NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

1

Vel framme

God kveld. I dag har jeg sittet 50% av tiden på enten en buss eller et tog, så jeg har fått mye tid til å lese og tenke. Jeg har også tatt tog for første gang alene, og drasset på en tung bag rundt om i hele Skien-sentrum. Neida, det gikk ganske bra, når jeg fant ut at jeg kunne ta bagen på ryggen som en sekk. Men ryggen kommer til å merke det tror jeg...
Den tid, den sorg.
Det var litt skummelt å skulle reise så "langt" alene, men jeg er ganske stolt over meg selv som klarte det såpass bra. Måtte trossalt spørre meg frem, og bytte mellom busser og tog flere ganger. Det er ikke bare, bare hvis man ikke har gjort det før! 

Akkurat nå er jeg nybadet og silkemyk, brukte nemlig en "badebombe" som jeg fikk til jul! *Ønsker meg badekar allikevel*. Godt med litt selvpleie, når man har tid og ork til det.
Enig ?

Men nå er det atter en gang leggetid for små jenter, ihvertfall når man er så trøtt som det jeg er nå. Klarte ikke holde meg våken på bussen/toget heller, selvom jeg sov mange nok timer i går-natt. Hmmm..Rart..
Kanskje jeg er småsyk?

I morgen skal jeg uansett bare slappe av, og kanskje gå nedpå kafeèn her og ta en caffe Latte ? Jaaaaa.....!
Kaffe-avhengig ? Sikkert noe jeg fikk inn med mors-melka, så mamma; din feil! Derfor er jeg så glad i deg <3



Bildet er tatt i Danmark. Fint ?

God natt!

 

 • 2

  Leggetid



  I dag har vært en vanskelig dag, med mye savn og en liten dæsj med fortvilelse. Fortvilelse er vel den værste følelsen jeg vet om. Når man ikke vet om fremtiden har noe godt å bringe, og man ser heller ingen lys i den mørke tunellen. Det eneste som føles riktig er å legge seg tidlig, i senga under dyna, og håpe på at morgendagen blir bedre.. Kjenner dere til den følelsen?  

  Jeg jobber på spreng for å finne en leilighet, så vi kan få flyttet til et mer sentralt sted. Er så lei av å bo på slike øde plasser, og jeg angrer fortsatt på at jeg dro fra Rhodos. Den øya kapret virkelig hjertet mitt - ihvertfall minnene om øya gjorde det. Følg dine drømmer og tørr å være annerledes - vi lever kun en gang, og det er nå. 


  Til det vakreste mennesket jeg vet om : Jeg elsker deg. Håper du klarer å ha det så bra som mulig. Om 26 dager ses vi igjen, og gjett om jeg teller ned dagene!

  God natt...

 • 0

  SLITEN











  Har sovet, men er fortsatt like trøtt og sliten. Drar på butikken for å kjøpe melk og nøtter, trenger energi til morgendagen. Da skal jeg nemlig sitte i mange timer på buss/tog - drar på tur for å besøke venner og familie.
  I vanskelige stunder er det godt å ha mennesker som er glad i deg, rundt seg.

  Har fått vite ca når min kjæreste kjære får komme hjem; gleder meg utrolig masse!
  Fram til da får jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen, selvom det er veldig vanskelig. Selvom jeg egentlig
  bare vil ligge i senga og sove, så tiden skal gå fortere.

  8 timer reisetid = ikke gøy. Ha en fortsatt fin dag.
  Fine bilder, ikke sant ?







 • 1

  BLACK AND WHITE











  Har et møte nå etterpå, så er det kos resten av dagen.

  ...

  Hva skal du i dag ?



 • 0

  Lørdags








  Er det en ting som får meg i bedre humør, er det bilder som disse. 

  Nå kjeder jeg meg, og når jeg kjeder meg rydder jeg.

  Er jeg rar ?

 • 0

  Holder motet oppe







  Noen dager er veldig vanskelig å komme seg igjennom. Dagen i går og dagen i dag er to av dem.
  Heldigvis fikk jeg endelig fyr i ovnen, etter 4 mislykkede forsøk i går måtte jeg gi opp. 

  Nå skal jeg lage meg kaffe.  Jeg gir ikke opp før den blir perfekt.

  Senere i dag har jeg tenkt å prøve å lage franske makroner for første gang
  - jeg fikk nemlig kjøpt kverna mandler i går.

  Hvor jeg var i går? Jeg var på bytur. Ja, jeg besøkte kjæresten min. 
  Den fineste gutten i hele verden - jeg lengter etter deg! 
  Vil ha deg hjem, og holde deg i armene mine. Nå.



 • 0

  Ut på tur

  Hei.

  Jeg gleder meg masse til i morgen, for da skal jeg endelig få se kjæresten min igjen! Har ikke fått sett han siden mandag morgen, og det møtet varte bare i 5 minutter, noe som absolutt ikke er nok tid for meg. Å savne noen kan være veldig vondt og vanskelig - og ettersom jeg er ganske avhengig av samboeren min blir det ekstra vanskelig å skulle være borte fra han. Det kan hende han kommer hjem for en dag, om noen dager - gjett om håpet er stort? Men ettersom jeg har blitt så mye skuffet av det offentlige tidligere, som jeg også har nevnt før, så er det vanskelig å skulle tro på noe av det som blir sagt eller lovet. Det virker som om det er så lett å bryte løfter, og at det ikke finnes så mye empati. Selvfølgelig vet jeg jo at det finnes, i massevis også, men tillit er noe man skal være forsiktig med.

  Det tar lang tid å bygge opp tillitt, men det kan ta et sekund og rive den ned igjen.
   

   


  Jeg reiser med bussen i morgen tidlig - klokka 7.30. Men det skal ikke bli så vanskelig å måtte stå opp tidlig når jeg vet hva som venter ! Hvis jeg får tid stikker jeg innom Herkules kjøpesenter og kikker litt, tar en kaffe kanskje.. Det er mye større enn det ser ut som forresten, for jeg har nemlig studert brosjyren deres og ble positivt overraska! 
  Er jeg veldig flink så klarer jeg å legge inn musikk på telefonen min i kveld, da får jeg musikk på øret på den kjedelige bussturen..

  Jeg er så glad for å ha bloggen min nå, for det er så godt å kunne uttrykke følelser og tanker på skjerm/papir. Også er jeg jo i tillegg et rotehue når det gjelder tanker, og klarer ikke helt å sortere..

  Nå skal jeg spise middag; blomkålsuppe med laks i  ! Så er det tidlig nattan for frøken Nora.

 • 1

  NORA SOM SIM




  Likheten er slående.


  Nå har jeg akkurat spist Påske-egg, som er farlig godt.
  Prøver å få broren min på besøk, men han er dessverre altfor lik meg - vrang. Derfor får jeg sette meg på bussen når jeg får råd og ork til det, har nemlig mange folk jeg vil besøke. Jeg er glad i dere, og dere vet sikkert hvem dere er. Håper jeg.

  Klokka tikker og begynner å bli litt for mye. Men nå er jeg fri, på en måte, så det går veldig bra. Det er jo snart helg også. Selvom mamma sa jeg burde legge meg tidlig så kan jeg ikke det, for jeg må holde liv i ovnen. Det er ganske kaldt her, ettersom jeg var så smart å skrudde ned all varme før jeg dro. Det er jo ganske smart å spare på strømmen når man har mulighet. Akk ja, dette landet vi bor i er jo så dyrt.
  Selvom vi er en av de rikeste i verden, så hjelper ikke det så mye når ALT er dyrere her enn i resten av verden også. Bolig for eksempel, er omtrent umulig for oss unge å få kjøpt. Og la oss ikke glemme bensin-prisene. Dere tar poenget: NÅ KAN IKKE POLITIKERNE SKRU OPP PRISENE NOE MER - da flytter jeg herfra ! 

  Jeg savner Rhodos. Vil flytte dit, med en gang. Savner kaffèen jeg pleide å kjøpe iskaffe på, og Starbuck, varmen, folka, naturen, språket, friheten, stranda, havet, blomstene som så ut som plastikk, maten (spesielt Chefsalad på Salvatore), euroen, Gamlebyen, utelivet og resten av landet. Til  s o m m e r e n  kanskje ?


  Nå har jeg tømt meg for tanker og meninger for en stund. Nå er det nattan.

 • 1

  KORT OPPDATERING

  Hei igjen. Nå har det blitt en stund siden sist! Ja, det føles som om jeg har vært uten internett i evigheter. De siste dagene, siden torsdag, har jeg vært på to forskjellige akutt-poster på sykehus. Jeg har det vondt, veldig vondt - og på torsdag ble det for vanskelig å skulle bære/være alene. Så da valgte jeg å oppsøke hjelp og støtte - og det har vært veldig trygt og bra å få muligheten til å slappe ordentlig av.  Men nok om det for nå.

  Tålte dere sannheten ?


  Hva skal jeg finne på i morgen, tro ?

  Skal prøve å få til et kafè-besøk i morgen, for det fortjener jeg nå. Og kanskje en gåtur..
  Det er slitsomt, nesten utmattende og ha det så vondt. Derfor har jeg måttet glemme bloggen for en stund, men jeg har savnet det å kunne skrive altså ! Jeg ser at mange av leserne mine har vært innom bloggen min hver dag, selv nå som jeg ikke har fått skrevet på mange dager. Det setter jeg STOR pris på, og jeg blir så glad av at folk bryr seg om det jeg skriver og mener.




  Nå skal jeg tenke på kjæresten min som er så fin, lese litt og kanskje se noen episoder Mad Men før jeg legger meg. I morgen blir en lang dag, selvom jeg ikke har noen konkrete planer - men det er vel akkurat det som er problemet ?


  Hva har dere gjort i det siste ?

  Ps. Innlegget ble skrevet i går...


   

 • 2

  Utilgjengelig. Melder meg ut



  Livet kan være fargerikt. Eller hva ?
  Nå ble det for mye for meg - jeg trenger pause. 
  Det er ganske rart, og litt skremmende. Nytt.

  La meg få puste litt, nå.

 • 2

  Lær meg ...















  Jeg vil også ha slike frisyrer .. !

 • 0

  Valentinsdagen




  Borte vekk. Dumt. Heldigvis sprudlevann i glasset. Så ble det litt lettere. Det ble pratet en hel del. Det ble sagt pene ord og vonde ord. Men så ble ting enda lettere, og lyset i tunnelen kom til syne. Nå ble det akkurat High Five, latter og kvelden avsluttes med frustrerte fruer. Og nuss. 


  Var ikke bildet søtt ?

 • 2

  13 februar



  G U L L K O R N

  "Maria var gift med Josef, men så ble hun gravid med en fallende engel. Derfor måtte de
  kjøre eselet helt de kom til et ungdomsherberge. Men der fikk de ikke komme inn. Til
  slutt måtte de bo i en gammel, råtten låve som en eller annen bonde eide, og Jesusbarnet
  måtte ligge oppi en skål mens eselet fremdeles stirret på ham."  -Kim, 8år 

  "For å få kjærligheten til å vare er det viktig å være en god kysser. Da kan
  det hende at kona di glemmer at du aldri tar ut søpla."  -Erik 8 år

  "Hvis du går en tur og hjernen faller ut, så finner vi ikke veien hjem, for
  da klarer vi ikke å tenke klart lenger."  -Caroline 6 år

  "Det går ikke an å gjemme brokkolien i melkeglasset."  -Jonny 6 år

  http://gullkorn.wordpress.com



 • 0

  ALENE TID

  I en liten periode fremover kommer jeg til å få mye mer tid alene enn jeg er vandt med. Det kommer til å bli en slags prøvelse for meg, men/og jeg håper på å bli enda mer selvstendig. Kjæreten jobber, jeg kommer meg fremover på mitt vis - vi har det bra sammen. Så det er ingen grunn til bekymring.



  Bildene er tatt sommer for to år siden, og i 2010. 




  Det som skjer er at ting løsner opp, vi kommer oss fremover på forskjellige plan; som jobb, behandling, vi har ordnet oss et fint og fullstendig hjem - uten mangler og tull. Jeg har til og med tatt teoriprøven som test på nettet, og trenger bare å øve litt til, før jeg kan ta prøven og bestå. Jeg har vært ganske flink, og vi har vært ganske flinke. Og det er derfor jeg har hatt liten tid til blogging i det siste også.


   


  Men over til poenget. Alene-tiden, og hva skal jeg fylle den med ? For jeg kan jo ikke bare sitte å stirre i veggen heller..

  - Jeg har mange bøker som ligger klare til å bli lest.
  - Rundvask av huset hadde ikke vært så dumt... Kjedelig da.
  - Fylle fryseren med boller, brød, og andre godsaker - hjemmelagd <3
  - Vi skal jo få en liten katt i hus, som jeg kan bruke mye tid på.
  - Teorilesing og andre kjedelige ting som alle må igjennom, først som sist.
  - Jeg har også tenkt å besøke familie og venner, som jeg gleder meg til å se igjen!
  - I det siste har jeg tøyet og tren litt - det vil jeg fortsette med. Det er godt og jeg ser fremgang!
  - Kornetten er her også, den gir meg mye glede <3


  Andre forslag på ting jeg kan gjøre ?

 • 4

  Selvoppmuntring







  Disse bildene gjør meg glad.

  ...

  Hva med deg?

 • 0

  Bloggen trasser litt..

  Nå sitter vi framfor pcskjermen og har Frustrerte Fruer maraton. Og ikke nok med det, vi
  er også ganske langt nedi godteri-skåla som rommer JellyBeans Dag fikk til jul. Mange gode
  smaker - farlig mange. Neida..

  Blogg.no har tydeligvis en liten pause i dag, for jeg får ikke lastet opp noen bilder. Men Dag
  får lastet opp bilder til bloggen sin, noe jeg syns er meget urettferdig. Ikke sant ? Og ikke
  tro jeg ikke har prøvd å fikse det. For jeg har nemlig bytta datamaskin et par ganger, prøvd
  alle de forskjellige nettleserne, og selvfølgelig å vente i hundre år. Prøvd alt. Ga opp også,
  men det er greit, for jeg må legge meg tidlig i dag. Gruer meg sånn til legetime i morgen, og
  derfor legger jeg meg tidlig for å få det raskere overstått. Nå har jeg skravla nok for en
  stund sikkert, så god natt til alle.

  Ps. Jeg spiser meg tjukk på yoghurt-nøtter og sjokolade-rosiner. Så vet dere det. Burde prøves
  forresten, for det er verdt det nesten.

  Forkjøla !
 • 2

  Tanker og Bøker

  BØKER

  Livet er som en bok,
  det skrives nye sider hver dag.
  Bøker kan ha mange, eller få sider.

  Noen bøker er lette å lese,
  andre må leses mellom linjene.
  Noen bøker er det ingen som forstår.

  Bøker kan ha like trekk, og
  de kan være forskjellige.
  Bøker er som oss mennesker.

  Noen bøker er romantiske, andre
  triste eller skumle.
  Bøker er kompliserte og spesielle,
  som oss mennesker.

   ....

 • Stikkord:
  0

  Nytt familiemedlem og mimring

  Den 18. februar skal en nydelig tigerfarget katt bli vår. Han har fått navnet Timmy Tiger, og han er oppkalt etter den første katten  jeg hadde da jeg bodde i Torpa som liten. Dyr har nesten alltid vært en del av livet mitt; hunden Frida, katter i mange kull, 7 høns, 3 haner og en kanin. Til og med deguser (Mikke og Minni) og kampfisken Findus klarte jeg å mase meg til.



  Legg merke til at Findus er et merke på fiskepinner.. Navnevalg er kanskje ikke min sterkeste side?


  Men over til noe helt annet. Jeg har (som vanlig) funnet igjen flere bilder på mobilen min som jeg gjerne vil dele med dere :



   

   På de tre øverste bildene prøver vi å kose oss på Gardermoen før flyet vårt skal ta av. Jeg er litt redd for å fly, og da er det godt å kunne unne seg en god kopp med kaffe eller tre.

   

  Her fikk vi låne en leilighet av gode venner, mens vi var i Berlin : 









  Tv-tårnet om natta :



  Da vi landet i Norge igjen noen dager senere fikk vi gratis kaffe på Starbucks, Gardermoen! De hadde ikke åpnet ordentlig enda, men trente opp de ansatte. Fint for oss, for den koppen Dag holder i hånda ville kostet oss 65 kr!! Tuller ikke. Og vi fikk til og med en kopp hver. Hahahaha.




  Håper dere liker bildene like godt som jeg :-) 
  Ellers er det endelig fredag, så nå er det helg! Gilmore Girls, fruktsalat, duftlys m/honning og total avslapning <3 

  HVA SKAL DU GJØRE I DAG ? 

 • 7

  Cool architecture

  For en stund siden fant min kjære disse bildene på nettet og han lagret de for meg,
  så jeg kunne dele de med dere! Nå har jeg endelig tatt meg i nakken 
  og snekret sammen et innlegg med disse kule bygningene fra Barcelona.








  Jeg tror jammen at de er litt mer kreative der borte i Barcelona enn her i kalde Norge.

  Hva syns dere om byggemåten?

 • 0

  Månen holder meg med selskap

  Jeg kjeder meg, og jeg har gjort det i hele dag! Det pleier virkelig ikke å være slik, for det er jo mye å finne på her i hus. Jeg ser bare ikke morroa i noe som helst i dag. Til og med ikke Family Guy fikk meg til å le, selvom jeg prøvde å smile litt for kjærestens skyld. Jeg er litt rar på det området, når det gjelder å skulle tilfredsstille andre. Jeg vil at andre skal ha det bra, men noen ganger går det ut over mitt eget vel. Jeg kan ofte finne på å bli med på eller gjøre ting som jeg slettes ikke har lyst til, bare for å glede andre.

  Men det er vel bare fint, er det sikkert noen som tenker. Men nei, det er ikke noe fint når jeg sitter igjen deprimert og utslitt etterpå - alene. Hva fikk jeg igjen for å glede andre da ? Egentlig ingenting. 
  Jeg sier ikke at det alltid er på den måten altså, for det er det ikke. Men denne uka har jeg hatt den ene vonde dagen etter den andre. Jeg gruer meg til å legge meg om kveldene, fordi jeg er redd for å ha det vondt neste dag også. Selvfølgelig blir jeg sliten av å ha det slik, men jeg har troen på at det snart vil gå over. Det har bare vært utrolig mye å gjøre, ordne og huske på for tiden. Snart skal jeg unne meg en "alene-ferie", når og hvor er hemmelig, men jeg kan si at jeg virkelig har fortjent det nå.

  Månen er så stor og rund i kveld - nydelig <3 Dagene har begynt å bli lengre og lysere nå også, har dere merket det ? Snart kommer våren ! Været har blitt mildere igjen, og nå mangler bare solstråler til å smelte den ****s snøen.. Jeg er så LEI av snø, og jeg har egentlig aldri vært så fryktelig glad i det heller. Kaldt, vått og en samling av insekter og hundetiss - jippi ...

  Nå er jeg alene hjemme for noen timer, og jeg må innrømme at det kan være litt deilig. Stille, rolig, og bare Nora-tid. Men jeg savner gutten min allerede - vi er ganske "avhengige" av hverandre skjønner dere :) Vi liker ikke å være borte fra hverandre over lang tid. Men nå tror jeg snart han kommer hjem, så hvis jeg skal rekke en episode med Gilmore Girls først må jeg starte nå! Etterpå skal vi lage tunfisk-salat sammen <3


  Her er forresten skoene jeg fikk av kjæresten til jul ! Er de ikke fine ? :)

 • 2

  KAFFETYST



  Å være kaffetørst midt på natta er ikke gøy.
  Hvis jeg faller for fristelsen, min trofaste kaffemaskin i underetasjen,
  så vil det ta meg mange flere timer å få sovne..

  Heldigvis kommer det en dag i morgen. Da møtes vi igjen,
  du og jeg, trofaste godsmak!

  Sov godt

 • 2

  SPRÅKREISE ?

  Jeg savner Rhodos; klima, menneskene, språket, maten - egentlig livet vi levde der, Jeg følte meg fri og glad, selvom det også da var vonde dager, så var det ingenting i forhold til nå. Jeg kunne ta bussen eller gå rundt så lenge jeg orket, for jeg fikk både lyst og energi til å oppleve ting alene også. Nå har jeg nesten ikke muligheten til å gjøre noe alene utenfor huset, for jeg må ha skyss og bli henta. Busser går aldri her.



  Jeg vil ut i verden, reise og oppleve, nyte og bli skremt. Jeg vil bo i andre land enn Norge, for det er så utrolig mange forskjeller, store og små. Noen ganger kan man få opplevelsen av å savne Norge, og andre ganger kan man hate Norge for trangsyntheten.
  Menneskene er også veldig forskjellig rundt omkring i verden. Kanskje det er lettere å få seg venner andre steder enn her? Kanskje mennesker er mer impulsive i andre land ?
  Alle disse tingene vil jeg finne svar på, og mange fler også.

  Men et sted må man jo starte.. 

  Så i det siste har jeg søkt rundt på nettet med språkreiser som søkeord. Spansk-lære i Spania, fransk i frankrike eller gresk i Hellas er det som frister mest for øyeblikket. Men for å ta slike avgjørelser, selvom det bare er noen uker eller måneder det er snakk om, så trengs det planlegging og forberedelse. Ting tar tid, som jeg liker å si.

  Jeg tar gjerne imot erfaringer, meninger og tanker om temaet. 


  Hvilket språk ville du likt å lære ? Og hvordan syns du Norge er å bo i?


 • 7

  La meg være Nora

  Jeg er så lei av å føle at folk prøver å forandre meg eller skulle ønske jeg var annerledes. Hvis dere ikke liker meg for den jeg er, så la vær. Jeg kan være distre, jeg har ofte grå dager og sliter mye med nedsatt livskvalitet pga forskjellige ting. Jeg kan også overforklare ting, litt lettbevegelig og ikke så glad i å gå tur. Men hvis man tar seg tid til å bli kjent med meg og få tilliten min, da kan jeg åpne meg mer og tørre å være meg selv. Småseriøs samtidig som at humor er viktig i hverdagen min, ryddig, ordentlig, kaffe-glad og til å stole på. Jeg prøver alltid så godt jeg kan, selvom jeg misliker urettferdighet sterkt. Jeg er meg selv - jeg prøver ihvertfall. I mange år prøvde jeg å forandre meg, bli noen andre, bli slik som jentene jeg beundret i klassen - heldigvis har jeg innsett at det er både halvt umulig, men også en dum idè.


  Bildet er fra Einstein kafè i Berlin. Nydelig Chai Latte på begge to, vi ble også litt kjent med to snille menn på nabobordet. En snakkesalig kjæreste = mange nye bekjente !


  Ta meg som jeg er, eller la vær.

  Det er tross alt jeg som skal leve med denne kroppen, sjelen og resten av meg hver eneste dag. Da er det vitkigere hva jeg selv mener, enn hva alle andre syns. Det er jeg som skal trives med meg selv og slippe å skamme meg over den jeg er.

  Hvorfor har det egentlig blitt et så stort fokus på og sammenligning av andre rundt oss? Det er KUN skadelig for oss, det mener ihvertfall jeg. Hva mener du?

 • 2

  Skjulte skatter del 2

  Da vi var i Berlin fant vi igjen flere bilder fra Rhodos på kameraet som jeg ikke har vist dere før, så her kommer noen av dem!













  Hvis dere ikke har besøkt Hellas før anbefaler jeg dette virkelig. For et flott land, med flotte mennesker og kultur - prisene er heller ikke noe å klage over. Naturen er så vakker med blomster i alle farger, havet med sine forskjellige blåtoner og husene/bygningene med sine koselige preg. Jeg vil også anbefale å finne et lokalt hotell og ikke gjennom f.eks Norwegian. Da får du lett kontakt med eierne hvis du ønsker det, og de er også rede til å strekke seg ganske langt for å yte service (det er jo et fattig land, samtidig som at folka er mer åpne).

  Håper dere setter like stor pris på bildene som meg :D God natt


 • 2

  COFFEE

    Som noen sikkert har skjønt så elsker jeg kaffe. Jeg syns det er fint å se på, lukter godt,
  smakene er fantastiske og med en kremtopp kan en kopp redde dagen <3 








  Til min kjære :





  Liker dere kaffe ?
  Hva er det meste du har betalt for en kopp kaffe ?

  Starbucks åpner den 9. feb på Gardermoen! Det eneste problemet er vel at en venti white mocca 
  (min favoritt) koster 65 kr.. Det er nesten litt for mye - bare nesten.



 • 0

  TIPS

  Selvom dere ikke tror det, har også denne jenta et godt tips på lager. Eller to.




  OBOS 
  Som Obos-medlem får du forkjøpsrett på boliger, gode rabatter og tilbud. De har også billige forsikringer på alt mulig fra bil til bolig.

  Her er noen av medlems-fordelene :

  -Forkjøpsrett til 80.000 OBOS-boliger. (Jeg har sett bilder, og det er veldig fine boliger/leiligheter)
  -Gode betingelser på lån og sparing.
  -Gode medlemsfordeler på strøm, alarm, telefon osv.
  - Opp til 50% rabatt på konserter, teater, opera osv.
  - Du vil motta OBOS-bladet ni ganger i året.
  - Eksempel på andre fordeler ; 2 pers, 2 netter på hotell med frokost = 1400 kr,  700/per person. Kragerø-oppholdet vårt er et eksempel på dette (ingen hoteller under 3 stjerner).

  Vi er faktisk veldig fornøyde med både forsikring og fordeler vi har fått, og har spart en del penger på det. Så sjekk det ut!



  Gjerrigknark.com
  "Her finner du gratisting, vareprøver, produktprøver, reklameartikler og andre ting selskaper og nettsteder ønsker å gi bort. Alt fordelt i ulike kategorier for at du skal finne lettere frem."  LINK

  Jeg har selv brukt denne siden og fått tilsendt gratis blader, aviser og småting. Absolutt verdt å titte innom med gjevne mellomrom, bare vær obs på at porto må betales på noen av tingene (dette informeres det om) !




  Håper det kommer noen til nytte...

 • 2

  Snart fastelaven

  Ingredienser
  50 g gjær
  3½ dl Lett-Melk 
  100 g meierismør 
  100 g sukker
  ca. 500 g hvetemel siktet 
  ½ ts kardemomme
  ½ ts bakepulver
  ½ ts salt

  Kremfyll:
  3 dl kremfløte
  2 ts vaniljesukker
  1 dl syltetøy

  Tips: Ikke bruk mer hvetemel enn nødvendig på bordet når du triller ut bollene, da kan de bli tørre.




  Fremgangsmåte:
  -Forvarm stekeovnen til 250 °C.

  -Smelt smøret, ha i melken og varm det til 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen, hell i væsken og rør ut gjæren.

  -Ha i sukker, salt, kardemomme og mel og elt sammen til en smidig deig.  Sett deigen til forheving på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter. 

  -Del den hevede deigen i ca. 16 emner/deler og trill ut boller. Sett bollene til etterheving under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter. 

  -Pensle bollene med 1 sammenvispet egg, og stek dem i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.

  -Visp fløten med vaniljesukker. Fyll bollene med syltetøy. Legg i vispet krem. Dryss på melis til slutt.



  Skal du bake til fastelaven ? 

 • 2

  Learn how to enjoy life ?



  Kom akkurat over en side på internett som sier man kan "lære" seg å nyte livet. Kanskje er det noe i det, kanskje ikke - som med alt annet her i verden. Men det er verdt et forsøk - som med mye annet her i verden. 
  Legg merke til at jeg skrev mye, og ikke alt. Noen ting er det best å bare holde seg unna, men hvilke ting det handler om er jo forkjellig for alle. 


  - Nyt måltidene. Ikke kast i deg maten, med ta deg tid til å kjenne på og sette pris på smakene.
  - Lær deg å lage mat. Det er alltids nye oppskifter eller ting å prøve ut, og man kan vel aldri bli helt utlært når det gjelder mat ?
  - Prøv å føle musikken, ikke bare høre. Det er utrolig hvordan man kan leve seg inn i musikk - tro meg.
  - Syng og spill musikk. Man kan få ut mange følelser gjennom musikk !
  - Gi deg selv dager til å slappe av på, innimellom. Vi lever i en travel verden, men av og til er det viktig å ta det helt rolig.
  - Bruk tid med venner og familie - gjør ting sammen med de du er glad i.
  - Tren sammen med venner. Det kan være fint å motivere og pushe hverandre, og en fin aktivitet å gjøre sammen!
  - Ta bilder, og let etter fine minner i dine tidligere album. Mimring kan være en fin ting.
  - Ta en dag om gangen.
  - Les bøker. Selvom film kan være bra, er det lite som slår fantasien og innlevelses-evnen når man leser en god bok. 
  - Skriv lister : Dette punktet er jeg en mester på, kanskje litt for god. Skriv ned ting du ikke må glemme, ting du skulle ha gjort eller lignende. Tilfredsstillelsen når man kan krysse av punkter er stor. Noen ganger gir det til og med mestringsfølelse, som er en bra ting.
  - Unn deg selv litt hverdagsluksus. 
  Slutt å sammenligne deg med andre. Du er deg, og livet er ditt !


  Dere ser poenget ?
  Lev i nuet , lev slik DU ønsker å leve (og ikke bare burde, burde).



  Det ble litt rotete dette innlegget. Det er bare så viktig for meg å skrive litt om dette, fordi jeg sliter veldig med å leve i nuet selv. Jeg er mest i fremtiden, fortiden har en god nr 2, også kommer nuet helt til slutt - jeg får ikke tid til nuet. Det er vankelig å skulle omstille seg, men for at livskvaliteten min skal bli så høy som jeg ønsker, er nuet en viktig faktor som jeg må jobbe med. Jeg må også slutte å sammenligne meg med andre! For vi mennesker er jo så forskjellige, og vi trenger og ønsker oss så forskjellige ting av livet.. 




 • 4

  Bilder fra Kragerø

  Selvom det tok noen turer frem og tilbake med ferja og noen timer å komme frem, var det absolutt verdt det. Hotellet var fint, massajen var god, bassenget var luksus (man kunne svømme ut gjennom veggen - gjett om det var kaldt ?)




  Vi fikk spørsmål om vi ville "oppgradere" til spa- og velvære weekend, og ettersom vi allerede var gjester trengte vi ikke betale full pris. Det var et veldig bra opplegg med både yoga-klasser, dans, gratis sunne måltider osv. Men jeg sa at vi allerede er flinke nok til å slappe av og kose oss, og bestilte heller mer hvitvin for penga. Jeg elsker visst hvitvin, fant jeg ut av da vi var på tur..



  Dere skulle sett rommene i virkeligheten, før jeg bombaderte det.
  Egen balkong og TV, og badet var skikkelig fint :





  Vi koste oss masse med bading, spa, trening og champange (siste kvelden delte vi en flaske med et annet par). Jeg skulle ønske jeg kunne flytta rett inn der, og kommer garantert til å dra tilbake dit. 

  Ps. Navnet på hotellet er Kragerø spa resort.



 • 1

  INNLEGG FRA LUFTEN

  Gjett om frøken Nora ble glad da vi fikk beskjed om at Norwegian er første fly i Europa med internett-tilgang! Det er ikke hver dag man kan sitte med en utsikt som den vi har nå og blogge.




  Innsjekking og påstigning gikk veldig greit, så nå gjelder det bare å stole på at Piloten er edru og har høy IQ nok til å fly. Det er så rart hvordan vi legger livene våre i andres hender, syns jeg .. 
  Vi lander forhåpentligvis klokka 13.15, blir plukket opp på Gardermoen og kommer oss hjem til det kalde huset etterhvert. Hørte jeg spa-kveld med champis, levende lys og hjemmelaget, god mat ? Vinje here I come.



 • 7

  BERLIN I BILDER

  Turen til Berlin har hatt sine opp og ned-turer. Jeg har fått vært på Starbucks, shopping, teknisk museum, vi har spist god mat ute og kost oss. Det var godt å komme seg bort fra lille Vinje noen dager, men det skal sies at jeg ser fram til å komme hjem naa. Flyturen og ventetiden kunne jeg klart meg uten, men det er dessverre vesentlige ting jeg bare må komme meg igjennom.
  Det skal bli godt å komme hjem. Til det kjente og trygge - til senga mi og pose-suppe (avhengig ... forrige gang var det egg, haha).

  Her er en god blanding av bilder fra mandag til onsdag, og jeg håper dere liker dem :












  Som dere ser har vi fått opplevd litt av hvert, og jeg er fornøyd med innsatsen som fotograf ! Byen er dekket av grafitti og bilder, på husvegger og mur - absolutt verdt å se. Det finnes ogsaa et stort utvalg av fine kafeer og restauranger som er verdt et besøk. 
  Bare på noen få dager har vi også kommet i kontakt med mange forskjellige slags mennesker, for de er mer åpne her enn i Norge. Og til slutt kan jeg meddele at mens Norge hadde 25 minusgrader i går, var det bare 10 minus her - haha !

  Frister det med en tur til Berlin kanskje ? 

 • 7

  MANDAG

  Hei, hei ! 

  I gaar dro vi paa Alexa kjöpesenter, som er et av de störste og beste i Berlin - det er ihvertfall min mening. Det fantes alt fra trenings-studio, Lounge, Starbucks og ellers en butikk eller to for alt og alle.
  Paa H&M sto jeg i "pröve-kö" i 15 minutter - det sier litt om hvor mange mennesker som var der ogsaa. 
   



  Rundt klokka 21 satte vi oss i leie-bilen og dro paa Spansk restaurant. Der bestilte vi 3 tapas-retter + en salat, som var kjempegode alle sammen. God service og hyggelig lokale - vellykket ! Maatte nesten ha paa meg noe "spansk-inspirert" da..










  VAR DET IKKE KOSELIG DER ?

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com




  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg



  bilde



  hits