NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

0

Sol =)

Fikk vite i går at det hadde snødd!! Bare littegrann, men allikevel. I dag er det strålende vær, og jeg og kjæresten skal snart en tur på butikken. Som han pleier å si, "alt går tomt samtidig her". Både shampo og zalo blir tomt samtidig, og han irriterer seg litt over dette. Syns det er litt gøy egentlig, hehe.

Har bestemt meg for å ta et friår nå, gå opp som privatist i noen fag. Det er jo så "enkelt"! Istedenfor å gå et helt år og slite med lekser og prøver, kan man sitte hjemme og jobbe på den måten som passer en selv best. Og da kan man jo fokusere helt på ett fag om gangen, noe som passer meg mye bedre enn vanlig skolegang... Veit det er noen som har lurt på dette, og nå har du fått svar =)

I går så jeg og kjæresten på Inglourious Basterds. Det er en film av Quentin Tarantino, og Brad Pitt og Diane Kruger er noen av skuespillerne. Den har fått ternigkast 6, og er meget spennende, men også litt overdrivet noen steder. Det er en blanding av vold og propaganda i like mengder, som også viser oss beryktede, undertrykte og uvirkelige historier fra Den andre verdenskrig.
Så hvis du ikke er overfølsom for blod er den verdt og se!

Min kjære er syk stakkar. Forkjøla. Han har null energi, ligger i senga hele tiden, unntatt når jeg drar han ut derfra. Hehe.. Men ja, prøver å varte han opp med mat og alt han trenger. Nå ligger han og leser i den tjukke boka si, 1000 sider... Tolkien, hvis noen lurer.
På onsdag skal han på jobbintervu, så da får jeg bare bite tenna sammen og være den beste støtten ever =)

Vil so god bedring til alle dere andre som ligger syke <3
 • 10

  29. august  Dette bildet ble tatt for rundt to år siden. Det er meg og søstra mi! Vi "fisker krabbe" med ett strå, er på hytte-tur på Tjøme. Der er det veldig fint, spesielt naturen. Greit å ha en stefar med slike "goder" på jobben.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Proudmommy er ei ung mor, linken til hennes blogg ser dere til høyre. Hun kan dere også se på unge mødre på tv til våren!

  Mange har fordommer mot unge mødre. Men det er flere måter å se for seg livet sitt på. Noen ønsker seg barn tidlig, så de har overskudd og energi, utdanning kan man jo ta senere. Ikke misforstå! Utdanning er viktig, men det er enda viktigere å leve et liv man selv liker og mestrer.Andre vil kanksje vente til de er rundt 30 år, for da er de ferdig med utdanning og festing.
  Også er det kanskje de som vil vente enda lenger...

  Man må selv finne ut av hva som er best for seg selv, og kjæresten da. De må også få lov til å si sin mening.

  Når vil dere ha barn? Hva syns dere om de unge mødrene?

 • 0

  28. august

  Nå har jeg akkurat laget pizzadeig og sett mafia-film med typen =) Vi har vært å handla i dag, og kost oss masse!
  Ble veldig skuffa over no med jobben, men håper det går i orden om noen dager.
  Både jeg og Dag er syke.. Det er ikke noe gøy, faktisk utrolig irriterende og vondt. Men men, det er da ikke kronisk ihvertfall..

  Hvem gleder seg til vinteren ? Under 4 mnd til jul nå!
  Og jeg blir atten om 3 ;)

 • 2

  Kjæresten min <3

  Kjæresten min, D.R, er verdens snilleste gutt. Han har nydelige snille øyne, pent smil og er utrolig kjekk! Han bryr seg om meg, og er flink til å vise det også. Vi har vært sammen i litt over 3 mnd, men det føles som om jeg har kjent han hele livet. Han gjør meg hel og glad. Han er morsom, og får meg til å smile =) Han har en fin kropp også. Hehe. Denne gutten vil jeg aldri miste, for du Dag er spesiell. Du støtter meg, og du lar meg (nesten) få støtte deg tilbake. Du forstår meg, og hører på meg. Du gråter med meg, og ler med meg. Også litt av meg også, men det er bare bra. Hehe.
  Han har en god familie, som støtter oss begge i godt og vondt. Jeg føler meg inkludert, og de kaller meg en del av familien. Det betyr veldig mye for meg, når jeg nå føler at jeg blir utstøtt fra min egen.
  Jeg er så redd for å miste deg, det kommer jeg ikke til å klare. Så vær så snill og hold ut med meg, selvom jeg er skravlete, holder deg oppe om natta eller hiver klærne rett på gulvet.
  Dette skriver jeg til deg, og jeg håper du leser det en dag. Jeg elsker deg kjære. Oss to mot verden.


 • 0

  Artikkel om ungdom, og viktigheten av aktivisering og sosialisering.

   

   

  Denne artikkelen skal handle om viktigheten av at ungdom finner en fritidsaktivitet eller hobby som de kan ha glede av. Det er viktig å kunne stimulere og forme kroppen, hjernen og sinnet, for å holde seg frisk og sunn. Det finnes mange eksempler på rotløs ungdom som sitter hjemme, ofte uten venner eller andre å snakke med, foran pc eller tv. De fleste kan vel skjønne at dette ikke er bra for dem i lengden. Da er det veldig fort å synke nedover og miste mot og motivasjonen, og mange ender opp som meget deprimerte. Det er da det blir farlig, for det skapes en ond sirkel som er vanskelig å komme ut av. Det jeg prøver å formidle er både venners eller egen-erfarte situasjoner. Hvordan kan man unngå, eller komme ut av det?

   

  De aller fleste av oss mennesker kan oppleve stunder der de isolerer seg selv, og blir asosiale. Det som frister mest er å kunne sitte inne foran tv eller pc som nevnt over, og glemme alt og andre rundt seg. Vi kan syntes livene våre er urettferdige og dumme, og vi blir slappe og late.

  Jeg har selv vært akkurat der, og satt kun nede på rommet mitt og syntes synd på meg selv, fordi vennene og foreldrene mine var verdens dummeste. Jeg ble meget deprimert, og orket ikke skolen lengre. Det hele endte med at jeg måtte gå til først helsesøster, så psykolog en gang i uka. Merkelig nok klarte jeg å fullføre ungdomsskolen, men dette var fordi jeg kranglet meg til å få bytte skole. Jeg ble mye mobbet på den forrige.

  Jeg kan ikke si at ting ordnet seg med en gang, for det tok noen år før jeg nå endelig kan føle på at livet ikke er håpløst.

  Ting begynte først å bli bedre da jeg ble først ble flyttet i fosterhjem, så endelig fikk jeg flytte for meg selv ? på hybel.

   

  Jeg mener det er viktig å finne en aktivitet som man selv er glad i, og kan føle at man mestrer. Alt fra musikk, sport, dyr ? nesten hva man vil, bare man selv liker å utøve det. Da kommer man seg ut, treffer nye folk og føler at man klarer noe! Det gir selvtillit, som også er veldig viktig. Å kunne godta seg selv for den man er, er en viktig del av det å ha det bra.

  En gutt jeg møtte hadde opplevd mye av det samme som jeg fortalte om over, men han hadde gode venner som til slutt fikk han ut av kaoset. Han er sterk og et godt menneske, han har til og med fått seg kjæreste. Tror du han kunne tro at det ville skje? Neppe, men han greide det!

   

  «Man kan ikke klare alt alene», sa noen til meg en gang. Noen ganger er det nødvendig å søke hjelp og trøst hos andre. Foreldre, venner eller f.eks. Helsesøster kan kanskje hjelpe deg hvis du trenger støtte eller noen å snakke med. Det er viktig å føle at man blir hørt, da kan man føle seg viktig.. Det finnes også forskjellige sider på nettet eller telefoner som man kan henvende seg til og snakke anonymt med. Det er mange muligheter, man må bare ta sats og prøve!

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits