NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

2

Torsdag

I dag sov jeg lenge og våknet opp i relativt greit humør, men så fikk jeg vondt i hodet igjen og da måtte jeg avlyse alle planer for dagen. Ikke det at jeg hadde så mange, men jeg blir fortvilet av å føle at jeg "henger etter" i planene mine. Det er akkurat som om jeg tenker at hvis jeg bare gjør sånn eller slik - så ordner alt seg til slutt. Men det er ikke så lett. Spesielt ikke når jeg har vondt i hodet mitt dagevis om gangen, og det gjør så vondt at jeg ikke klarer å gjøre enkle oppgaver som å lage middag eller dra på butikken. Det legger mye ansvar og arbeid over på samboeren min, og da føler jeg meg mislykket som ikke klarer å hjelpe til i hjemmet engang..

Forresten så vet jeg ikke hvorfor jeg sliter med hodevondt for tiden, og det kan være mange forskjellige grunner til det, men det viktigste er at jeg får kommet meg til legen snart hvis det ikke gir seg. Jeg har egentlig trodd det har vært en bivirkning fra den medisinen jeg "går på", men den har jeg jo vært tom for i over 2 uker så det kan ikke være pga den allikvel. Jada, neida.bildet er tatt av en bygning i Berlin Jeg vil bruke den lille energien jeg har til å fokusere på de viktigste målene mine. Som å gå til behandling for å en dag kunne bli "frisk", eller å få meg kjørekort og klare å lese naturfag så jeg kan fullføre 1.året på videregående. For det handler ikke om å få mest mulig penger, høy utdanning jeg kan skryte av eller et overfladisk liv som ser fint ut på utsiden. Det handler om å ta små skritt i riktig retning, og at jeg også skal kunne føle at jeg mestrer/ får til noe her i verden. Det eneste jeg vil er å få det bedre psykisk, i et liv jeg kan trives i og som jeg har fått velge selv  ♥

 • 4

  O la la

  Her kommer noen bilder jeg har gravd frem fra bildearkivet på datamaskinen i dag. De første bildene ble tatt i Vinje i Telemark, 2011.

  ★  Og til slutt nydelige Rhodos - beklager, men jeg kommer aldri til å gå lei av å se bilder derifra :  ★


  ♥ Hva synes dere om bildene ? ♥

 • 2

  Surr i systemet ?

  Jo mer jeg tenker på hvordan jeg har blitt behandlet og oversett av det offentlige gjennom årene, jo verre blir det. Jeg kommer på flere vonde hendelser, stygge ting som har blitt sagt og hvor lite respekt og forståelse det er ute å går. Jeg sier ikke at alle er slik, for jeg har også møtt på mange fine mennesker. Problemet mitt er bare at jeg har måttet flytte mye iløpet av mitt korte liv, og har derfor møtt på mange forskjellige mennesker også. (leger, psykologer, lærere, personer på NAV o.l) Noen skal løpe etter meg, andre skal ta fysisk tak i meg, noen liker å gå ba ryggen min, noen skal si stygge ting til meg, og andre skal kaste meg ut fra mitt eget hjem.
  Jeg vet jeg har snakket om dette temaet før, men nå har jeg startet å tenke på hva jeg skal gjøre med det. For jeg vil ikke bare sitte her å tenke hvor urettferdig det er, jeg vil prøve å gjøre noe med det. Det første jeg skal gjøre er å snakke med psykologen om det, så kan jeg få høre hennes tanker om det og kanskje hun har noen ideer også ? Jeg har ofte opplevd å ikke bli tatt seriøst når jeg taler alene om mine ønsker, men hvis psykologen er enig med meg blir det en annen sak. Da kan de ikke overse meg lenger. Jeg føler jeg har falt ned i sprekker og gjennom hull i systemene deres gang på gang, og aldri blit fanget ordentlig opp.
  Nå klarer jeg ikke stole på dem i det hele tatt, tror de ønsker meg vondt og føler meg oversett og ensom. Egentlig skal jeg gå til psykologen 1 gang i uka, men de glemmer å gi meg ny time, akkurat som om det ikke er så viktig om jeg dør i mellomtiden. De tar "sjansen". Fra å snakke om planlagt innleggelse og kontaktpersoner i hytt og pine, til total stillhet, tomt pilleglass og følelser fra helvete. Tusen takk for den (kortvarige) hjelpen som ikke hjalp en dritt liksom.

  Det kom ingen brev fra psykologen i dag heller. Noen tenker kanskje at "det er jo bare å ringe, så får du ny time", men det går ikke pga angsten. Det er jo akkurat derfor jeg trenger å dra dit. Fordi jeg trenger hjelp.

 • 2

  My favorite towel

  Ja, det røyter svarte "lo-dotter" og er litt lite. Men det har fine, røde blomster og er fra Rhodos !
  Skulle virkelig ønske jeg kunne dratt tilbake til Hellas, og bo der mens jeg leser teori og naturfag. 
  Men jeg har ikke funnet noe pengetre på Finn.no enda...


  Ønsker alle en fortsatt fin kveld.

 • 5

  En slik periode..

  Hei 

  Jeg velger i kveld å bruke bloggen min til det den egentlig er til for, altså å skrive ned det jeg har på hjertet som plager meg, og som jeg trenger å få ut.

  Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.. Fra 2011 til 2013 har jeg hatt en fast medisin mot angsten min; for å klare å være bittelitt sosial, komme meg på butikken, eller så jeg skal kunne klare å fungere i hverdagen. Den kunne brukes ved behov, og det tok ca 30 minutter for medisinen "å slå inn" - før den begynte å hjelpe. Det fungerte egentlig ganske greit ettersom angsten min ikke er hos meg konstant - styrken på angsten går opp og ned i perioder, hvis dere skjønner ? Men så kunne jeg ikke gå på den medisinen mer, det er helt utelukket, og jeg har derfor ikke den "tryggheten" lenger. I det siste har det blitt gjort halvhjertede forsøk på utprøving av forskjellige medisiner, og jeg har nå landet på et antidepressiva fra USA. Føler meg skikkelig tøff .. Eller ikke.  Den siste tiden har jeg begynt å få sterkere angst igjen. Det er en slik periode, igjen. Angst for mennesker, for at noen skal komme å ta meg eller gjøre meg vondt. Jeg stoler ikke på så veldig mange mennesker, og jeg ser veldig sterkt ned på meg selv. Både det som er utenpå og inni. Og jeg tror det har mye med angsten å gjøre. For den får meg til å tenke over hver eneste lille detalj, for tenk om noe kan komme til å gå galt ? Tenk om ditten, tenk om datten. Tenk om jeg driter meg ut, sier noe dumt, glir på isen eller glemmer å betale husleie? Tenk om alle egentlig hater meg, tenk om kjæresten min havner i en ulykke på vei til butikken, tenk om min mor blir syk. Tenk om, tenk om, tenk om !!!! Og jeg er så redd, så fryktelig og inderlig redd for alt. Jeg kan med logikken forstå at det er usannsynlig at alt skal gå galt samtidig, men slik er det med angsten, den kan jeg ikke styre. Det er den som styrer meg.

  En dag skal nok angsten overvinnes, men det er dessverre ikke det jeg må ta tak i først. Det er andre ting som er viktigere å jobbe med først...

  Jeg vet jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen ; Heldigvis har jeg min kjære Dag Rikar  ♥ Takk for at du hjelper meg til å komme meg ut av huset og på butikken, for at du roer meg ned og trøster meg i all frustrasjon, sorg og sinne. Takk for at du holder ut med meg i gode og vonde dager. Og ja, det høres klisje ut - men dere og jeg vet at det er sant.

  ---------------------------------------------------------

  " Angst kan innebære følelser av frykt, bekymring, uro og panikk. Angst som psykisk lidelse oppstår når redselen er overdimensjonert, langvarig og kommer uten at det egentlig er fare på ferde. Det ansees som en lidelse når angsten går utover menneskers daglige funksjon. "  - Kilde / www.psykiskhelse.no

 • 5

  Januar i bilder   /%20

  Jeg håper virkelig at februar kan bli en bedre måned, med flere gode dager og mindre hodevondt enn det januar har gitt meg.

  Jeg har et mål om å klare bilteorien iløpet av februar, og det skal bli så godt å bli ferdig med ! Et skritt nærmere frihet.

  Stakkar mobilen min tar snart kvelden, den fikk seg en flyvetur i veggen i går igjen, og jeg er ikke sikker på hvor mye mer den kan tåle. Men vi har hatt et fint år sammen!


  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  Her er et hjerte til alle dere som leser bloggen min :   ♥  

  Jeg setter stor pris på dere alle!

  Har dere et hjerte til meg ?


 • 5

  I've got a war in my mind

  Jeg skulle så gjerne ønske at jeg klarte å skrive mer åpent om hva jeg sliter med og hvordan det faktisk er. Men det er ikke så lett å skulle fortelle om sin dårlige psykiske helse, når man samtidig leser om f. eks. folk som mister jobb og andre ting, pga at arbeidsgiver har "funnet ut at de sliter psykisk" gjennom en blogg på nettet. Det er virker som om temet psykisk helse/psykiske lidelser er tabu å snakke om, og jeg føler at (vi) som sliter blir sett ned på nettop fordi vi sliter. Akkurat som om vi er en annen type mennesker, som er gale i hode hele gjengen. Hva er det med psykisk helse som er så skremmende ?


  Jeg klarer ingenting akkurat nå. Helt lammet av følelser. God natt.


 • 8

  Helg og Pita Gyros

  Endelig er det helg igjen ♫  Da det er lov med litt høyere musikk, ekstra god mat, å sove litt lenger om morgenen og ellers kose seg. Noen drar på fjellet, andre inn til byen på hotell, mange liker å slappe av forran TV med godis, og en del mennesker drar ut på byen. Noen sover gjennom hele helga, mens andre er oppe til langt på natt. Det er mange måter å nyte helgene på, det viktigste er at du gjør det på din måte. Ikke føl deg presset til å holde deg hjemme, eller å dra ut for den saks skyld, kun fordi andre vil at du skal det eller syns du burde det.  KOS DEG.
  Da vi planla dagens middag ble vi inspirert av Rhodos-oppholdet vårt  (ligger i arkivet / ca juni-juli 2011). Vi har prøvd å lage noe vi spiste en del av på Rhodos ; Pita Gyros, fordi det kostet 8 kr pr porsjon OG var utrolig godt
  Jeg ble frelst av den greske matkulturen da vi var der nede - sterke og rene smaker, og tzatiki.. Nam! Og jeg elsker de honningristede nøttene og Frappe'n (iskaffe) man får kjøpt der nede... Og frukten der nede er så god! Spesielt plomme, nektarin og melon! Det er fakta faen at jeg har lagt på meg begge gangene vi har bodd der nede, noe som er bevis på hvor trist den norske maten og matvarene er i forhold. Ihvertfall i mitt hode. 

  Jeg burde fått Rhodos-opphold på blå-resept og Coffe White Mocha intravenøst.


  Her kommer ihvertfall oppskriften vi brukte :

  ( gir 4 porsjoner)

  400 gram strimlet svinekjøtt
  1 ts salt
  1 ts paprikapulver
  1 ts spisskumin (cumin)
  1/4 ts pepper
  1/2 ts oregeano
  1/4 hode isbergsalat
  1 paprika
  1 boks mais
  1 rødløk

    Tzatziki 
   1 pakke pitabrød  (neste gang skal jeg helt klart bake selv. Trykk HER for oppskrift)
  Kutt grønnsakene og åpne mais. Sett på ovnen, varm pitbrødene. Stek kjøttet og ha i krydder; paprika, salt, pepper, oregano og spisskumin.
  Ta ut pitabrød og del, ha i masse fyll og nok tzatziki så er du klar for middag. Det ble kjempegodt, og smaken kunne faktisk minne litt om den i Ialyssos, Hellas.

  Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin lørdagskveld   


 • 6

  Frøken Flink och Fru Frustrert
  Hej på er   

  De siste dagene har jeg vært flink til å sette meg ned med almanakk og kaffe, for å planlegge de neste dagene og for å kunne huske avtaler o.l. Jeg har satt av god tid til å gjøre ting jeg liker, ting jeg ønsker å bruke tiden på og på positive ting. Det er ikke alle tingene jeg klarer å gjennomføre, men jeg har lagt merke til at jeg har fått spilt mer kornett, vært flink til å tøye, jeg har kommet godt i gang med naturfagen og er derfor litt fornøyd med meg selv.
  Jeg har vært litt redd for at jeg ikke skulle få til å studere noe, fordi jeg har lite energi og hverken konsentrasjon eller hukommelse. Men foreløpig går det som sagt greit, og jeg har noen tanker om hvordan jeg skal komme meg igjennom og lære meg stoffet. For øyeblikket starter jeg rolig med å lese fra start til slutt og å markere det jeg trenger å lese om igjen. Er jeg flink, eller er jeg flink ?
  En ting som jeg ikke har vært så flink til den siste tiden er å få nok søvn. Jeg er sliten og trøtt, men med en gang hode treffer puta spretter øynene opp og jeg er våken igjen. Når jeg først sovner, så får jeg vanligvis 4-6 timer lett søvn. Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg vet at det har vært slik i flere år. Det skjer hver gang jeg må gå uten medisiner, fordi legen sier jeg er for ung og masse annet blabbel. Det er fordi det er lenge siden jeg har hatt en god fastlege som tar seg tid til å bli kjent med meg, og jeg ender opp med alle vikarene istedenfor. Forskjellig hver gang, selvfølgelig. Alle legene som har kjent meg vet at jeg trenger medisin for å få sove, for de forstår hvor vanskelig det er for meg. Så da sitter jeg her uten å få sove da.

  Jeg har med tiden sluttet å stole på leger, NAV, sykehus, politiet, skolene og resten av det offentlige. De klarer ikke å holde det de lover, de forstår ingen verdens ting og de holder igjen informasjon.
  NAV informerer aldri om hvilke rettigheter jeg har, hos dem er jeg en identitet på et papir og ikke en person. De skal helst gjøre så lite som mulig for meg, mens jeg skal bli bra, glad og arbeidsklar på null tid. Jeg visste for eksempel ikke at de kunne hjulpet meg med tilrettelegging og planleggeing av videregående skole, at de kunne hjulpet meg til å få fullført. Men Nora får klare seg sjøl!!!
  På skolen fikk jeg beskjed om å slutte å syns så synd på meg selv og ta meg sammen, for jeg hadde ingen grunn til å ha det vondt og ihvertfall ingen grunn til å få tilrettelegging.
  Politiet, det er så trist at det er morsomt hvordan de har behandlet meg. Alt fra å løpe etter meg fordi jeg hatet damen fra barnevernet, til å nesten kaste meg ut fra mitt eget hjem uten grunn, og en del andre ting jeg ikke klarer å tenke på uten å gråte. De har visst hva jeg har vært igjennom hele tiden, og det er de som ikke tror meg i min sak. Fuck them. 
  Sykehuset skulle absolutt tvangsinnlegge meg, dagen etter kastet de meg ut, selvom de visste at kroppen min kunne kollapse når som helst. Noen ganger lurer jeg på om jeg kunne vært friskere i sinnet i dag, hvis de hadde holdt meg der og tatt tak i saken den gangen.  


  Klarer ikke snakke mer om det, jeg blir så sint og frustrert. Skal det være slik som jeg har forklart?

 • 12

  FREDAG

  Hei !  

  I går kveld ble det ny hårfarge på meg, den er hakket mørkere enn fargen jeg brukte sist, men det er slik jeg liker det.  

  Så da lurer jeg på hva dere syns ?


  Ellers sitter jeg her og føler meg lur. For jeg sendte gubben på tur for å kjøpe litt mat og vin til meg.
  Da han spurte hvorfor, sa jeg bare ;  "Feirer at vi ikke fikk noen regninger denne uka."  Og det var han jo enig i.


       På mandag som var, den 21. januar, hadde Dag og jeg vært kjærester i 2 år og 8 måneder       

         Til slutt vil jeg ønske dere alle en fin fredag og en god helg    

 • 4

  Min dag i bilder

  Hei.

  I dag ser jeg slik ut, sliten og trøtt.  Skinkepizza og salat ble dagens middag.  Vi koser oss med levende lys og musikk   ♬   Jeg er klar for en mørkere hårfarge, og iløpet av kvelden skal jeg gjøre noe med saken.
    Hva gjør du i dag ?  ♡ 
  Nå har jeg registrert meg på Bloggurat, for å gjøre litt endringer.

 • 3

  Doen på Oliven

  Ja, her er altså den haien jeg nevnte i forrige innlegg. Hvis du har lyst til å se den er den på Oliven kafè i gågata, i Lillehammer. Bare så dere vet det så er hele rommet blått = hav / vann. Se for deg at du akkurat har bestilt deg en kopp kaffe og funnet deg et bort, men så kommer du på at du må på do og går dit. Altstå. Plutselig sitter du på do på havets bunn med hai-fobi, mens en hai står 1 meter forran deg. Det er ikke et slik scenario man ser for seg så ofte.

  Den er stygg altså ..


  Legger med to andre bilder jeg har tatt, som er litt mer koselige. Når jeg først er igang  ♡ 

  God natt          

 • 0

  Jeg vil også leve livet

  Det er så mange ting jeg ønsker å oppleve, så mange steder jeg vil reise til, så mange personer jeg vil bruke tid med og bli kjent med, så mange ting jeg ikke får eller har fått gjort pga at jeg har hatt det vanskelig. Ikke misforstå. 
  Jeg skal prøve å forklare;  Jeg klarer å sette meg på et fly å reise på ferie, men jeg klarer derimot ikke å bevege meg så mye utenfor hotell-rommet, dra på noen utflukter eller være på stranden, etc. Da blir ikke ferien like fin eller innholdsrik.  Dumme, dumme angst.

  Jeg tør ikke bade i havet heller, men det er fordi jeg har fobi mot hai. Alle kan si til meg at det ikke finnes haier der, men det klarer jeg ikke stole på, ikke når jeg er redd for å bli drept. Jeg blir fysisk dårlig av å se en hai på bilde eller film, de er så stygge og ekle! 
  Må nesten fortelle om en kafè som ligger i gågata i Lillehammer, for der er det bilde av en stygg hai over hele døra på doen! Med ett overdrevent sett med skarpe tenner. Prøv å se for dere hvordan det gikk da jeg skulle dit for første gang...  Jeg skal søren klype meg dra ned dit å ta et bilde så dere kan få se! (få Dag til å ta bilde, så dere kan få se

  Det er små og store ting i hverdagen jeg ikke klarer å ta del i, og det er jeg lei meg for. Men jeg gjør så godt jeg kan. Iløpet av de siste årene har jeg klart å senke kravene for meg selv noen hakk ned, altså, jeg har ikke mindre tro på meg selv, men jeg har forstått at det ikke er mulig å være perfekt på alle områder. Jeg trengte en del samtaler med psykolog for å klare å forstå det. Etter press og stress gjennom oppveksten så trodde jeg til slutt at jeg måtte være perfekt - hvis ikke var jeg ikke bra nok heller. 

  En annen ting jeg tenker på er hvor lavt selvbilde jeg har hatt! I mine øyne var jeg ikke verdt noen ting, jeg hatet alt med meg selv - fra utseendet til personlighet. Til og med skostørrelsen min, selvom jeg har en av de vanligste størrelsene (38). Da jeg ble mobbet som verst ble jeg så deprimert at jeg isolerte meg på rommet mitt, jeg stolte ikke på noen og var redd og sint på hele verden. Livet mitt handlet om å klare å komme meg på skolen, og om å i det hele tatt overleve. Ved flere andledninger kunne resultatet blitt at jeg ikke ville levd i dag.


  Det er så mange ting jeg ikke har fått gjort, eller som jeg ikke klarte å bli med på, så mye jeg har gått glipp av. Derfor må jeg starte å leve livet mitt på min måte, som jeg har skrevet om før. Jeg er glad for at andre bryr seg, og kommer med råd om hva de tenker er best for meg. Men jeg har ikke de samme forutsetningene som andre, jeg har utfordringer som mange aldri kommer til å måtte oppleve. Jeg ønsker ikke å måtte gå til NAV, jeg ønsker meg utdanning og å kunne jobbe, jeg ønsker å lykkes - selvfølgelig. Jeg vet hva jeg "burde" gjøre, men jeg trenger å gjøre det på min egen måte, og få legge mine egne planer.

  Bilde av haien er forresten på vei..   

 • 3

  Aslappende stresset

  Hei    Icon 

  I dag kjenner jeg tvangen snike seg innpå meg, men heldigvis er det ikke så ille denne gangen. Altså, jeg har en liste med ting jeg må få gjort iløpet av dagen, men samtidig er det ikke slik at jeg må kaste meg rundt å få ordnet alt med en gang. Gulv er vasket, mat er handlet og vaskemaskinen underholder oss med sine fine toner. Nå skal jeg sette på min egen musikk og lage middag, som i dag blir ost- og skinkepizza med salat og hjemmelaget dressing.  I dag var det en avslappet og naturlig stil, sammen med kjærestens store hettegenser som fristet aller mest. Håret mitt lever sitt eget liv som dere ser, men noen dager er det faktisk litt fint å se ut slik man faktisk er skapt. Da jeg var yngre hatet jeg krøllene mine, og det gikk nesten ikke en dag uten at jeg brukte rettetang på håret for å få de bort. Heldigvis har dette endret seg med årene, selvom jeg fortsatt foretrekker rett hår.. Men det er vel ganske vanlig at man ønsker seg det man ikke har, har jeg hørt.

  Men nå må jeg få laget middag snart, klokken er 19.45 .... Sen middag her i huset for tiden, for jeg har nemlig klart å slutte å se på klokka hele tiden, for da blir jeg bare nervøs. Så som dere skjønner så jobber jeg og gjør små fremskritt hele tiden, selvom det ikke er så lett å legge merke til i alt det andre. Flink?


  --------------------------------------------------------------------
  ♪ Til slutt vil jeg dele en nydelig sang med dere ♫      

  musicnodes

  Josefin Winther : The Beginning
 • 4

  You're the beautiful one, it's society who's ugly

  Brevet jeg har ventet på kom i dag. Jeg er sint, skuffa og føler ikke lenger at jeg har noen sjanser i det hele tatt når jeg ser hvor slurvete og dårlig formulert alt er. Jeg er sliten og lei etter å ha tenkt og ventet på det dumme brevet i over 1 måned. Jeg har ventet så utrolig mye.. Saken min har holdt på i 5 ÅR den 18. februar, forstår dere at det er vanskelig og slitsomt ? Og det verste er jo at den ikke er over enda, og nå må jeg sikkert vente i minimum 6 måneder på neste "svar" (neste brev). Ting tar tid. 

  Som dere ser på bildet under, fikk jeg en pose med mine favoritter fra butikken som oppmuntring fra kjæresten  ♥  Så nå skrur jeg av hjernen og på skjermen, og ser noen episoder med Svenske Hollywood fruer på TV3.no. 

  Husk det som Marilyn sier  ♥  Nå er jeg sliten. God natt!

 • 10

  Min egen vei


  Hei  ♥

  De siste ukene har jeg tenkt mye og lenge på hva jeg egentlig ønsker meg i livet mitt. Jeg har selvfølgelig tenkt på det før også, men forskjellen er at jeg nå ikke lenger kan ta med alle andres ønsker og forventninger til meg og mitt liv. Jeg tror det kan ha en del å si for hvordan jeg har det nå, at mine egne ønsker har blitt skyvet nedover listen i mange år. For det viktigste har ikke vært at jeg skal ha det bra, at jeg skal bli frisk eller at jeg skal bli fornøyd med meg selv. Det som har vært viktigst er å gjøre det best mulig i mest mulig, og å skulle være snill mot alt og alle - til og med dem som ikke har fortjent det.

  Sannheten er at jeg ikke kjenner meg selv noe særlig godt heller, og hvordan skulle jeg kunne gjøre det når jeg har slitt med depresjon og andre ting i flere år? Jeg har vært så langt nede at jeg ikke har brydd meg om meg selv, jeg har ikke hatt livslyst eller noen form for energi. Jeg har ikke sovet dypt og lenge uten medisiner på flere år.  Dere aner ikke hvor sliten hode og kroppen min er etter så mange år med helvete. Jeg har trukket meg bort fra eller mistet så godt som alle venner jeg har hatt - mye pga angst, som jeg sliter med fortsatt i dag. Og noen dager klarer jeg ikke gå utenfor døra eller ta telefonen hvis den ringer, ikke hvis det er min mor engang. Jeg får vondt bare av å tenke på det. Jeg har vært en fange i mitt eget liv - rett og slett.. Men selvfølgelig kan det ikke fortsette slik. Uten å ville virke for ivrig, kan jeg fortelle at jeg allerede har begynt å skrive en liste. Poenget er ikke at jeg skal snu rundt på hele livet mitt eller "starte på nytt".  Poenget er at jeg må få lov til å være den jeg er, jeg må få ha mine egne meninger og tanker - og ikke minst må jeg få ha egne drømmer for mitt eget liv. 

  Nå er jeg lei av å gjøre slik som foreldre, lærere, rådgivere, venner, leger, psykologer, bekjente og ukjente mener jeg burde gjøre. Slutt å mase om utdanning og jobb, eller at jeg sårt trenger noe å bruke dagene mine på så livet mitt får mening igjen. Slutt å mase om alt jeg skulle ha gjort, burde ha gjort og må gjøre. Dette her er mitt liv, mine drømmer og hvordan jeg er som person, og jeg tviler sterkt på at deres ønsker eller gode intensjoner noen gang kommer til å gjøre meg lykkelig. Endelig fikk jeg sagt det.

  Helt ærlig har følelsene mine vært helt på trynet de siste dagene og det har ikke vært noe særlig, men samtidig har det tvunget meg til å tenke ekstra mye over hvordan ting er akkurat her og nå. Og selvom jeg har visst det lenge, så har jeg nå virkelig skjønt at jeg må tørre å gå min egen fuckings vei for en gang skyld. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få det til, men jeg vet at jeg ikke kan fortsette å leve på denne nedgående spiralen av et liv jeg lever nå.


  --------------------------------------------------------

  Jeg setter igang en spørsmålsrunde slik at dere som leser kan bli bedre kjent med meg, og/eller bli kvitt litt nysgjerrighet. 
  Altså; hvis dere har noen spørsmål er det bare å legge de igjen i kommentarfeltet. Spør i vei  ♥

   Det finnes ikke dumme spørsmål,  bare dumme svar.

 • 0

  Smil

  I vanskelige tider er jeg glad for min dårlige humor, for det er så godt å le litt - det letter på humøret. Jeg har mye vondt i hode for tiden og det gjør meg veldig sliten.
  Fant disse da jeg rydda gjennom datamaskina før i dag. De fikk ihvertfall meg til å le, og derfor vil jeg også legge det ut her til dere. 


  Ellers har jeg gjort husarbeid, vært flink student, spilt litt kornett og skal straks starte på middag. Søndag er den verste dagen i uka! Alt er stengt, alle er opptatt og tiden går plagsomt sakte.
  Jeg liker mandager og lørdager best, det er for meg de to mest positive dagene. Selvom det ikke kommer til å gå kan jeg jo prøve å legge meg litt før i dag, for jeg har en del søvn å ta igjen, og da blir ikke denne dagen så lang heller. 

  Hva har du gjort i dag ?  ♥

 • 4

  Menneske om dagen, dikter om natten.

  SISTE STEIN

  Livet er en hard erfaring
  for å finne lykke
  må mange steiner løftes og snus

  Man jobber og løfter, stein på stein
  Ting tar tid
  Og fred og lykke er ofte sein

  Livet er en gave
  selvom;  ting tar tid
  For lykken vil komme, før ditt aller siste "hade"

 • 0

  I'm in a drawing
  Jeg ville bare titte innom for å ønske alle en fin kveld og en fortsatt god helg. 

 • 5

  Meg og min


  Jeg er så glad for at jeg valgte å kjøpe meg min egen kornett. Musikken gir meg så mye  ♥
   Vi er fortsatt litt syke og slappe her i huset, men håper at det blir bedre iløpet av helga. Mange varme kopper med kaffe/te, sofaen og musikk på øret hjelper nok. Det viktigste er egentlig at hode mitt slutter å verke, for da kunne jeg ihvertfall fått lest litt naturfag eller en annen bok mens jeg ligger her halvdød i både kropp og sinn. Iløpet av dagen må jeg få dratt meg selv ut til postkassa, for der ligger det et brev som kan gi meg en del svar på ting ang saken min. Det er jo bare informasjon, men det kommer til å være hardt og vanskelig å lese. Det handler om hvorfor jeg har fått nei til både rettsak og erstatning - skjønner dere at det er fælt? Dag skal lese brevet sammen med meg og jeg tror det er lurt, for jeg er redd for at det kan bli veldig tungt resten av dagen.

  Hvis jeg bare hadde hatt en tids-maskin, så kunne jeg reist tilbake for å hente bevis - da ville rettferdigheten endelig vunnet.


  Hva gjør dere i dag ?

 • 2

  Intervju med Beate Pedersen / Angst

  Jeg vil starte med å takke Beate for å stille opp i dette intervjuet, det var veldig tøft gjort av henne!

  Ordet angst kommer fra latin og betyr tranghet. Angst er noe mer og mye sterkere enn det vi kaller engstelse.
  I psykiatrien snakkes det også om panikkangstanfall - noe som kommer overraskende, uventet og fort. Angsten kan stige til maksimal styrke kort tid ; hjertet banker, halsen snøres sammen, det blir vanskelig å puste, man kan skjelve og svette, blir kvalm / svimmel, føler at man kommer til å besvime, det prikker i huden og du blir nummen. De kroppslige reaksjonene er i seg selv skremmende nok, men i tillegg kommer bekymringene og tankene. Du aner ikke hva som skjer, men er overbevist om at noe kan gå galt, at noe er farlig - eller at du kommer til å dø.


  Når angsten, spenningen eller uroen blir så plagsom at det går ut over hverdagen din, er det viktig å gå til lege og få hjelp. Snakk med fastlegen din, familie, venner eller noen andre du stoler på. Alle fortjener hjelp.  Og husk ; Ingen klarer alt alene.
  Navn: Beate Pedersen
  Alder: 19 år

  Bosted: Stange


  Kan du starte med å fortelle litt om deg selv? 
  Ja, jeg er ei 19 år gammel jente. Opprinnelig sørlending, oppvokst i Valdres og nå bor jeg i Stange. Jeg har 2 blogger, en av dem skriver jeg om angsten her: www.mentalgirl.blogg.no! 

  Hvor gammel var du da angsten kom inn i livet ditt? Og hva skjedde da?
  Oi.. Hvis jeg ikke husker helt feil så var det slutten av 1. året på videregående. Så da må jeg ha vært 16 (fyllte vel 17 det året). Det som skjedde var at de få vennene jeg hadde i klassen og på skolen flyttet og byttet skole. Da satt jeg igjen helt alene, og det er ikke så greit når det er den tiden i ungdoms-livet hvor venner er det viktigste. Heldigvis hadde jeg en super kjæreste som støttet meg og bygget meg opp i det hele, og en mor som stilte opp ved å kjøre / hente på skolen.

  Hva slags angst har du / hva har du angst for?
  Jeg har sosial angst. Det vil si at jeg er redd for å være rundt en stor folkemengde. (butikker, bursdager etc..)

  Går du / eller har du gått i noen form for behandling?
  Ja! Jeg har vært innom det meste kan man si.. Har vært mye innblandet i legetimer og NAV. I Valdres er det noe som heter "psykisk helse", hvor du kan ha samtaler med folk som er utdannet. Der hadde jeg èn time, sluttet pga manglende troverdighet. Har også vært i kontakt med psykolog i 2 år nå. Psykologen har hjulpet meg masse! På Valdres videregående har dem også et ambulant-team som hjelper dem som sliter med skolen generellt. De har hentet meg om morgenen når jeg ikke har klart å komme meg opp av sengen, hatt samtaler med meg utover skoledagen og kjørt/hentet meg til legetimer etc.. Har vært en stor hjelp det og! Uten dem så hadde jeg nok gitt helt opp med å få meg en utdannelse.!

  Hvordan og i hvilken grad vil du si at angsten din utfordrer deg og hverdagen din?
  Den går ikke så mye inn på meg og hverdagen min lenger. Jeg er så og si friskmeldt, og merker ikke så mye til angsten lenger. Men den tiden da angsten nærmest bestemte over livet mitt, vil jeg si at jeg ble tappet helt for krefter. Da hjertet begynte å banke så hardt at man skulle tro det hoppet ut av brystet mitt, jeg var redd for alt og ingenting, følte meg fastspent der jeg sto/satt. Frykten for å dø var stor, og den var der hele tiden. 24 / 7. Jeg visste ikke hva som skjedde. Om det var noe galt med meg? Er dette livsfarlig? Det var noen av tankene som gikk gjennom hodet mitt hele tiden. Det å gå ut utgangsdøra var en stor utfordring for meg. Jeg låste meg inne. Turte ikke en gang å hente posten. Tenk om noen sa hei til meg? Det å gå i butikken var helt forferdelig. Derfor valgte jeg å være hjemme, og sendte min daværende samboer for å handle. 
  Jeg har også hatt angstanfall et par ganger. Det som skjer da er at du begynner å hyperventilere. Resten husker man ikke før man kommer til seg selv igjen. Jeg må bli fortalt hva som har skjedd med meg. Det er skremmende, men helt ufarlig!

  Har du noen måter å takle angsten på?
  Ja, det har jeg! "Mange" måter faktisk.. En av de beste er en spesiell pusteteknikk som alle burde lære seg. Skal prøve å forklare den.
  1.
  Fokuser KUN på tærne dine. Pust rolig. Inn med nesa, ut med munnen. Pust.
  2.
  Tenk på føttene dine. KUN føttene dine. Pust rolig. Inn med nesa, ut med munnen. Pust.
  3.
  Tenk på lårene dine. KUN lårene dine. Pust rolig. Inn med nesa, ut med munnen. Pust.
  Så tar du dette steg for steg til du kommer til hodet. Hør gjerne på litt lav stemningsmusikk i bakgrunnen. EKS: sjø som slår inn mot land.

  +
  Ha alltid et ark og penn i nærheten av deg om du låser deg mye. Skriv ned alt det du tenker på. Det kan være ganske mye! Når du har fått skrevet det ned, så sett deg ned å snakk med deg selv. Hvorfor tenker jeg på dette? Er det sannsynelig? Hvor stor sjanse er det for at det kommer til å skje? osv..
  + Snakk med dine nærmeste om det som plager deg. Det hjelper mye! Det kan kanskje være vanskelig for vedkommende som du snakker med, men da er det bare å si: du trenger ikke si noe! Bare gi meg en klem og lytt til det jeg har på hjertet. For noen ganger er det beste å få luftet tankene litt. 

  Dette er de beste tipsene jeg kan komme på i farten. Det er gode tips som du ikke trenger psykolog til å utføre. Men om du sliter psykisk, så ta kontakt med fastlegen og få en henvisning til psykolog.


  Hvis dere har flere spørsmål til Beate kan dere legge igjen en kommentar under innlegget ! 

 • 2

  Nei. Nei. Nei.

  Hvorfor er det så vanskelig å skrive?!?!
   
  For hvert minutt jeg sitter her kjenner jeg magen knyter seg sammen til et eneste rot av følelser. Gråten ligger i halsen, og er på vei opp og ut. Og samtidig vokser også sinnet og frustrasjonen, som får meg til å ville kaste og knuse ting. Og ikke misforstå - det er utrolig viktig å slippe følelsene ut og føle på dem. Men samtidig blir det så mange og sterke negative følelser på en gang at... det går bare ikke! Og da begynner det å bli skummelt. Noe må skje eller gjøres, for det blir ikke mulig for min kropp og mitt sinn å fungere videre i en slik tilstand. Det føles litt som om jeg forvandles til Hulken. At jeg blir ett sinna og stygt monster som gjør dumme ting utenpå - men jeg er fortsatt Nora på innsiden. Jeg forstår at jeg er veldig vanskelig å ha med å gjøre i slike situasjoner - for jeg er en utmerket svartmaler. Jeg er en mester til å  vri og vrenge på ting. Negative ting, om meg.

  Jeg klarer ikke tenke rasjonelt eller nøye igjennom ting i en slik sitasjon som nevnt over. Jeg klarer å kontrollere trangen til å ødelegge ting, selvom jeg selvfølgelig har prøvd ut forskjellige ting for å se om det faktisk kunne hjelpe; sparket min mors bil, knust kjeks utover gulvet, kastet mobilen i veggen flere ganger enn jeg kan huske - også er jeg veldig glad i å banne når jeg er sint.
  Det er følelsene mine jeg ikke klarer å kontrollere.  Det stopper helt opp. Alt kommer ut på en gang. Verden raser sammen.  
  Dette innlegget endte i sinne, fortvilelse og i gråt. Heldigvis har jeg Dag. Uten han hadde jeg vært på vei til akkutt innleggelse nå. Jeg vet det av erfaring.

  Nå er jeg helt ferdig. 


 • 4

  Love comes in different ways

  Denne sangen betyr mye for meg - den er så sterk, ærlig og full av følelser! Visste du at Eminem er et idol for meg når det gjelder musikk ?
  musicnodes  Eminem: Crazy In Love
  Hele sangteksen kan du finne HER.

  Utdrag fra sangtekst :


  "Can't you see what you do to me baby?
  You make me crazy, you make me act like a maniac.
  I'm like a lunatic, you make me sick
  You truly are the only one who can do this to me
  You just make me get so crazy.
  I go skitzo, I get so insane I just go skitzophrenic
  One minute I want to slit your throat
   The next I want to sex."

  "What's sad is what's attracting us to each other
   They say that every man grows up to marry his own mother.
  Which would explain why you're such a motherfucking bitch
  But I stay and still stick it out with you even though I just hit you today
  But you deserve it you hit me first and provoked me to choke you
   Just cuz I came home late last night crawled in bed and I woke you.
   But if there's one thing about you I admire its, baby,
  Because you stay with me, maybe, because you're as crazy as I am
  Cuz when I look at you I can see an angel in your eyes
  But if I look deeper inside I see your freakish little side."

  "The only way that I am able to stay so stable,
   Is you're the legs to my table
  If you were to break I'd fall on my face.
   But I'm always going to make you feel
   I don't need you as much as I really need you,
  So you don't use it to your advantage.
   But you're essential to me
   You're the air I breathe
   I believe if you ever leave me,
   I'd probably have no reason to be."


  "And no matter how much
  Too much is never enough
   Maybe cuz we're crazy in love"


 • 1

  Vinner av vaniljesyrup

  Takk til alle som deltok i konkurransen ♥  Den som intet våger - intet vinner.

  Den heldige som får vaniljesyrup i posten er Lizbeth !  
  Passer godt i kaffe (og is-kaffe), men kan også brukes i muffins, smoothie el. Prøv deg gjerne frem!
  Jeg kontakter deg på mail og sender den til deg så fort jeg får mulighet.  

  Vi har blitt litt syke. Ingen energi, host, snørr og feber - men vi satser på at det går over iløpet av noen dager. Det er uansett så kaldt ute nå at det er best å holde seg inne rundt varmeovnen, med en god kopp vaniljekaffe mellom hendene. 25 minusgrader er fryktelig kaldt, har jeg funnet ut! Heldigvis er vi veldig flinke når det gjelder å spare på strømmen, også nå som vi har juletrelys og varmeovner på. Jeg liker mye bedre å tenne levende lys rundt meg, det er både koselig og billig. Nesten hver kveld lyser det fra krone-lys, kubbe-lys og te-lys mot meg fra alle kanter. Det gir meg litt glede i hverdagen ♥

  Flere som er eller har vært syke i vinter ? Hvor kaldt er det der dere bor ?  Jeg har plassert min blogg i LillehammerBloggkartet.


 • 6

  Vi møtes igjen ..  Med litt hjelp fikk jeg endelig meldt meg opp til eksamen i Naturfag vg1 yrkesfag!  Forhåpentligvis er det det siste faget jeg mangler for å få fullført 1. året på Resturant- og matfaglinja. 

  Men, skole er en veldig vanskelig ting for meg. Jeg skulle egentlig vært ferdig med videregående allerede, med tanke på alder. 
  Mobbing, for dårlig tilrettelegging og en dårlig psykisk helse er nok de største grunnene til jeg ikke har klart det enda. Jeg er ikke dum hvis noen tror det, og heller ikke lat..
  For å få flest mulig til å forstå skal jeg prøve å forklare. Det er bedre at dere vet sannheten, enn at det blir anntatt og trodd og hørt ting om meg som ikke er sant.
   
  I korte trekk :

  Vanskelig barndom har gitt meg problemer med blandt annet mat, angst og depresjoner. Da dette kom frem kom både barnevern og politi løpende etter meg, bokstavelig talt.
  Mobbing på skolen gjorde ting enda verre, selvtilliten ble borte og selvhatet ble så stort.
  Det har vært så vanskelig at jeg ikke ville leve lenger. Jeg trodde alt var min feil, og at jeg fortjente de grusomme tingene jeg har opplevd.
   Innimellom har det vært noen innleggelser her og der, noen turer i ambulanse, og noen år med medisiner og behandling hos psykolog. 

  Jeg har også blitt behandlet dårlig av skole og andre offentlige hold, og ikke fått den hjelpen jeg har hatt krav på. 
  Det har hatt veldig mye å si for utdanningen min. På en negativ måte.

  Jeg har prøvd så godt jeg kan. Og jeg har hatt det jævlig vanskelig. Det er sannheten.

  I dag kan jeg stolt kalle meg student, selvom det bare er ett fag det er snakk om. Det som faktisk betyr noe er at jeg fortsatt lever.
  Skole og utdanning er ikke alltid like lett, og det kan være mange grunner til det. Tenk deg om før du rakker ned på andre fordi de sliter med- eller ikke klarer å fullføre skole.


 • 2

  Hva skulle jeg gjort uten deg ...?  Min kjære, Dag Rikar  ♥

  Takk for at du ser meg, forstår meg og elsker meg for den jeg er. 
  Takk for at du fortsatt står ved min side, selv om du vet alt om meg.
   Takk for at du hjelper og støtter meg når jeg ikke klarer ting selv.
  Takk for at du trøster meg når jeg har det vondt og vanskelig.

  Takk for at du hjelper meg til en dag å kunne realisere drømmene mine.
  Takk for at du får meg til å smile og le.
  Takk for at du er så sterk og flink - jeg er så stolt av deg.

  Du er min beste venn og den personen jeg elsker høyest i hele verden.

  Takk for at du er du ♥

 • 3

  I do still know how to laugh

  Det har vært mange vonde dager den siste tiden - flere enn gode. Heldigvis hadde jeg en ok dag i går, og jeg fikk gjort mange ting jeg hadde lyst til. Spille kornett, tørke støv og øve til teoriprøva for førerkort.
  Begynner å bli flink på trafikkskilt, vikeplikt og alt det andre nå. Men personlig mener jeg at teorien i seg selv er litt latterlig, da spørsmålene går ut på å finne det "mest riktige svaret" og man kan få feil på spørsmål der de spør "hva ville du gjort i denne situasjonen?" . De kan ikke forvente at jeg skal sitte der med de samme meningene eller tenke likt som dem. Men etterhvert har jeg forstått hva de vil at jeg skal svare, så da går det ganske greit å få bestått.

  Det er så godt å merke at leppene mine våkner til live igjen etter så lang tid, og det at det faktisk låter ganske greit gir meg motivasjon til å øve videre. Det er en hel verden av noter og øvelser fremfor meg, og selvom det blir hardt arbeid og mange timers øving så vil jeg klare å trene meg opp igjen til slik jeg var. Jeg følte meg på en måte uovervinnerlig, at jeg kunne få til det meste bare jeg øvde og prøvde hardt nok. Jeg hadde ambisjoner om å bli god nok til å kunne ta på meg små oppdrag, slik at jeg kunne få ha med meg musikken videre i livet. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om de ambisjonene her og nå, for jeg har jo tenkt og følt at den muligheten har gått tapt. Muligheten til å bli en god musiker. Men ettersom kornetten min gir meg så mye som den gjør, og musikk generelt - så skal jeg ihvertfall fortsette å øve, så får vi se hva som skjer med resten ..  

  En annen ting jeg har tenkt på en stund er at jeg har lyst på en hund. Jeg har lenge visst hvilken rase jeg vil ha, og jeg vet at jeg kommer til å elske den firbente krabaten høyere enn jeg kan forestille meg. Og hvis noen lurer så er jeg fullt istand til å ta meg av en hund selvom jeg sliter, og jeg er klar over at det er mye arbeid - jeg har hatt to hunder før i mitt liv og jeg har så masse kjærlighet å gi  ♥  
  Foreløpig titter jeg bare innom Finn.no av og til, for før jeg tar en slik avgjørelse vil jeg alt skal være planlagt og klart.  Har dere hund eller et annet dyr?

  Da var det bare en siste ting som irriterer meg grønn, men som samtidig er veldig bra. Jeg har som vanlig blitt "feil-informert" ang. norskfaget jeg mangler på vg1, og fikk i dag snakket med ei dame som hadde litt vett OG kunnskap som sa at den eksamen TRENGER JEG IKKE TA.  Det er pga at det ikke er et avsluttende fag, altså at det fortsetter på 2. året på skolen..
  Det betyr at min mor har betalt for noe jeg ikke trengte, at jeg har lest en hel norsk-bok uten å egentlig trenge det , og at jeg kunne sluppet alle de vonde følelsene som fulgte med da jeg ikke klarte å møte opp på eksamens-dagen (pga angsten min). Alt det pga. en uvitende smart-ass. Så jeg er sint og skuffet - men samtidig glad for å kunne konsentrere meg om bare 1 fag denne våren.


  Ønsker alle en fortsatt fin start på uken  

 • 2

  Gjett hva jeg har startet å spare til...?
  Jeg har forresten reigstrert meg og bloggen på Blogglisten og Bloggurat

 • 2

  God helg

  Hei og god helg.
   
  Her i huset har det blitt gjort ærender, handing av mat og andre praktiske ting i dag. Så nå er det endelig på tide å innta kose-stilling med nylaget smoothie og nøtter ved min side. Det har vært ganske stormfullt i kroppen min i dag, og jeg har måttet føle på angst og fortvilelse gjennom en indre fysisk smerte, i tillegg til det psykiske. Da blir det ganske fort til at jeg må gi opp ting jeg driver med eller prøver på, eller bare legge meg rett ned på gulvet. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler meg bedre liggende sammenkrøllet på gulvet, men det blir til slutt slik at "man bruker alt man har". Hva man gjør eller hvorfor man gjør ting er ikke det viktigste for meg, men at det hjelper meg..    God stemning betyr ikke nødvendigvis positiv tekst eller sprudlende melodi, for meg handler det om følelsen jeg får når jeg hører på musikken.
  Her legger jeg ut tre fine sanger til dere som gir meg god stemning  - det er bare å trykke på "play-knappene" under for å høre :


  musicnodes
  Lana Del Rey / Radio


  musicnodes
  Amy Winehouse / Wake Up Alone


  musicnodes
  Amy Winehouse / Fuck Me Pumps
  Her er forresten en av mine måter å holde orden på i hverdagen. 

  Det er en almanakk jeg har designet "selv" på personligalmanakk. com. Man kan bruke egne bilder til både forside og bakside, velge farger og tema, innhold, størrelse, osv. Det er heller ikke dyrt - husker ikke helt hva jeg betalte, men det er omtrent  like billig som å kjøpe en ferdiglaget fra butikk. Bare at det blir mer personlig og passer bedre til ditt bruk. Jeg er ihvertfall mer fornøyd med denne enn de forrige jeg har kjøpt!
  Fremsiden.  Baksiden.  Ryddig, fint og god plass til å skrive. Og sidene kan fylles med dager man kan se frem til  ♥

  Bare et tips til dere som ikke har kjøpt dere en dag-planlegger enda! Jeg er ihvertfall avhengig av det i mitt liv :-)


  OG DA GJENSTÅR DET KUN Å SI EN TING; Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

 • 7

  Vaniljekaffe - kurerer en gretten Nora hver morgen.

  Hver morgen har jeg for vane å lage meg en kopp vaniljekaffe, med en skvett melk. Det er så godt!  
  Kaffe er noe jeg kan glede meg til, det er kos, og noe som interesserer meg - jeg vil gjerne gå baristakurs, men det må vel bli i Oslo.

  Selvom det sitter en del folk å rister på hodet og tenker at svart er det som teller, så kanskje noen du kjenner liker vanilje.
  Jeg ønsker at dere skal få muligheten til å prøve noe jeg liker veldig godt, så derfor vil jeg gi en vaniljesyrup til en av dere. En liten oppmerksomhet i hverdagen  ♥ 
  Det er faktisk ikke alle butikker som har slike heller, så det lønner seg å legge igjen en kommentar  ♥ 
   

  Det eneste du trenger å gjøre for å kunne ha muligheten til å få vaniljesyrup, er å legge igjen en kommentar på dette innlegget

  Husk å legge til e-post, så jeg får kontaktet den som blir trukket ut.  Er ikke jeg snill  ? ♥


   

    (eks vanlig svart kaffe, espresso, cappuccino, caffe latte, americano, cortado) 

  Når jeg er ute på kafè bestiller jeg som oftest cappuccino eller caffe lattedet er også veldig godt med chai latte (som er laget av te og melk).
  Men den beste kaffen i verden kan kjøpes på Starbucks i Rhodos by (hovedstaden), for på Gardermoen er den ikke like god og det er så trist..
  Første gangen vi bodde på Rhodos dro jeg inn til byen for å besøke Starbucks 2-4 ganger i uka.
  Ca halvparten av de ansatte der visste hva jeg skulle ha, og de syns det var moro at jeg drakk en 1/2 liter varm kaffe i 30+. 

  ♥ Nora er glad i coffe white mocha ♥


   Hvilken kaffetype liker du best ? 
  Jeg har plassert min blogg i Bloggkartet på Bloggurat.

 • 1

  Hei og god natt ...

  I dag fikk jeg endelig melding fra Posten om at pakken min er kommet, og fikk hentet mitt nye rosa kamera (se innlegget under). Har testet det ut litt og syns det er bra. 
  Ellers skjer det ikke så mye spennende om dagene, men prøver å se det store i det lille og det lille i det store. Den setningen er så fin ♥  En liten ting som irriterer meg:

  Fant ut for noen dager siden at satsen for egenandelen på frikortet er hevet i år også, så nå har de klart å krype seg over 2000 kr! Men det går vel ganske fort ettersom en psykologtime koster 306 kr,
  så det koster meg 1224 kr i måneden. Så som dere ser er det ikke billig, men heldigvis tar det bare to måneder å få frikort. Da betaler jeg kun en egenandel på medisinene resten av året.

  Anne Karin Elstad har skrevet denne serien som består av fire bøker (jeg har bare tre av dem på bildet). Handlingen foregår fra 1918-tallet og frem til, under, og etter krigen - på landsbygda
  i Romsdal og Nordmøre. Hovedpersonen heter Julie Rød og er 18 år i 1918, hun kommer fra enkle kår. Det blir romantikk, paret flytter til egen gård der de klarer seg greit. Familien vokser og vi får følge med familien i generasjonene fremover. I bok tre har krigens dager kommet - det blir vanskelige tider og mye redsel. I siste boka får vi følge familien i etterkrigstiden.


  Jeg anbefaler virkelig denne serien! Jeg har lest den en gang for noen år siden, men nå vil jeg lese den igjen.  Låner den av mamma, men de har den også på biblioteket :-)  Her er jeg, Eminem og tannbørsten min. 

  Den siste tiden har jeg startet å sette litt ekstra tid til stell om kvelden, for det roer meg faktisk litt ned.
  Andre ting man kan gjøre er å lese bok, ha på behagelig musikk, drikke te eller be kjæresten om å kile deg på ryggen.

  Nå får jeg dulle ferdig på badet og komme meg i seng.
   God natt

  Hva gjør du for å få sove ? Har du noen tips til meg ?  Follow my blog with Bloglovin

 • 0

  Verdens søteste?  Det er rosa, har touch-skjerm, 16 megapixler og en grei pris.  Jeg er ikke så fan av kompliserte innstillinger, og jeg ville ha et lite og lett kamera.
  Det tok meg bare 6 år å få meg et nytt. Og jeg klarte å miste ledningen til mitt forrige for omtrent 1 år siden, siden da har jeg ikke fått over noen av bildene jeg tar til pc.
   Praktisk. Men nå blir det andre boller - det kommer til å bli bedre bilder på bloggen, noe jeg tror både jeg og dere kjære lesere kan sette pris på.

  Venter spent på mitt første rosa kjøp på mange år.

 • 0

  Handywoman


  I dag fikk jeg denne hylla i posten fra Jysk.
  Badet vårt er litt lite, så vi trengte noe slik - praktisk og enkel.
  Jeg ble fornøyd og fikk litt bedre plass :-) 

  Hva syns du?


  Ønsker dere en fin og positiv onsdag!

 • 2

  Ryddegalskap og takk.

  Først vil jeg si tusen takk for alle de snille og støttende kommentarene jeg har fått den siste tiden  ♥  Jeg setter stor pris på det!


  Denne dagen kommer til å bli lang og slitsom, for jeg har tenkt å vaske og rydde hele leiligheten igjen. Egentlig så trengs det vel ikke, for jeg har allerede hatt 2 rundvasker her siden september da vi flyttet inn. Men jeg takler ikke rot, støv eller søl rundt meg. Heller ikke at det er uorganisert. Jeg er en reser på å organisere altså, og har faktisk tenkt såvidt på om jeg burde jobbe med det. Men da må det mest sannsynlig bli i USA eller noe lignende - tror det er mer vanlig med slike yrker der. I Norge skal vi klare alt selv her! Men jeg kan nesten love dere, at den dagen jeg får råd, kommer jeg til å leie inn noen for å vaske for meg. Føler meg ferdigvaska for flere år fremover.

  Til vanlig vasker jeg alle overflater annenhver dag, får Dag til å støvsuge ca hver 3. dag, vasker hele badet mist 2 ganger i uka, vasker kjøkkenet omtrent daglig - og ellers går jeg mye rundt og tørker støv. Men på mine verste dager går det mange timer med til vask av alt mulig.  Skapdører, skuffer, tepper, kraner, vegger, vinduer, bord, stoler og alle bilder og pyntegjenstander.  Alt ryddes. Jeg får ikke satt meg ned eller slappet av før det er gjort, og noen ganger gråter jeg av fortvilelse over rot som ikke finnes.
  Dette er noe som har utviklet seg de siste årene og jeg vil si det er på sitt verste nå. Heldigvis hjelper kjæresten meg så mye han kan, selvom jeg skjønner det ikke er så lett. 

   Det er så slitsomt og det knyter seg i brystet når jeg tenker på det.  Det er ikke slik det skal være, er det vel? 
  Ettersom jeg ikke kler joggebukse og ansiktsmaske så godt,
   tenkte jeg at en melkedrikkende, halvnaken Kate Moss var hakket bedre å vise frem.

  Får håpe jeg blir ferdig etterhvert. Ønsker alle en fin og ren dag :-)

 • 0

  Nattmat ala Nora

  Ble visst sulten på noe godt i natten!  På dager som er like kaotiske i hodet mitt som i dag så er det lett for meg å glemme å spise. Derfor tok kjæresten min ansvar og satte igang litt kutting og blanding av grønnsaker til meg - han er så snill og god mot meg!

  Ingredienser :

  Cherrytomater
  Soltørka tomat
  Løk
  Paprika
  Kyllingpålegg
  Salt og pepper
  Fersk basilikum
  Og feta-ost, noe jeg ikke hadde.

  Alt kuttes og blandes.


  Nydelig  ♥ Tusen takk, Dag ♥

  God natt ..

 • 5

  Grått vær ute og inne

  I dag er det tungt og vanskelig, gråten sitter løst og det skal ikke mye til før tårene triller. Jeg kom meg ihvertfall til psykologen i dag, og det var bra. Resten av dagen går nok til å høre på musikk og lese litt.
  Jeg må få startet igjen på stabelen med bøker jeg vil/skal lese, den vokser jo hele tiden. Og ja, jeg har faktisk en egen bunke til de bøkene. Det hadde blitt krise i mitt hode hvis jeg ikke sorterte slik,
  for jeg er livredd for å glemme ting. Jeg er ganske god på å skrive lapper/ lister/ oversikter også - må ha orden. 

  Slenger med et bilde fra i går natt. Overtrøtt og ikke akkurat verdens vakreste syn. Men dere får ta meg som jeg er eller la være.

  Hva gjøre dere i dag? Ønsker alle en fin kveld.

 • 2

  Inspiration / Weheartit.com

 • 7

  BILDER

  Her har jeg samlet forskjellige bilder som får meg til å smile.
   Det kommer til å komme flere bilder her, etterhvert som bilder blir tatt.
   Det gir meg og dere lesere muligheten til å se tilbake på gode tider og fine bilder - også ved senere anledninger.


  //  Vær snille å ikke kopiere bildene, de er personlige  //   ♥    Berlin 2011/2012    ♥ 
  Min første tatovering  Flere skal det bli.. (hvis du vil vite hvorfor jeg tok denne tatoveringen, kan du lese det HER)

  Vi fant skikkelig god kaffe på rundtur i byen, og vi kjøpte oss stor Caffe Latte og stor Iskaffe. Jeg ser ganske blid og fornøyd ut.   ♥   Rhodos, Hellas 2011/2012   ♥   Vi var på lang gåtur i 30 +, det gikk overraskende bra som dere ser.


  ♥    Diverse bilder    ♥   ♥  Lillesøster Hella og hunden vår Bårek  ♥       ♥   Verdens beste lillesøster  

  Meg som liten. 

  2014
  Håper dere likte bildene 

 • 0

  Nå er headeren ferdig

  Etter noen timers arbeid, en del frustrasjon over å ikke få det til og litt kreativitet klarte jeg å snekre sammen en ny header. 
  Den forrige jeg hadde var bare midlertidig, da bildet var tatt med en gammel mobiltelefon. Jeg er ihvertfall litt mer fornøyd nå, selvom den ble langt fra perfekt. Jeg er rett og slett ikke så flink til slike ting som redigering på data eller å posere fremfor et kamera, og da blir det litt vanskelig å finne bilder som skal representere meg og bloggen min. Heldigvis har vi klart å få tatt noen bilder de siste årene som passet sammen, selvom det til venstre er tatt på Rhodos og det til høyre i Berlin. 
  Jeg vil at bloggen min skal se ryddig og luftig ut, og fin selvfølgelig. Den skal gjenspeile meg og litt om hvordan jeg er, og derfor trenger jeg ikke ha paljettkjole eller proff fotografering til headeren min.
  Jeg hadde jo ikke sagt nei til gratis fotografering heller - jeg er jo ikke dum. 

  Men hva syns dere om den nye headeren? Ris/ros om bloggen generelt?  Ærlighet varer lengst !

 • 6

  Litt håp?

  Jeg skal prøve å ikke bli for ivrig, starte å glede meg eller fantasere om det før jeg er sikker, men jeg tror jeg fant gode nyheter! 
  Under min daglige ryddestund litt før i dag fant jeg fram den grønne permen min, der jeg egentlig skal samle alle viktige papirer (eks vitnemål, NAV-papirer, legeattester, førerkortsøknad og andre morsomme ting). Jeg skal selvfølgelig starte å bruke permen igjen nå som jeg har funnet den fram igjen. Tilgjengelighet er nøkkelen - da blir den lettere å bruke.

  Men ihvertfall. Da jeg kikket igjennom skolepapirene mine fikk jeg ideen om å besøke privatistweb.no, og der står det at jeg kanskje kan melde meg opp i fag allerede om 6 dager! Da får jeg kanskje fullført 1.året på videregående i år, ettersom jeg bare mangler norsk og naturfag. Bøkene har jeg og stoffet har jeg gått igjennom før - så da mangler det bare oppfriskning av stoffet og å få tatt eksamen. Det hadde vært så utrolig godt å bli helt ferdig med det, så jeg kan konsentrere meg helt om 2. året der jeg mangler alle fageneGrøsser litt ved tanken.

  Egentlig liker jeg ikke å gå på skole. Det sosiale er vanskelig, jeg har ikke energi nok, jeg har angst for å ikke klare å prestere godt nok og jeg virkelig hater fellesfagene matte, natur og gym. Tysk er jeg heldigvis ferdig med. Men det er planen min å ta flest mulig fag som privatist, for det passer meg best. Jeg har hverken fotografisk minne eller god hukommelse, men jeg er flink til å lese på egenhånd - en praktisk egenskap å ha. Det praktiske blir best å gjøre på skolen med veiledning av en lærer. 

  Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det er så viktig for meg å fullføre skolen, men jeg tror det har noe med press fra samfunnet og venner på min egen alder om en utdannelse å gjøre.
  Og et indre ønske om å få et "normalt" og godt liv, blandet med litt trass. Jeg skal faen meg også klare det!

  Det tok visst litt av, men jeg skal runde av nå. Hvis ikke blir det så vondt hvis det ikke går slik som jeg håper. 
  Denne gangen må jeg klare å be om hjelp hvis jeg ikke får det til alene. Det var derfor jeg ikke fikk det til i høst.

  Den dagen jeg blir ferdig med videregående skole kommer jeg til å få fred i sjela, og fred fra mor.

  JEG KRYSSER FINGRE OG BEIN!

 • 2

  God natt...  Ønsker alle en fin og fredelig natt, med positive drømmer og dyp søvn. 

  Jeg har hatt lite av slike netter de siste årene, men heldigvis jobbes det med saken! Jeg sliter med innsovningen, og jeg får hverken sammenhengende eller dyp søvn. 
  Jeg klarer ikke sove lenge om gangen heller, ihvertfall ikke i en så dårlig periode jeg har nå. Tankene spinner og det er vanskelig å roe seg ned, lukke øynene og gli inn i drømmeland. 
  Ikke er senga vi har noe god heller, og nåde kjæresten hvis han tar min pute. Nakken min blir vond uten dne. Ikke at den er noe spesielt fancy, men det er den beste vi har. Jeg har prøvd ut alle :-)
  Det blir etter en stund litt skummelt å legge seg, og det er fort gjort å forbinde det med noe negativt. Men alle trenger søvn, til og med jeg. Og heldigvis har jeg en kjæreste som vil holde rundt meg når jeg trenger det, og som noen ganger kiler meg i søvn. Hell i uhell.

  God natt :-)

 • 9

  Drømmer for fremtiden

  Her har jeg skrevet noen av mine største drømmer og ønsker for fremtiden. Jeg er egentlig litt redd og veldig nysgjerrig på hva som kommer til å skje fremover i livet mitt. Men det er så viktig å fortsette å drømme, for tenk når den dagen kommer at drømmene går i oppfyllelse!


  Iløpet av året håper jeg at jeg klarer å fullføre førerkortet! Jeg gleder meg til å ha muligheten til å reise hvor jeg vil - når jeg vil. Frihet kan det også kalles. Jeg ser fram til å kunne dra på kafé, butikken, til venner eller familie eller lignende, uten å måtte være avhengig av noen andre. Mer selvstendighet rett og slett !

  En annen ting som er viktig for meg er å fullføre videregående skole. Jeg mangler 2. året på Restaurant og matfag-linja. Om jeg skal bli lærling etterpå vet jeg virkelig ikke, og jeg tviler på at jeg velger det. For jeg vil få meg studiekompetanse, men det snakker vi ikke om nå - det er jo så lenge til. Egentlig klarer jeg ikke å ta mer enn 1 dag om gangen, men så krever samfunnet mer av oss enn det. Heldigvis ordnet jeg meg en almanakk, slik at jeg klarer å holde litt orden i år også.

  Jeg håper at jeg skal klare å bli bra nok i formen til å kunne jobbe etterhvert. Hva drømmejobben min er det vet jeg ikke enda, men det blir spennende å se hvilket yrke jeg ender i til slutt..
  Jeg tenker det er best at jeg fullfører videregående skole før jeg begynner å tenke på jobbing, så det ikke blir for mye for meg på en gang.  Reise verden rundt! Ihvertfall omtrent.. Det finnes så mange vakre steder å besøke, så mange mennesker å møte og så mange ting man burde gjøre rundt omkring på kloden vår. Da er det bare økonomien og angsten det står på .. 
  Jeg ønsker meg også veldig en feriebolig i Hellas iløpet av livet. Hvem gjør vel ikke det ?

  Jeg drømmer om egne barn, aller helst en av hvert kjønn, men glad blir jeg nok uansett hva det blir til.  Pga tull med mensen min er jeg litt bekymret, jeg har hatt lange perioder uten mens og ellers kommer og går den som den vil. Men jeg prøver å lytte til det de fleste jeg har snakket med sier; at når kroppen og hodet mitt er klart kommer det til å skje. Og det skal jo uansett ikke skje før om noen år uansett, det er jo bare drømmer. Men jeg er veldig glad i barn, og navn har jeg allerede tenkt på
  Jeg drømmer om en bedre verden. Egentlig skulle jeg skrive "fred i verden", men det har jeg ikke så stor tro på :-(  For vi mennesker kommer alltid til å være forskjellige, også kulturene og miljøene der ute. Det er så mye som burde endres på her i verden, så mye urettferdighet, smerte og fattigdom. Heldigvis er det mange som kjemper, og kanskje vinner rettferdigheten til slutt. 
  Så fort økonomien tillater det vil jeg bli PlanFadder, og kanskje jeg en dag får reise og hjelpe til å bygge en skole e.l. i et fattig land.

  Jeg drømmer om et godt liv - og om å kunne erklære meg "frisk" psykisk. Slippe de daglige kampene. Slippe angsten og resten av lidelsene. Slippe å føle meg som en byrde for familie og kjæreste, og i veien for resten av befolkningen. Jeg vil godta meg selv for den jeg er, bli fornøyd med det jeg ser i speilet og hva jeg får til. Tenk å få slippe de ukentlige psykologtimene, apoteket, NAV, medisinene, legene - det hadde vært noe det. En dag må det bli min tur..   Hva drømmer dere om for fremtiden?

 • 4

  ~ * Svar på spørsmålsrunden / vinneren av konkurransen * ~

  Nå har jeg trukket vinneren av den første konkurransen på bloggen, og det ble Cecilie! Gratulerer med nytt smykke :-)  Jeg kontakter deg på mail!
  Jeg vil også si takk til alle som deltok og la igjen så gode spørsmål. Håper dere blir like fornøyd med svarene mine. Og det kommer nok til å bli flere konkurranser fremover, for det er jo så fint å kunne gi bort ting til andre :-) 

  Så nå kommer mitt spørsmål til dere: Hva kunne dere likt å vunnet i konkurranser i fremtiden? (F.eks smykker, interiør, bøker/musikk e.l. ?)   
                                                                                                                                                                ... Pakken sendes raskest mulig ! ...  SPØRSMÅL / SVAR

  Er så spent på hva du fikk i resten av gavene..
  Bla. Bøker, gavekort på sko, lys, telysholdere, kaffe, øredobber, en film, penger, spill, sko.. Jeg fikk så mye fint at jeg ikke klarer å nevne alt engang. 

  Når du har en litt trist og tung dag, hva gjør du/eller hva skal til for å bli i et bedre humør?
  Jeg har måttet lære meg å sette meg ned og spørre meg selv hva jeg trenger, eller hva som kan hjelpe der og da. 
  Feks. baking har reddet mange dager, spille eller se en morsom film med kjæresten, og musikk såklart. Enten spiller jeg kornett så sørgelig som jeg bare vil, eller så syns jeg det er godt med høy musikk jeg kan gråte eller synge til. Ettersom det er ganske lydt her vi bor tar vi noen ganger bilen, og kjører rundt med musikk på anlegget.   
  Ofte sier jeg ifra til Dag, og da kommer han og trøster meg i bedre humør. Han er flink til det.
  Hvis jeg har en veldig tung dag blir det litt verre. Men jeg pleier å syntes det er godt å sette meg ned på gulvet og holde rundt bena mine, og bare tenke. Og jeg tror man må finne sine egne måter å takle vanskelige ting på.
  Jeg må kjempe for å overvinne de vonde og vanskelige tankene mine, og det er ikke alltid jeg klarer det. Noen dager blir rett og slett bare dritt. 

  Mitt spørsmål er: Kva er ditt beste minne i 2012?
  Jeg har veldig dårlig hukommelse, faktisk.. Men jeg husker det var en utrolig følelse å lande på Rhodos for andre gang!
  Jeg har også gode minner fra da Dag og jeg bodde i Vinje - vi ble veldig tette, for vi hadde nesten bare hverandre da.

  Mitt spørsmål: Hva får deg til å smile? :D
  Latteren din får meg til å smile, og engasjemanget ditt!
  Jeg smiler når jeg gleder meg til noe, når jeg føler meg elsket og jeg smiler når jeg har oppnådd noe jeg har jobbet for.
  Kjæresten min er ofte veldig søt og godt, og da MÅ jeg bare smile <3
  Stort eller smått, jeg setter pris på alle øyeblikk som får meg til å smile.

  Spiller du i noe korps nå, eller spiller du for moro skyld?
  Jeg spiller for moro skyld nå, men ønsker å bli med i en amatørgruppe eller noe lignende. Jeg elsket å gå i korps, og jeg er kjempeglad for at jeg valgte å starte med musikk! Egentlig skulle jeg ønske jeg gikk musikk-linja på vgs og prøvde å satse, for Torstein (min første og beste dirigent) sa jeg kunne klare det. Kornetten min betyr veldig mye for meg, og det gir meg mye glede å spille :-)

  Hva er det beste du vet å spise?
  Jeg elsker mat, så det er et vanskelig spørsmål! Noen ganger er gulerotkake det beste, mens andre ganger en stor og god salat.
  Også har vi pizza, pai, eller brokkoli og blomkål-grateng. Også er jeg veldig glad i nøtter! Og sjokolade. 

  Hei! Hva er den beste filmen og beste boka du vet?
  Jeg har både lest og sett en del bra ting. Men for å nevne noe er film "one million dollar baby" med Julia Roberts, og boka(egentlig serien) "Julia" av Anne Karin Elstad.   Til slutt vil jeg ønske dere en fortsatt fin dag, og en fin start på "hverdagen" igjen i morgen.

 • 0

  Kalkunpai / oppskrift

  DEIG
  180g hvetemel
  100g smør
  5-6 ss kaldt vann

  FYLL
  4 egg
  2 dl melk
  2-3 dl revet ost
  Purre etter ønske
  Salt og pepper

  2 Sopp
  1/2 boks Mais
  200-300g lettstekt kalkun
  Ca 100g blomkål

  Bland sammen ingrediensene til deigen, kna den godt og legg den 15 min i kjøleskapet.
  Strø paiformen med litt mel, rull ut deigen i passe størrelse og legg i formen. Prikk med gaffel.

  Forstek deigen i 10 minutter.

  Stek kalkunen lett og krydre etter ønske. Feks, paprika, salt og pepper. Kutt grønnsakene.

  Pisk sammen fyllet.

  Legg kalkun, osv i formen og hell over fyllet. Ta ost på toppen hvis du vil.
  Stekes på 200 grader i 25-30 minutter.

  Salat, loff med smør og cidere er godt tilbehør ;-)

 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits