NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

0

FEELINGSVonde følelser er vanskelig å få bort.
Heldigvis er min kjære hjemme igjen, så jeg ikke er alene.
Jeg er så heldig som har møtt kjærligheten i så ung alder,
for det er virkelig ekte, glede, trofasthet.

Jeg vet jeg har mye bra i livet mitt, men i slike dystre perioder som nå
så er det dessverre ganske vanskelig å spotte det gode.
Ikke misforstå, for jeg opplever mye godt også,
men det vonde er veldig tyngende og "overhengende".

Har dere hatt det slik noen gang ?
Er tankene mine bare rot ?


 • 2

  Bær og smoothie dilla
  Nå har våren tatt Norge med storm, ihvertfall her i Telemark, opp i mot 20 grader annenhver dag! Sola steker om dagen, og stjernene lyser om natten. Utrolig deilig, men også litt skremmende at snøen har blitt så fort borte.

  Vintersko er byttet ut med tøysko og boblejakka er byttet med vårjakka, og suget etter sommerfrukter og bær har kommet! Og hva er vel bedre enn å blande sammen alt det gode og lage en deilig smoothie? Blåbær, jordbær, plommer og fersken er mine favoritter. Kom gjerne med tips til oppskrifter på smoothie!

  Ha en fortsatt fin kveld.

 • 0

  10 ting

  Visste du at...?

  - Jeg har fobi mot rått kjøtt.
  - Jeg syns folk som tror de er bedre enn alle andre, er det motsatte.
  - Jeg vurderer sterkt og ta utdanning eller jobbe i utlandet.
  - Livet mitt fikk ikke startet ordentlig før for noen få år siden. Mye pga angst og depresjon,
    men også av andre grunner.
  - Jeg vil ta flere tattoveringer. Må bare få tegnet og spart opp penger.
  - Kaffe er noe av det beste som finnes!
  - Jeg har tenkt til å ta barista og bartender-kurs.
  - Jeg har skrevet dikt i flere år, og det har hjulpet meg til å uttrykke og få ut følelser.
  - Kornetten min er min andre kjærlighet. (instrumentet jeg spiller)
  - Kornetten min kostet 12 tusen...

 • 1

  I morgen kommer en ny dag, heldigvis.

  Det gjelder å fokusere på de positive tingene med livet når man har det vanskelig.
  Prøv og se at livet er verdt å leve. Og husk at man skaper sin egen lykke.
  LEV !

 • 0

  Når du virkelig elsker noen...  Da kjenner du det, innerst i hjerterota. Bare 4 dager igjen til jeg får min kjære hjem, og gjett hvor godt det skal bli? Ikke lite! Jeg har gjort istand det meste allerede, for her har vi litt og ta igjen - 1,9 års jubileum, førerkorttaging, snart påske, finn.no og savn i bøtter og spann. Det har vært vondt, men litt lærerrikt også - heldigvis, for ellers hadde jeg vært meget sint nå. Men nå er det snart over, og nå er det også natta.

  Husk at vi skal stille klokka en time frem denne uka da. Mot sommeren <3

 • 2

  Ny uke

  Hei på dere. Har blitt litt dårligere på og blogge for tiden, men har rett og slett ikke hatt så mye skrivelyst og har også hatt mange ting å tenke på. For eksempel har jeg vært hos familie i helga og hatt det veldig koselig, men også litt vanskelig. Har noen møter denne uka, men også et koselig besøk jeg skal gjøre - kanskje litt vin jeg skal drikke, haha. 
  Nå i kveld lager vi kakao med krem, spise nøtter og sjokolade i haugevis og se film, så det blir fint!
  Hvordan går det med dere ?

  I morgen reiser jeg atter hjem, så det blir mye tog og buss-sitting på meg. Litt kjedelig, men også en liten smule avslappende. Har starta på en ny bok da, så jeg har litt og bruke tiden på, heldigvis.

  Nå skal jeg stikke å kose meg litt! Det ble ihvertfall en kort update...

 • 6

  ENSOMHET

  "Ensomhet er en følelse av savn av ønsket kontakt med andre. Ensomhet vil si å ha mindre kontakt med andre enn man ønsker, eller at denne kontakten gir så liten sosial verdi at den ikke opphever følelsen av kontaktsavn. Det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom det å være ensom og det å være alene. Man kan være helt alene og fornøyd eller ha en stor omgangskrets og føle seg ensom. Allikevel er mennesker med få kontakter oftere ensomme enn de med stort nettverk."  Kilde: Wikipedia.  Ensomhet er i dag nesten tabu å snakke om, det skal helst skjules og kan oppleves som flaut. Dagens ideal er å ha mange venner og et bredt sosialt nettverk, men man kan jo også føle seg ensom sammen med andre. Jeg tror det viktigste er å kunne være seg selv - for hvis man ikke kan det, selv sammen med familie og venner, så kan man ofte føle seg ensom selvom man har et stort sosialt nettverk. 
  Det er også viktig å tenke på at de fleste opplever å føle seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du er altså ikke alene om det, og det er en "normal" følelse å ha.

  "Mennesker som for eksempel har en psykisk sykdom, har sosial angst og ikke klarer å være blant mange mennesker, har fysiske begrensninger, eller mennesker som føler at de ikke passer inn noe sted kan også føle seg svært ensomme. Andre igjen kan føle seg ensomme fordi de har mistet noen som sto dem veldig nær."
  Kilde: ung.no
   

  Men hva kan du gjøre med det ?

  Det er ikke så lett å snakke om denne følelsen med noen, og heller ikke å innrømme det for seg selv at man er ensom. Helsesøster på skolen kan være en god hjelp, og det finnes også mulighet for å få en støttekontakt gjennom kommunen. En støttekontakt kan komme på besøk, snakke med deg, hjelpe deg til å komme deg litt ut osv. Jeg har selv prøvd dette tilbudet og det hjalp meg veldig i den perioden jeg trengte det. Det er verdt et forsøk!
  En annen mulighet er å engasjere seg i en idrett, hobby-kurs, frivillige organisasjoner e.l - der vil det være naturlig å bli kjent med nye mennesker, som kanskje også har like interesser som deg selv.


 • 0

  Fortsatt syk ...


  Tørr å stå for hvem du er, dine meninger og tanker. Ikke la noen holde deg tilbake, og lev ut drømmene dine!  Nå skjønner jeg ingenting, for jeg er fortsatt syk - noe som er veldig ulikt meg. Har allerede vært ute en tur i dag, for jeg har nemlig ukentlige samtaler med min kontakt i Psykisk Helse her i Vinje.  Det er utrolig godt å ha noen å snakke med, spesielt i denne tiden mens min kjære er borte.
  Jeg merket godt at jeg ble fort sliten, men nå har det utviklet seg til at jeg nesten besvimer bare jeg reiser meg opp. Så jeg tror nesten at jeg bytter ut olabuksa med joggebukse og slenger meg på senga, kanskje leser litt. Det er ihvertfall tydelig at kroppen min trenger hvile - jeg håper bare det går over til helgen, da jeg egentlig har planer om å besøke venner og familie igjen. 

  Er det flere som er syke for tiden, eller er det bare meg ?

 • 0

  Places to go  Hellas, Barcelona, Paris, USA, London, Japan, Thailand - spørsmålet er ikke om jeg skal reise, men hvor jeg skal reise først! For det finnes jo så mange vakre og spennende steder her i verden, så mange steder som er verdt å besøke. Jeg tror man kan lære masse av andre kulturer og steder, alt fra levemåte til språk. Sååå, hva frister mest - storby eller syden-ferie? En ting er sikkert, jeg skal virkelig prøve å få reist mer enn en gang dette året, for jeg elsker å reise!

  Jeg lærte masse når vi var i Hellas i fjor sommer. Jeg ble bedre kjent med meg selv, traff nye og fine mennesker, utfordret angsten og vant litt over den på noen områder, også spiste vi masse god, gresk mat. Jeg måtte også være en del alene, noe som gjorde meg mer komfortabel i eget selskap, som faktisk er ganske viktig. På neste reise skal jeg bli flinkere til å lære meg nytt språk, og til å reise mer rundt og utforske.

  Hvor ville du dratt  ?


 • 4

  Lytt til kroppen din


  Jeg føler at kroppen og hodet mitt er et stort rot i dag. Tankekaos, angst og en dråpe fortvilelse. Hva er meningen med livet? Hva skal jeg bli når jeg "blir stor" ? Hvor vil jeg bo? Hvordan vil jeg leve livet mitt? 
  Det er bare noen av tankene jeg har. Tanker jeg egentlig ikke trenger å ha, men som allikevel har mye å si for livet mitt fremover. Det gjelder å finne ut av ting, og å sortere tankene. 

  En annen ting som er viktig er å lytte til kroppen - kjenne etter hva som er best for en selv. For jeg mener at det er viktig å leve dette ene livet vi har fullt ut. Trenger du hvile, så hvil. Ønsker du å kose deg og ha det moro - så gjør det også. Ikke la andre stoppe deg.  Bestem over deg selv og din egen kropp!

  Det var alt jeg hadde å si for denne gang. Nå legger jeg meg.

  Er det flere som har tankekaos av og til, eller er det bare meg ? God natt.

 • 16

  SYK  Selv med 12 timer søvn, to dager på rad, føler jeg meg utslitt og kvalm. Tror nok jeg har blitt smitta av noen basiller, men håper at det går over ganske fort. Jeg pleier ikke å være syk lenge om gangen, og jeg har jo min venn TV her til å underholde meg. Litt dumt at planene mine for dagen kanskje må endres/slettes, men er man syk må man ta vare på seg selv og kroppen sin.

  I går var jeg flink og pakka en del; blandt annet bilder, bøker og andre småting. Det går sakte men sikkert fremover, og jeg gleder meg til å flytte. Jeg / vi har rett og slett funnet ut at vi ønsker å bo på ett større og mer sentralt sted. Her vi bor nå er det ingenting å finne på, bortsett fra solarium, men man kan ikke ligge i en slik seng hele dagen heller.

  Hva driver dere med i dag ?

 • 2

  09.mar.2012


  Dagens Horoskop for Skytten
  :
   

  Du er en av dagens hovedpersoner og i dag er du sikkert mer mottakelig enn ellers. Unngå diskusjoner og tenk deg om en ekstra gang.    Jaha, hva skal dette bety ...?


  Selvom jeg ikke klarer å tolke mitt eget horoskop for dagen, så har jeg det overraskende greit. Har hatt samtale med D i dag, vært på butikken, og ellers vasket klær og spilt Sims3. Kanskje lite innholdsrik for de aller fleste, men for meg er det akkurat nok til å gjøre meg sliten og en smule innesluttet. Sitter for øyeblikket med et glass hvitvin i hånda, og planlegger å lage meg kyllingsalat til middag. Kjenner på kroppen at jeg har godt av å være litt alene og ta det helt med ro, og gjøre dagene fremover så gode som mulig. Jeg planlegger blandt annet å bestille noen godsaker fra Kremmerhuset.no, drikke enda mer hvitvin, og ellers se masse Gilmore Girls-episoder. Men nok tullprat for nå. Eller kanskje ikke ?

  Savner kjæresten min, og gleder meg sinnsykt til å få han hjem om 17 dager. Tiden har (som vanlig) gått overraskende fort, men samtidig veldig sakte. Hvorfor han er/har vært borte har dere ikke noe med, og det er også for vanskelig å snakke om til at jeg orker å utfordre meg selv på den måten. Så da vet dere det.
  Jeg utfordrer dere alle til å lese litt om psykisk sykdom, angst og andre relaterte temaer - så kanskje dere kan få litt mer forståelse for min verden, og altfor mange andres. Ting som er enkle og greie for dere kan være en stor utfording for andre, noen ganger umulig. Så prøv å sett dere litt inn i det, og kanskje blir dere bedre mennesker etterpå? Ikke frekt ment.

  Ellers ønsker jeg dere alle en fin-fin helg! Lenge leve hvitvin. 

 • 2

  Dus samling
  Ikke sant disse bildene er fine? 

 • 2

  Ikke le altfor hardt  Fikk spørsmål om jeg kunne legge ut et nyere bilde av Dag og meg. Jeg fant fort ut at vi har vært dårlige til å ta bilder av oss to sammen, men skal love å gjøre det så fort jeg får muligheten!
  Dette bildet er tatt etter en lang gåtur vi hadde i fjellet på Rhodos. Det må sies at det var veldig varmt den dagen, kanskje 35 grader. Så vet dere det..

  Hva syns dere om bildet ?

 • 2

  My skaterboy


  " Love if you're in love,
  cry if you're hurt,
  smile if you're happy.
  Don't grow old, just grow up.
  Make mistakes and learn from them. "


  Om 18 dager kommer gutten min hjem til meg. Gjett om jeg gleder meg ?

 • 7

  Gratulerer med kvinnedagen  "Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars. En nasjonal kvinnedag ble først arrangert i USA i
  1909, mens en internasjonal dag ble vedtatt året etter på Sosialistinternasjonalens konferanse i København, der over 100 kvinner fra 17 ulike land deltok. Dagen ble etablert for å hedre bevegelsen for kvinners rettigheter, og å bygge opp støtte for allmenn stemmerett for kvinner.
  Siden FNs internasjonale kvinneår 1975 har dagen også blitt markert årlig av FN."
  - kilde / wikipedia

  http://www.kampdager.no/arkiv/mars/  Selvom det bare er torsdag skal jeg unne meg litt ekstra i dag! God middag, hvitvin og sjokolade, og å se min nye favorittserie Mad Men i dag. Det er jo selveste kvinnedagen i dag, og ikke nok med det - jeg har modnet og fått det bedre med meg selv i det siste. Noe som absolutt er verdt en liten feiring. 

  Jeg kom meg hjem i går - etter mye venting og mange timer på buss/tog. Det gikk ganske bra, selvom jeg ble utslitt og små-grinete på slutten. Nå skal jeg være hjemme noen dager, for neste uke skjer det ganske mye. Mye til meg å være, og attpåtil triste ting. Det kommer til å bli vanskelig, men godt.

  Sjekk ut denne sangen : The Beginning - Josefin Winther.


  Ha en flott dag alle sammen. Gi dere selv et klapp på skulderen og et smil til dere selv i speilet! 

 • 2

  VÅR SNART ?

  Nå er jeg lei kulde og snø. Faktisk så mye at jeg vurderer å reise alene til varmere trakter, kanskje til og med flytte til syden. Jeg bryr meg ikke lenger om at jeg er alene nå for en kort periode - gutten min kommer jo tilbake til meg snart. Om 20 dager, om 1 time og 20 minutter. Selvom det er veldig lang tid for meg, samtidig som tiden går ganske fort.

  Jeg føler litt på at jeg blir eldre - jaja, bare le. Men jeg ler ikke, for i det siste har jeg faktisk sittet og sammenligna meg med andre på min egen alder. Jeg føler at alle rundt meg kommer seg opp og fremover, i altfor rasende fart. Mens jeg sitter fast på bunnen, og ikke får utrettet noe. Selvom ikke alle vet eller kan forstå hvorfor, som også er grunnen til at jeg ikke orker å forklare det nærmere nå, så er det faktisk en god grunn til at det er slik. Mange grunner. Var viktig for meg å si det. For det er absolutt ikke pga at jeg ikke gidder - for jeg gidder !! Dere skulle bare visst hva jeg har måttet gå igjennom, både i fortid og nåtid, men samtidig tror jeg ikke dere vil vite det. Men over til noe annet. 

  Så var det leilighet da. Jeg leter, har lett og kommer sikkert til å måtte lete enda mer. Det er jo så vanvittig kjedelig og tidskrevende saker - men jeg må jo bare ... Jeg sitter jo å dagdrømmer om et nytt og bedre liv, på et nytt og bedre sted. Og jeg håper virkelig at tiden på Finn.no snart er over, jeg har jo blitt "stamkunde" der i det siste.
  Er det noen som har en leilighet å leie ut til to super-snille folk, helst snarest ?

  Akkurat nå sitter jeg hos familien min; mamma, stefar og småsøsken - og jeg har det ok her. Vi har kost oss vi, med blandt annet shopping, tv, god wok-middag og litt lek. Men dessverre ødelegger mitt generelle humør og angsten ganske mye for meg. Men mamma; tusen takk for noen fine dager hos dere ! <3

  På onsdag reiser jeg atter en gang hjem til tomt og kaldt hus, men jeg gleder meg til å få være alene. Jeg har begynt å sette litt pris på stillhet, ro og ensomheten. Deprimerende ? Neida. Det er forsåvidt ganske bra, at jeg har begynt å bli mer komfortabel i eget selskap. Før visste jeg ikke helt hva jeg skulle finne på, eller hvor jeg skulle gjøre av meg. Fremgang og seier, 1-0 til meg.

  I morgen skal vi kanskje på biltur, finne på noe, men vi vet bare ikke helt hva eller hvor enda. Og kjenner jeg min kjære lillesøster på 5 år rett, så kommer jeg til å måtte stå opp relativt tidlig.. Så da sier jeg god natt til dere fine lesere. Natta !

 • 12

  God morgen

  I dag skinner sola ute og fuglene kvitrer, er det rart man blir i godt humør av det ? Har tatt det relativt rolig frem til nå, men litt leting på Finn.no og sjekking av mail må til. Men det er jo så kjedelig! Avtale visninger og vente tålmodig på svar - det er mye usikkerhet.
  Litt senere i dag har jeg tenkt meg ned i "sentrum", ikke at det egentlig kan kalles det, for å drikke god kaffe og handle litt godt til helga.  Gleder meg masse til å se venner og bekjente igjen - det er alt for lenge siden sist blitt! 

  Selvom jeg ikke har sovet så godt i natt (kroppen min er kresen på madrasser), så våknet jeg til en fin dag. Jeg har det bra, og jeg har noe å glede meg til - det er så deilig!

  Håper dere også har en fin dag, med like fint vær som meg.


   Tenker på deg, kjæresten min <3

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits