NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

4

En start på noe godt?

Jeg sitter i sofaen med musikken på full guffe. Noen sanger som har hjulpet meg i vonde tider før også. Who you are - Jessie J og Try - Pink, de er mine favoritter. Skrivelysten kom plutselig, og jeg skal prøve å skrive litt om hva som skal skje fremover, for det er mye som skal skje, og det er overveldende mye for meg.

På mandag dro jeg for første gang på lenge ut helt alene, til psykologen i taxi. Uten kjæresten ved min side som støtte og noen å gjemme seg bak, noen til å svare for meg når jeg ikke klarer å svare på spørsmål. Jeg hadde gruet meg i flere dager før jeg skulle dra, og hadde angst for det ene og det andre, for alle mulige slags ting som kanskje muligens kunne skje på turen, og mennesker jeg måtte forholde meg til helt alene. Tenk om taxisjåføren var snakkeglad og forventet at jeg skulle snakke med han? Tenk om vi krasjer og jeg dør? Tenk om jeg må betale for turen denne gangen og jeg ikke har penger til det, selvom jeg aldri har måttet det før ? Tenk om venterommet er fult, og jeg må sitte sammen med mange andre mennesker? Tenk om jeg ikke klarer å si noen ting når jeg kommer inn til psykologen, og hun tror jeg er gal ? osv. Alt mulig rart går gjennom tankene mine når jeg har angst, og det er fryktelig slitsomt. Så når jeg endelig kom fram, like hel heldigvis, så var jeg helt utslitt. Men det viktigste var jo at jeg faktisk klarte det! Jeg døde ikke, og nå kan jeg si at jeg klarer ihvertfall EN ting alene!

Hos psykologen gikk det ganske greit. Ikke så rart når hun faktisk er en veldig snill og flink dame. Men alt hun sa og alt hun nå forventer av meg, det er for meg så mye at jeg får lyst til å grave meg ned under dyna og bli der. Det virker kanskje ikke så mye for andre, men når man sliter med depresjon, sosial fobi og spiseproblematikk, så har man egentlig nok med å klare seg gjennom dagen. Bare det å eksistere er vanskelig nok. Men ihvertfall. Nå, i dag, har jeg startet på en ny medisin som skal roe ned mye av angsten og depresjonen, selvom det tar litt tid og det er mange fæle bivirkninger, så skal det visstnok være verdt det. Og det tror jeg nok det kanskje kan være også. For kan man bare få litt fred fra den helsikkes angsten, så er mye gjort. Man får mer energi og mer lyst på livet! Det har jeg lyst til å få! Så det var en ny ting i livet mitt. Så er det også et par ting til som psykologen ville at jeg skulle starte med. Det ene er å utfordre meg selv og angsten en gang om dagen. Som foreksempel å dra ut et sted alene ( butikken, cafe, osv), gå en tur alene eller spise en ting jeg har angst for. Målet mitt er at jeg til slutt skal kunne klare å ta bilen og dra til butikken for å handle alene, men akkurat nå virker det helt uoverkommelig. Ting tar tid, lærte jeg en gang, og det er jammen sant, dessverre.

En annen ting som psykologen vil at jeg skal prøve er meditasjon. Så jeg har foreløpig iallefall lastet ned appen hun ba meg om, og prøvd noen korte guidede meditasjoner. Det er ganske behagelig, med en rolig kvinnestemme som sier hva jeg skal gjøre eller ikke gjøre. Så det er vel greit nok det, og målet her er at jeg skal legge inn en meditasjon om dagen, og prøve å bruke det før jeg skal gjøre noe jeg gruer meg til for å roe meg litt ned.

Også kan jeg fort nevne til slutt at det har vært snakk om ernæringsfysiolig, som jeg pent takket nei til, og et ambulant team som skal hjelpe meg og guide meg gjennom ting jeg har angst for. Rett og slett øve på ulike situasjoner, noe jeg også er litt usikker på om jeg vil. Jeg vil ihvertfall ta en ting om gangen, slik at det ikke blir for mye og jeg trekker meg unna alt og alle slik jeg har gjort noen ganger før.

Dette er den mest intensive behandlingen jeg har vært borti, så kanskje det er det som må til for å få meg friskere? Håpet er der, og jeg skal prøve så godt jeg kan. Ønsk meg lykke til!

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits