hei alle.. I natt fikk jeg ryddekick og fikk omøblert litt i leiligheten, he he.. I know I'm a bit weird.. Akkurat nå jobber jeg, og skal sitte her i 4 timer.. Men penger er greit å ha. Ikke sant? Nå er det dessverre slik at man må ha penger for å leve/overleve i dagens samfunn. Er ikke mange hundre år siden man klarte seg med å dyrke og fø seg selv og sin egen familie. Slik er det ikke lenger. Over alt blir skog og mark fjernet og nye bygninger kommer opp. Større og større med hvert ti-år. Det satses større og større da konkurransen har blitt stor. Man må ha penger for å kjøpe seg mat, for man kan ikke få så mye av folk som man gjorde før. Jeg tror man var flinkere til å hjelpe og ta vare på hverandre før. Man fikk støtte når man hadde det vanskelig og når man trengte det. Nå er det best å ikke bry andre med slike ting, og man blir sittende med sine problemer alene..
  Slik kunne jeg sittet og pratet lenge. Våknet kl12 i dag, det var godt å sove lenge, etter en vond dag i går og mye å gjøre i ukene som kommer..

  Nå skal jeg nusse kjæresten min og fortsette å jobbe. Har også litt husarbeid pluss maling og gjøre ferdig!!

 • 0

  Hei, litt småkjip dag.

  Skulle til byen i dag, bussen var grådig forsinka. Regnvær, følte meg våt, kald og fæl på håret.. Ja, jeg er litt jålete iblandt..!
  Krangla med noen, fått høre jeg er udugelig og til å skammes over..

  Det sier vel sitt? Går å legger meg etterpå, skal lage litt middag til D. først. Han har vært flink i dag, og er kjempeflink og vasker opp nå. Kjæresten min<3

  Har dere en fin dag i dag?

 • 2

  gullet mitt <3  Søteste søstra mi, som betyr alt for meg! Jeg vil alltid være der for deg, i godt og vondt. Jeg vil støtte deg og hjelpe deg videre i livet. Du kan alltid komme til meg og spørre meg om alt, eller lette det du har på hjertet. Du er som min datter, så mye betyr du for meg. Jeg ville ofret livet mitt for deg tulla mi.. Gleder meg til å se deg igjen, jeg tenker på deg hver dag. Jeg skal kjøpe en fin julegave til deg, og den skal være rosa. Akkurat slik du elsker. Med rosa papir rundt, for det liker du fordi jeg liker det. Jeg savner deg hvert minutt jeg ikke er med deg, og jeg skulle ønske du kunne kommet og bodd her hos meg. Jeg skulle malt rommet ditt rosa, og pyntet med fine ting. Jeg kommer alltid til å høre på hva du har og si, og høre på dine meninger. Jeg kommer aldri til å svikte deg, eller såre deg. For du er beste søstra i verden du <3

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits