NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

3

Minnene mine forsvinner

Jeg har visst en stund at hukommelsen min er dårlig. Jeg husker lite av hva jeg har drevet med de siste månedene, jeg kan se filmer og lese bøker om igjen og om igjen, uten å huske noe som helst. Men det går egentlig greit, det plager meg, men det plager ikke vettet av meg. Det som gjør det er at minnene mine fra fortiden har begynt å forsvinne. De vonde minnene gjør det meg ingenting om blir borte, men de gode.. Det er så trist for meg å høre om fine ting og opplevelser som andre husker (spesielt familien min og kjæresten), men som jeg ikke husker har skjedd. Jeg får lyst til å gråte. Jeg har mange vonde minner som jeg prøver å bearbeide og kanskje til slutt "glemme", men de gode minnene mine vil jeg beholde og kunne ta frem når livet er som mørkest, som en påminnelse om at ting har vært bedre, og at det kommer til å bli bedre igjen.

En annen ting som er både frustrerende og trist for meg, er at jeg ikke husker hva som har blitt sagt i samtaler jeg har hatt. Spesielt med de jeg er glad i. Jeg er så redd for at de skal tro at jeg ikke har hørt etter, eller at det som ble sagt ikke var verdt for meg å huske - for slik er det absolutt ikke! Jeg prøver virkelig å huske. Så hvis jeg spør deg om ting som vi har snakket om før, så er det derfor, det er IKKE fordi jeg ikke bryr meg.

Noen ting husker jeg en stund før det blir borte, og de aller viktigste tingene husker jeg heldigvis, men som dere sikkert skjønner er dette en ting som plager meg. Psykologen min sier at det kan være fordi jeg har så mye annet å tenke på, at jeg ikke har kapasitet nok til å klare og huske alt fordi jeg har så stort tankekaos i hodet hele tiden. Jeg vet ikke om det stemmer, det kan være en bivirkning av medisinene jeg tar også, men jeg håper veldig på at det blir bedre etterhvert. For de beste minnene mine vil jeg beholde, og jeg vil at de jeg er glad i skal slippe å si ting om igjen til meg fordi jeg ikke husker det.

Er det flere som sliter med så dårlig hukommelse ?

 • 2

  Nyttårsskiftet kan være en skummel ting

  Først må jeg bare få ønske dere alle et riktig godt nytt år! Og jeg håper virkelig at det blir et fint år, med framgang og fine opplevelser. Jeg har veldig lyst til å få reist litt, lære nye ting og få ordnet noen ting som kan gjøre livet enklere for meg. Jeg syns egentlig at et nytt år er litt skummelt, for det gir forhåpninger om et nytt og bedre år. I år skal ALT bli bedre, og JEG skal iallefall forandre meg til en ny og bedre person. Men heldigvis klarer jeg å legge det bak meg, og håper egentlig bare på å slippe innleggelser og at jeg kan få muligheten til å bli litt friskere iløpet av året.

  I det siste har det skjedd lite, men samtidig mye. Jeg må innrømme at jeg har vært så sliten og at jeg pga det får utrolig dårlig hukommelse om dagen, men de viktigste tingene får jeg heldigvis med meg. Jeg er ikke helt ute å kjøre enda. Treningen har jeg måtte ta en pause i fra, jeg har rett og slett ikke overskudd til det, men jeg prøver å få med meg kjæresten og Minna på en halvtimes gåtur hver dag. Og det er egentlig akkurat passe for meg nå. Jeg får luftet tankene og snakket med kjæresten min om det jeg tenker på og føler, og vi kan også ha det litt morsomt på turene våre.


  Nyttårsaften gikk bra i år. Vi satt ikke alene i leiligheten, vi bestemte oss for å gjøre litt ut av denne dagen i år, og vi var så heldig å bli bedt til et vennepar av oss til feiring. De er så koselige å være sammen med, selvom jeg syns det er vanskelig å snakke engelsk med folk jeg ikke kjenner så godt, eller egentlig ikke i det hele tatt og har aldri likt det, men da blir det jo god øvelse for meg når det gjelder det. Jeg må også nevne at hver dag siden vi var der, så har jeg og jenta vi var hos sendt hverandre ord på mobilen. Hun er gresk og har lyst til å lære norsk, og selvfølgelig har jeg lyst til å lære meg gresk når jeg drømmer om å flytte til Hellas en dag! Så hun sender meg oversettelsen på et ord fra engelsk til gresk, og så sender jeg tilbake den norske oversettelsen til henne. En fin måte å lære et språk - sakte, men sikkert.


  Men tilbake til nyttårsaften. Det ble mye koselig, men også "alvorlig" prat. Jeg føler at vi kan snakke med dem om alt mulig, og det passer meg veldig bra at de tre andre er så glade i å snakke, for da kan jeg sitte litt i bakgrunnen og følge med, og kanskje komme med noen ord innimellom. Jeg er veldig sjenert ovenfor mennesker jeg ikke kjenner så godt, men det har blitt bedre og bedre for hver gang vi har møtt de. Til slutt klarer jeg nok å bli med som en ivrig deltager i samtalene. Det ble også litt spill og lek fram til det var tid for middagen, som var helstekt kylling med gresk salat og hummus til. Det var skikkelig godt, og jeg spiste nok litt mer enn jeg hadde tenkt til på forhånd, men det var jo tross alt en dag med feiring, så jeg lot meg ikke knekke av den grunn. Praten rundt middagsbordet pågikk nesten helt fram til klokken nærmet seg 12, så da steg vi ut på balkongen med champis og glass i hendene og ville nyte fyrverkeriet, men selvfølgelig... så hadde det iløpet av kvelden blitt helt overskyet og masse tåke. Men vi fikk med oss noen fine farger innimellom, og vi hørte lyden av fyrverkeriet som ga oss en stemning av nyttårsskifte allikevel. Etterpå var det tid for en slags kake. Den hadde en mynt i seg som ville bringe lykke for 2015. Og gjett hvem som fikk kakestykket med lykkemynten i seg? Jo, det var lille Minna. Så for henne kommer det nok til å bli et veldig fint år :-)

  Nå er det tilbake til hverdagen, og jeg må si at jeg gleder meg til å komme meg tilbake til rutinene mine og en mer "sikker" hverdag der jeg vet hva som kommer til å skje, og der jeg har mer kontroll. Jeg skal prøve å ta tak i bloggingen igjen, for selvom det føles som på forhånd at jeg ikke har noen ting å skrive om eller at jeg ikke aner hvordan jeg skal få satt ting ned på papiret, så vet jeg egentlig at når jeg først starter så kommer det lekende lett.

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits