NoraHvem.blogg.no -
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

4

Endelig tattovering. Check!

Naa har Nora endelig faatt seg tattovering! Hurra! Se her, dette er passe kult faar man si! I Norge er det visst 35 minus! Vi som trodde ti kalde i Berlin med isnende vind var mye.  I gaar gjorde vi masse göy - her er bevis:Her blir Nora tattovert!


Det gjorde ganske vondt, men ikke uoverkommerlig vondt.


Dag likte vegg-maleriene spesielt godt.


Og jeg fikk enda mer lyst paa hund da naboen kom med denne i veska.


 "Snakeboard is my thing." -Dag Naa er det paa tide aa besöke et museum tenker jeg ... Vi er ikke saa flinke til de turist-greiene, men vi pröver da. De aller fleste jeg har värt borti paa denne turen tror jeg er tysk, og noen ganger spiller jeg med og later som.

Önsker alle en fin dag i dag !

 • 0

  Gjemte skatter


  Disse bildene er fra Rhodos, da vi bodde der sommeren 2011. Det ble tatt så mange fine bilder at utvelgelsen var vanskelig - regn derfor med å få se flere bilder derfra i fremtiden. 

 • 4

  SNART AVREISE  Akkurat i dette øyeblikk står jeg på Gardermoen, på en smårar datamaskin, men det funker ihvertfall. Vi har sjekket inn, tatt en kaffekopp og vært en tur i Tax-free'n.

  De to siste nettene har vi overnattet på et veldig fint spa-hotell i Kragerø - jeg fikk tatt proffesjonell massasje for første gang ! 25 minutter med proffe hender gjorde underverker for alle spenningene og knutene mine, hehe.
  Vi møtte faktisk på noen "bekjente" der også, så vi avtalte å møtes i baren og delte en flaske champagne.
  Og ikke nok med det ; basseng-området, servicen og rommet var veldig bra.

  Nå gjelder det bare å holde oss våkne frem til ombordstigning, og vi har det veldig fint.

 • 2

  IKKE GREIT

  Sint. Såret. Redd. Ensom. Aller mest skuffa ! Så nå drar jeg et sted de klarer å lage ordentlig kaffe, hvor jeg aldri har vært før og hvor jeg kan være alene. Noen ganger er det best å være alene, selv om man føler seg ensom. 


  Ribbet for alt som heter stabilitet, søtte og håp. Naken og alene. Jeg blir spist levende.

   

  Kragerø er stedet. Fint hotell i to netter, til en god pris. Bare meg og meg selv, og kaffen.
  Jeg håper at de har et trenings-rom, for det hadde vært utrolig godt å få brukt kroppen. Få ut frustrasjonen og tenke på noe annet. Også er det sunt da, selvom det betyr lite for frk Sveen for øyeblikket.

  Forklarer en annen gang. Nå må jeg tenke kun på meg selv, og gjøre som jeg tror er best, og det som jeg har lyst til. Forhåpentligvis får jeg låne med meg et kamera, så jeg kan få tatt fine bilder til bloggen.  

  God helg.

 • 3

  Gode og vanskelige dager

  De siste dagene har vært både gode og vonde, det har skjedd mye. Jeg er blitt lærer i videregående skole, 22 år gammel, om ikke ny rekord så i alle fall ganske kult etter min mening. Jeg hadde 3. klasse i historie i dag, og de var en dau gjeng, men veldig snille og greie. 


  Men det var egentlig bare fryd å være lærer.


  TEACHERMAN


  Noe annet som var veldig godt i dag var at Nora klarte å drite i hva andre syntes. Høye hæler kler deg, berta mi, virkelig :) Da hun satte seg i bilen igjen, var hun nesten fornøyd med hvordan hun så ut, og det synes jeg hun burde være! 

  Dessuten skal vi som sagt til Berlin - og tattovere oss! :D Vi skal låne leiligheten til Doreen og hennes nydelige familie, når de er bortreist. Det er min gamle au pair, eller barnevakt, som mamma alltid sa. Jeg er takknemlig for at hun holdt kontakten med dem helt til det siste, for de har virkelig vært en støtte for oss. Ja, mamma er død, og det er fryktelig, hun døde i sykehuskø 55 år gammel. Ikke nok med det, pga av manglende rutinekontroll ble kreften oppdaget 1 og et halvt år senere enn mulig. Jeg skylder på Jens Stoltenberg for dette, som sa at ingen med kreft skulle dø i kø det foregående året! Jeg har begynt å forsone meg nå, har funnet ut at jeg kan snakke med henne litt i det daglige. Nok om det.

  I Berlin skal vi ha det sinnsykt bra, ta masse bilder og kose oss verre. Tipper jeg tar med skateboard, så kanskje dere får noen bilder av det også?  Ellers står jeg masse på brett i bakken og har det dritfett der. Møtt et par karer som jeg kan stå med her, og det er veldig godt. Jeg mistet nemlig kontakten med mange venner "hjemme".

  Det som er vondt er at Nora ikke har det så lett om dagen, og vi vurderer hva slags løsninger som er best. VI vil flytte, men samtidig ikke. Vi vil gi Vinje kommunes behandlingstilbud (blandt annet er NAV Vinje kåret til Norges beste NAVkontor - de er veldig flinke) en sjanse, men samtidig ikke. Det er ikke lett, rett og slett.

  -DR

 • 5

  BERLIN

  Jeg har vært i Berlin kun en gang tidligere, og det var i fjor sommer. Det ble et mellom-stopp for å besøke gode venner av oss, før vi skulle til Rhodos. Ettersom jeg forelsket meg i byen, menneskene, kollektivtrafikken, prisene og ikke minst at det finnes Starbucks der - måtte vi bare dra tilbake.

  På søndag reiser vi igjen, og skal være der noen dager for å nyte livet og feire at kjæresten har fått seg jobb. En bra jobb - og jeg er så stolt ! 


  "Et pulserende uteliv, over hundre museum, over femti teatre, utallige landemerker, fascinerende arkitektur og spennende shopping er noe av det som tiltrekker seg all turismen."


  ATTRAKSJONER:
  Tv-tårnet
  - Berlinmuren
  - Olympiastasion


  UTELIV:
  - Byen har et spredt spekter av barer, puber og nattklubber - noe for alle.
  Prisene på alkohol er mye lavere i Berlin enn i Norge, og utestedene holder ofte åpent til morgenkvisten.


  SHOPPING:
  - Friedrichstrasse ligger i bydelen Mitte og er den mest legendariske gaten i byen. Gaten er 3,5 kilometer lang og inneholder mange elegante butikker, plutt et nytt stort kjøpesenter som heter Galeries Lafayette.
  - Kurfürstendamm sies å være det mest berømte shoppingområdet i byen. Her finnes butikker for hele familien i alle prisklasser.
  - Potsdamer Platz Arkaden er et moderne kjøpesenter på 3 etasjer som ligger på Potsdamer Platz i Berlin.
  - Alexa er et nytt kjøpesenter med 5 etasjer som ligger ved Alexanderplatz. Senteret har over 180 butikker som selger moteklær, skjønnhetsprodukter, elektronikk m.m.


  Gjennomsnittstemperaturer i Berlin:

  Januar -1 ºC, Februar 0 ºC, Mars 3 ºC, April 8, Mai 13 ºC, Juni 17, Juli 18 ºC, August 18, September 14 ºC, Oktober 9 ºC, November 4 ºC, Desember 1 ºC.  HAR DERE VÆRT I BERLIN ? HVA SYNS DERE OM BYEN ?

 • 3

  EN DAG OM DAGEN  Hei. Først vil jeg takke for all støtte jeg har fått her på bloggen og på Facebook ang. forrige innlegg ! Det gir meg styrke, jeg føler meg ikke så alene og jeg klarer å holde skammen borte.

  Jeg håper at jeg kan bidra til at andre også kan klare å stå frem med sine historier


  Dagen i dag har startet bra. Selvom jeg er alene i huset, så skinner sola og jeg har fått fin post ! Jeg elsker å få post. Som jeg har nevnt tidligere sender jeg og lillesøster Hella brev, tegninger og småting til hverandre, Denne gangen hadde min mor sendt med en søt, rosa genser også - tusen takk <3

  Ellers går det i Gilmore Girls episoder, som jeg elsker,
  og tanker om en vanskelig dag i morgen...


                                        Lorelai og Rory fra Gilmore Girls


  Jeg må bli flinkere til å ta en dag om gangen, og ikke bekymre meg over fortid og fremtid hele tiden. 
  Leve i nuet og alt det der, det er ikke så lett mitt i tykkeste skogen heller da.
  Derfor reiser vi til Berlin på søndag ! Byen jeg elsker, som også har Starbuck, tehe.
 • 2

  Arbeiderpartiets svar

  Hei alle sammen ! Dagen i dag startet dårlig, men den ble bedre da jeg innså hvor snill NAV-behandler jeg har fått. Mangel på støtte og empati finnes ihvertfall ikke der - foreløbig. Neida, jeg har bare hatt dårlige erfaringer med slike steder/folk før

  Men over til noe viktig ! Husker dere brevet jeg sendte til Jens Stoltenberg på Facebook? Nå har Arbeiderpartiet endelig svart meg, og de hadde gode nyheter å komme med. Selvfølgelig mener jeg at de fortsatt kan jobbe enda hardere, og at de burde prioritere enda mer penger og tid til slike saker. 
  Dette er en god start, ihvertfall for meg, i kampen mot rettferdigheten.

  PS. Bildene har jeg selv satt inn (fra Google)  


  For å se brevet og responsen på Facebook kan dere gå inn på linken her :

  http://www.facebook.com/jensstoltenberg/posts/10150500134233581?ref=notif&notif_t=feed_comment
     Hei, Nora. Takk for et sterkt innlegg. Jens Stoltenberg har brukt veldig mye tid på å sikre Norge gjennom den internasjonale finanskrisen. Det har resultert i at vi har kommet oss gjennom med europas laveste arbeidsledighet, og vi har skapt 300 000 arbeidsplasser mens vi har sittet i regjering. Det har kommet på grunn av trygg økonomisk styring, og en god og arbeidsrettet politikk.

  Vi trenger et samfunnsløft mot voldtekt. Overfallsvoldtekter er svært alvorlig kriminalitet og skaper frykt og utrygghet. Vi skal straffe strengere, bevise bedre, oppklare mer og gi bedre hjelp og oppfølging til ofrene,
  Regjeringen startet oppfølgingen av forslaget i 2009 gjennom å etablere et miljø bestående av åtte etterforskere ved Kripos.

  I 2012 styrkes denne voldtektsgruppa med fire årsverk og vil være tilført totalt 16 årsverk. Gruppa er nå blitt et nasjonalt kompetansesenter for oppklaring av seksualforbrytelser.

  Regjeringen har også gjennomført en rekke andre tiltak for å bekjempe voldtekt. Blant annet har ofrene fått rett til bistandsadvokat, også før saken anmeldes, og helsetjenesten har styrket behandlingstilbudet til personer utsatt for seksuelle overgrep.

  I tillegg har vi fått voldtekts- og voldsmottak over hele landet og sikret at legevakt/akuttmottak har kompetanse og utstyr til å ivareta ofrene og sikre bevis. DNA-reformen er også et viktig tiltak for å få voldtektsforbryterne dømt.
  Vi skal ha nulltoleranse mot voldtekt: http://arbeiderpartiet.no/​Aktuelt/Kommentarer/​Nulltoleranse-mot-valdtekt

  Vi har også brukt mye tid på å bekjempe vold i nære relasjoner. Det kan du lese mer om her: http://arbeiderpartiet.no/​Aktuelt/Nyhetsarkiv/​Barn-familie-og-likestillin​g/​Nye-tiltak-mot-vold-i-naere​-relasjoner
  Min kommentar til svaret:

  "Jeg er glad for at de kan vise til noen tiltak som er under "oppbygging", men ting tar for lang tid ! Og hva skal de som allerede har fått henlagte saker gjøre ? Kommer tiltakene til å ta hensyn til disse også ? 

  Jeg mener alle saker som ikke er "foreldet" burde bli tatt opp på nytt hvis det er ønskelig, eller at disse burde få oppreisning. Det burde bli strengere straff og flere saker må få muligheten til å bli rettsak! Alt for mange saker blir bare henlagt, igjen og igjen. Alle burde få en sjanse til å kjempe for sin sak foran en dommer, ihvertfall."  SÅ. HVA SYNS DERE ?

  DERES MENINGER ER VIKTIG ! SPRE BURDSKAPET VIDERE ! KJEMP !

  - Nora

 • 5

  I want to feel like this  Uovervinnerlig. Selvsikker. Fri. Uavhengig.

  Jeg vet jeg skal klare det.

 • 7

  Når man ikke vet noen ting


  Hvem er jeg egentlig ? Hvor vil jeg bo ? Hva vil jeg bli ? Hva vil jeg bruke livet mitt på ? Hva brenner jeg for ? Hva er jeg flink til ? Hva er jeg ikke flink til ? Har jeg det bra ? Har jeg det vondt ? Har jeg blitt gal  ...?

  Hele tiden skal vi ha ansvar for mer og mer, vi må ha høyere utdanning for hvert tiår som går, media gir oss inntrykk av at vi må være perfekte og plettfrie hele tiden. Er det rart at det finnes såpass mange tilfeller av angst, utbrenthet, skamfølelse, osv ? Man skal ikke lenger være seg selv, sette pris på forskjellige verdier og meninger, eller høre på hjertet sitt i valgene vi møter i livet. Nei, for det er noe som heter A4-liv og fordommer.  Vi skal alle være like, nesten.

  Så nå sitter jeg da her. I Telemark av alle steder, fordi jeg ikke vet hva jeg vil med livet mitt, og fordi ingen forstår valgene og ønskene mine. Jeg har blitt mobbet, utestengt og sett rart på - fordi jeg ikke higer etter eller passer inn i det såkalte "A4-livet".
  Nå begynner jeg å forstå at man må drite i alle andre, følge sitt eget hjerte og gi litt faen. For hvis man gjør som andre sier man skal og burde, selvom man selv ikke vil - så er det kun deg selv det går utover. Jeg har satt andre framfor meg selv, og nå vet jeg nesten ikke opp og ned på mine egne tanker.  
  Hadde jeg bare klart dette før kunne ting vært annerledes nå, men slik kan jeg ikke tenke.. Jeg skal tenke fremover og lære meg selv å kjenne. Nora hvem ? Nora Sveen !


  TØR Å VÆR DEG SELV, STÅ FOR DET DU TROR PÅ OG JOBB MOT DINE DRØMMER. Vi lever kun en gang.

 • 2

  Er nakenhet værre enn krig ?

  Europa raser sammen. Kina oppfører seg mistenkelig. Det er opprør og krig overalt. Men jeg får ikke gå naken til butikken hvis jeg vil.


  Penger = makt, makt = penger. Land overalt i verden tar opp lån i form av penger som ikke finnes, for å kunne betale ned gjeld. Noe som bare resulterer i ny gjeld.

  Studier og utdanning må man ha for å få jobb, og også dette koster så mye at jeg nesten dåner. Studielån på hundre tusen er ikke uvanlig. Og alt dette, for så å finne ut at det ikke er noe arbeid noe sted. Til og med svenksene må komme over til Norge for å finne jobb, for i Sverige finnes ingen.
  I Italia bor 30 år gamle mennesker fortsatt hos sine foreldre, fordi det ikke er noen jobb å finne.


  I USA må man ha minst to jobber for å kunne klare seg, men det finnes ikke nok arbeid. Folk bor i bilene sine, gjerne hele familier med to voksne og barn. Og disse er heldige, for mange må bo på gata.
  Til og med i Norge, "verdens rikeste land" (som ikke er sant engang), bor det folk under presseninger og tepper på gata. Tiggere ser man til og med i Oppland, i gågata i Lillehammer !


  Men så finnes det noen forbanna, egoistiske, egosentriske, maktsyke og ikke minst RIKE folk der ute som aldri kan få nok makt og penger. Er det virkelig ikke nok å ha en timeslønn på 10.000 kr og 100 mill på konto (de har også ofte eiendommer som ikke er verdt rent lite)  ?

  Jeg blir så sint, skuffa og føler meg maktesløs ! Hvordan kan mennesker som svindler og kjøper seg så stor makt, at det går utover resten av verden, få gå frie ?


  Tenk hvor mange fattige som kunne fått en tusenlapp hver, hvis Obama hadde klart seg uten Hawaii-ferie til 22 millioner ? Han måtte forresten også bruke en del millioner bare på sikkerhet da han skulle til Norge. MILLIONER - til EN person ? Jeg som trodde at alle mennesker var like mye verdt, men der tok jeg visst kraftig feil.

  Jeg klarer ikke dy meg : Faen i helvete så urettferdig !!


  HVA MENER DERE ?

 • 2

  Sov godt

  Søvn kan for mange være vanskelig og skape problemer. Personlige problemer, psykiske lidelser, medisiner , nytelsesmidler (kaffe, te, røyk) og ytre forstyrrelser som bråk eller lys kan  være årsaker til søvnproblemer.
  Har man dette over lengre tid kan det gå utover livskvaliteten, og man bør da oppsøke lege.

  Sovemedisin eller beroligende kan være god hjelp i små perioder. Men husk at disse kan være avhengighetsskapende, de gir ikke normal søvn og kan føre til at man ikke kan kjøre bil o.l. dagen etter.

  Jeg er selv en av de som ofte sliter med søvnen og har derfor prøvd slike medisiner. For å si det på en måte mange vil forstå ; stikkordet er hangover. Jeg ble ofte så utmattet at det gikk utover skolen. Derfor er ikke disse pillene så fine som folk tror, selvom de også kan være til hjelp.

  .

  Lommelegen sier : "Når det gjelder søvn er vi mennesker veldig forskjellige. Noen er avhengig av 8 timers søvn for å kunne fungere dagen etter. Andre ser ut til å kunne klare seg på få timers søvn gjennom lange perioder. Man snakker ikke om søvnløshet eller søvnvansker hvis mangelen på søvn ikke påvirker hvordan du fungerer i dagliglivet. Kroppen din vil si ifra dersom den får for lite søvn."
  Tips / Triks til bedre søvn :
   
  La soverommet få være rommet der du sover, ikke der du spiller, spiser og ser på tv.
  Sov kun en gang i døgnet, maks to hvis du trenger en liten dubb iløpet av dagen. 
  Ikke tren eller spis før du skal sove, dette gir økt energi. Noe du ikke trenger før du skal sove. 
  Legg deg når du er trøtt, ikke før. Da dette kan føre til tankesurr og rastløshet.
  Ha soverommet mørkt, stille og i en behagelig temperatur.
  Stå opp til samme tid hver dag, for da vil kroppens søvnrytme bli regulert og mer stabil.
  Ikke bruk alkohol som sovemedisin. Da vil du ikke føle deg særlig opplagt dagen etter.
     
  Da gjenstår det bare å ønske alle en god natts søvn.

 • 2

  Hellas / 2008

  Slitne, men flotte foreldre på flyplassen.  Verdens beste lillesøster <3


  Hotellet. Flott ikke sant? Vi fikk velkomst-drink og frukt på fat under den hvite parasollen !  Fint å kunne se havet fra bassenget !

  Håper vi kan dra på tur sammen igjen snart. Verden er for stor og vakker til at vi kan la vær å utforske den !
  Tenk på hvor mange forskjellige kulturer, klima, dyre-arter og mennesker det finnes.

  Og vi lever jo kun en gang.  • 6

  Kjære Statsminister ...

  Hvordan kan du bruke tid på slike ting når du ser at resten av Europa raser sammen ?

  Hvorfor ikke heller jobbe for å kunne finne bedre måter å løse voldtekts / incest - saker på ?
  Min sak ble henlagt to ganger, forbryteren lever i dag et fint liv han.
  Ikke får jeg noe erstatning heller. Hvordan skal jeg tolke dette ?

  Er DDE viktigere ?

  Selvfølgelig skal du også ha fritid osv, men du reiser jo rundt hele tiden jo. Det er i Norge du er statsminister, og hvis du er sliten eller lei av jobben din burde du gi pinnen videre.

  Jeg blir så skuffet over å se at nytt Munch-museum kan "dere" bruke tid og penger på, for det er liksom viktig.
  Mens jeg som sitter nesten ufør og ødelagt får ingen forståelse engang! Og jeg er ikke alene om det.
  Pga det som skjedde handler min hverdag om å overleve.
  Angst, depresjon, tvangstanker + mye annet = jeg har ikke førerkort, jeg klarer ikke fullføre videregående skole, jeg klarer ikke jobbe, jeg har ikke venner, familien min har jeg nesten ikke kontakt med.

  Og slik har jeg det etter år med forskjellig slags behandling. DET ER FAKTISK SÅ JÆVLIG JA !

  Det er altfor mange som har det akkurat slik som jeg, og mye verre til og med. Klarer du å forestille deg hvordan det er å ha det slik ?

  Lenge leve rettferdighet og et godt liv, ikke bildene til en død kunstner.

  VÆR SÅ SNILL OG HØR PÅ MEG, LES OG PRØV OG SETT DEG INN I MIN OG MANGES SITUASJON.
  KJEMP FOR DENNE SAKEN !!!

  Hvis ikke for min skyld, gjør det for de som kommer til å bli utsatt i fremtiden.  Nå er jeg lei. Lei all urettferdighet og å bli behandlet som en knust maur ! 

  Hvorfor regulerte de lovene så Utøya-ofrene lettere skulle få erstatning ?!?!?! 
  Mens alle som har blitt misbrukt frem til nå og helt sikkert i en god stund fremover har en MEGET LITEN sjanse på å få rettferdighet i sin sak. Bli med meg og kjemp for denne saken.

  Og for å toppe skjea ; så virker det ikke som om politikerne bryr seg om dette.


 • 0

  Snart helg


  Nå har vi akkurat kommet inn døra etter å ha vært på møte og litt shopping. Ble bare en liten tur innom en kafe og Nille, men her trengtes det både brødboks og (enda flere) kleshengere. Etterpå bar det rett til et møte, men det vil jeg ikke snakke om. Ihvertfall ikke enda. Men det går bra, altså.


  Her er vår nye brødboks. Dere kan også se bilen vår i bakgrunnen :  Og til slutt en oppdatering på oppvaskmaskina som kom i dag !  Nå mangler vi bare rørlegger-sprekken.

  ...


  Ha en fortsatt fin onsdag !   

 • 2

  Savner deg  Bildet er tatt i 2010. 
  Like bak oss ser dere Lillehammer "by".
  Det var en fin dag, og vi dro på biltur - du er jo alltid så rastløs =)
  Sjekk ansiktsuttrykket mitt, og det bustete håret .. Genser lånt av kjæresten.

  Skulle ønske vi fortsatt var små, naboer og bestevenner. For ingen er som deg.

 • 27

  Solarium og oppgradering

  Det er mandags kveld, snart natt. Vi har besøk av svigerfar og vi ser på en svensk/dansk (?)  krimserie - den er helt ok, selvom jeg heldigvis har internett ved siden av.

  Dagen i dag har vært både fin og vond på samme tid, med både mestring og angst. Vi hadde en liste med ting å gjøre, og vi kom oss igjennom alt :-) Brunfargen har blitt enda litt mer fremtredende, kjøleskapet er ikke like tomt som før og nå skal vi snart få oss oppvaskmaskin ! 


  Ser dere hvor kort håret har blitt ??! Hva syns dere ? Vurderer å sette på hår, men det er så dyrt !

  Jeg har fått meg en brevvenn :D Da jeg var liten hadde jeg 3-4 brev-veninner I det siste har jeg fått dilla på å tenge, men jeg er dessverre ikke så flink da. Men lillesøster Hella (5 år) ble kjempeglad for tegning i posten - derfor fortsetter jeg med det ! <3

  Er det ikke synd at facebook og andre sider skal ta over Posten ? Et brev er mye mer personlig og tidskrevende - noe som viser at man bryr seg om hverandre.  HVA MENER DERE  ? 

 • 9

  KAFFELADE

  Nå sitter vi i sofaen og ser på Family Guy, ler og drikker kaffelade.

  Jeg kom over en oppskrift på Melk.no og er tilfeldigvis litt forkjøla - så det passet jo bra sammen. Husker dere forresten den kaffemaskina jeg kjøpte for ikke så lenge siden ? Jeg angrer ikke et sekund ! Den kan lage alt fra espresso til kakao og chai te, nam.


   

  Beklager dårlig bilde, tatt med mobil.


  Ingredienser :

  2 dl espressokaffe eller sterk kaffe.
  3dl helmelk eller lettmelk
  50 g mørk kokesjokolade 
  1stk hel kanel 
  1 ss brunt sukker


  Rør sammen alle ingrediensene
  og varm drikken under omrøring til kokepunktet,
  så sjokolade og brunt sukker smelter.

  Server kaffelade rykende varm, eventuelt med en kremtopp.
  Jeg valgte å steame melken, noe som gir en mer kremaktig opplevelse. • 2

  LØRDAGS UPDATE

  Opp med hendene (?)  (obs, bilde fra 2011)


  Her om dagen fikk jeg en ny ansiktsrens av kjæresten (var blakk.. uups), en slik praktisk en som skal gjøre 2,3 eller 5 ting om gangen. Min er midt på treet og slår til med rens, skrubb og maske - noe som passer meg fint. 

  I dag har jeg brukt mest tid på å lete rundt på Finn.no, og det er ganske skummelt. Man blir jo nesten avhengig, og starter å lete rundt etter ting man ikke vil ha. Når jeg endelig har funnet tingen jeg så innderlig måtte ha, så innser jeg at jeg hverken har råd til eller lyst på tingen lenger. 20 min. + brukt på ingenting. Så nå holder jeg meg kun til Twitter, blogging, facebook og Family guy for i kveld.

  Burde vi fortsette å le av de som tror at maskinene/roboter kommer til å ta over jorda ? 


  Ha en fin kveld da !

 • 2

  DETTE ÅRET ... del 2

  Naiv som jeg er tror jeg at dette året skal bli bedre enn det forrige, slik som de fleste andre. Troen på det gode liv som plutselig nå skal omfavne oss alle sammen. ( Jeg ser for meg Teletubbiene som tar gruppeklem, mens sola ler sin barne-latter over hodene deres.. )

  Jeg har sett at en del magasiner og bloggere sier at nyttårs-forsetter er "ut", og jeg er forsåvidt enig i at det er en bedre holdning enn at vi skal være perfekte og like hele gjengen. Men det er fortsatt viktig å ville "forbedre seg". Det kan være å bli flinkere til å spare, resirkulere, kjøpe =oslo oftere eller å jobbe for å gjøre helsen bedre. Eller å begynne med yoga eller jobbe mindre - jeg vil kalle det å gjøre best og mest mulig ut av livet sitt.

   


  Etter at en viss frisør klipte av meg halvparten av håret, skal jeg først og fremst spare til langt igjen. Ting tar tid, men til den tid (kanskje i slutten av året?) vil jeg lære meg å lage "fiskeflette", eller hva det heter. 
  Som jeg har skrevet på facebook (fbside: norahvem.blogg.no) så skal jeg ta en tattovering hvis bloggen når 800 kommentarer iløpet av 2012. Så da er det opp til dere ! Kanskje jeg kan ta en av disse to ?


  Dette året vil jeg bli flinkere til å bake, derfor vil jeg investere i litt mer utstyr (rundform, sprøytepose, osv). Jeg har også to nye bøker med oppskrifter å prøve ut; "kokebok for jenter" og muffinsboka (med 39 oppskrifter).  
  Slik det er akkurat nå tror jeg starten av året vil handle om tålmodighet, støtte og mange samtaler. Det er godt og viktig å snakke om ting hvis man føler behov for det, og likedann med støtte. Kjæresten min har verdens beste skulder å støtte seg på <3 Skal nok overleve dette året også.
  Følg meg på Bloglovin' HER , Twitter HER , og lik bloggen min på facebook HER !

  Da er du snill da.


  (bildekilde : weheartit.com)

 • 1

  BLOGGER JEG LESER

  Marenviks.blogg.no 
  Maren er en ivrig fotograf som blogger om hverdag og foto.

  Ulrikkelund.com
  Inspirerende og vågal moteblogger.

  Arikanne.com
  Kariannes blogg om hverdag, hunder og psykisk helse.

  Supermarie.net
  Supre Marie reiser alene rundt verden etter to år i militæret.


  OG, DISSE :

  Born2bake.blogg.no
  Fotballfrue.no
  cathinthecity.com
  Livetsettframitthode.blogspot.com


  HVILKE BLOGGER LESER DU ?

 • 2

  Muffins og bokserom


   
  Hei. I kveld blir det liv, for å si det slik. Jeg skal nemlig finne frem min nye mix-master, som kun er brukt to ganger før. Jeg skal også finne frem alle ingrediensene som står på side 12 i Muffinsboka mi, som jeg fikk til jul av mamma. Det var en pakke med muffinsformer i silikon (gule, grønne og blå - kjempesøtt) og den boka. I kveld skal lukten av nybakt fylle huset.

  Jeg lot blikket flakke over ordene jeg har nettopp skrev, så sovnet jeg litt, og bytter nå tema.

  Ellers så var jeg hos legen igjen i dag, men denne gangen avtalt time. Var noen prøver som måtte tas, og dere kan jo tenke dere til hvem som har små årer ? Tar i gjennomsnitt 3 forsøk å få blod fra meg, men i dag møtte vi en ekte proff ! Ble ikke svimmel engang :D  
   

  Her er en fin sang, hvis dere vil høre :

  musicnodes
  Beady Belle: Moderation

 • 0

  Kjære snø ...


  Kjære snø. Nå er julen over og det nye året har kommet. Saltet har satt seg godt fast på alle biler og nå har det kommet så mye snø at jeg er lei. Du gjør kroppen min kald, huset mitt kaldt og postkassa mi nedsnødd !! Kan du ikke heller gjøre noe nyttig som å ta livet av noen haier ? For min skyld. 

  En av oss må dra. Vi hører ikke sammen.

 • 3

  MIMMER

  Etter blomsterbildet i forrige innlegg ble jeg litt inspirert.  Her kommer bilder fra sommeren 2011 - noen har blitt vist før og noen ikke. Håper det faller i smak iallefall.
  Nå er jeg forresten også å finne på Twitter. Så søk opp nora_hvem og følg for å støtte en god sak (meg). Da blir det også mulig å følge enda tettere med på mine smarte utsagn. Men nå er det ikke bare jeg som har blitt tatt av stormen, bare så det er sagt..
  Det var nesten så jeg ringte legevakta i går da kjæresten hadde sittet å twittra i flere timer etter hverandre. Men så så han på meg med syke, oppsperedde øyne og sa at "det kunne jeg faen meg glemme", og da tenkte jeg at det var greit. 


  Obs. deler av teksen kan være manipulert eller oppdiktet. • 0

  SOL, SNØ OG FUNDERING

  Nå er jeg akkurat ferdig med tekoppen kjæresten kom med til meg, det er godt med litt ekstra varme i den kalde kroppen. Derfor tenker jeg at jeg likesågodt kan ta litt solarium i dag også. For jeg ble egentlig ganske brun på Rhodos, men den fargen er.. vel..  borte allerede ... Jeg mangler bare syv dverger så blir det perfekt.                      Bildet er tatt sommeren 2011 : Rhodos, Ialyssos. Blomstene som så ut som plast.  Solarium er et litt vanskelig tema for tiden, viker det som. Nå skal aldersgrense bli satt på 18 år, det må også alltid være en ansatt på stedet for at det skal kunne være åpent. Reglene strammes inn og det ser ut til at det er godt ment. Men vil vi virkelig at noen andre skal få bestemme om vi skal ta solarium eller ikke ? Jeg trodde dette var en fri verden, for det var det fikk høre i barndommen, på TV og på skolen : det er det største tullet noensinne.

  Hva blir det neste, liksom ?

  Det som er bra med saken er at det kan gi mindre hudkreft / hudproblemer og skade på huden vår. Dere kan jo lese litt om Tanoreksia, og tenke på at huden er noe vi skal bære med oss hver dag resten av livet. Et sted går grensen mellom greit og farlig, så på den måten er det fint at noen vil passe på så (spesielt) unge ikke overdriver antall timer sol i uka.


  Hva syns dere om de nye reglene ? For strenge, eller gode ?
  Og hvorfor skal vi være så brune egentlig ?   

 • 0

  Søndagsro og orden  Hei. I dag har vært en rolig dag med spilling av Batman, film og rydding av huset. Vi har kost oss med kylling, ris og hjemmelaget saus =) Oppvask, klesvask, støvsuging og rydding : done ! 

  I morgen er det tid for et kjedelig møte, solarium og innkjøp av mat. Fantaserer om gulrotkake for tiden, min favoritt, spesielt med nøtter i ... Kanskje jeg skal bake det i morgen ? Har dere forresten sett bloggen : Born2bake.blogg.no ? Bare et tips !


  Nå skal jeg i seng etter å ha sett en fin film med Will Smith på TV3 - GOD NATT !


 • 0

  Driftsmelding.

     Dette er en melding fra Mann. Vi har noen små problemer, men vi jobber fortløpende med dette.

 • 3

  SYSSEL


  Hei igjen. Har sittet og fikla litt på noen bilder vi tok i fjor, photoshop vet dere ...
  Forelsket meg litt i bildet av Dag og meg, hihi.
  Så hva syns dere ?

  ... • 0

  GOD HELG

  Nå er det endelig helg etter en lang arbeidsuke eller lange skoletimer. Det er i helga det skjer, da folk møtes og endelig kan få brukt pengene de har tjent på jobben sin. Mange er kanskje slitne, men det er ikke noe problem å komme seg ut blandt venner, bekjente eller fremmede - hvis man ikke har angst da.
                                                                                                  
  Nå er det endelig helg, ingen møter og ingen grunn til å måtte vise seg utenfor døra. Jeg kan prøve å slappe av, men selvom jeg egentlig har muligheten til det hver eneste dag, får jeg aldri slappet av. Konstant sliten og det skal ingen ting til før begeret renner over.
  Det går ikke bare utover meg heller, men familien min, samboeren min og de få vennene jeg har igjen.
  Jeg klarer ikke å holde kontakten med noen av dem, for jeg er bare til bry og jeg er aldri bra nok..

  Neste gang du får lyst til å se ned på noen med psykiske vansker, alt fra depresjon til selvskadere, du aner ikke hvordan det er. Prøv å forstå, selvom du ikke kan kjenne smerten som stikker i brystet når angsten slår inn. Du trenger ikke gå på Nav for å klare deg, men  jobb og studie virker helt uvirkelig for meg på vonde dager. Til og med førerkortet er en utfordring jeg kommer til å bruke veldig lang tid på. 

  Angst hemmer mye mer enn et brukket ben. Det er de med angst dere burde besøke neste gang, benet vil gro av seg selv. Angsten bare utvikler seg videre den, hvis den ikke blir jobbet med 15 timer minimum i døgnet. Derfor er jobb og skole vanskelig. Prøv og forstå.


   

 • 2

  PÅ TIDE MED OPPGRADERING

  Først må jeg bare beklage alt rotet med designet på blogget akkurat nå, men jeg prøver å bytte det. Og ettersom jeg ikke er så flink på slike ting må jeg bare bruke tiden og kjæresten til hjelp for å få det ferdig. Kanskje det endelig kan bli slik jeg vil ha det. For forrige gang jeg skulle bytte måtte jeg bare finne et ferdiglaget et til slutt - gjett om jeg ble lei av å ikke få til en dritt ! 
  Men denne gangen skal det bli annerledes, og både motivasjon og ferdighetene er bedre enn sist. 

  Gleder meg til å se det ferdig ! Jeg har et bilde i hode av hvordan  jeg vil ha det..

 • 0

  DETTE ÅRET ... del 1

  ... vil jeg reise mer ,

  og tørre å bade mer i havet, for jeg er egentlig veldig glad i å svømme!  Jeg vil bli flinkere til å besøke strand og vann. 
  Vi har minner der vi tok med oss venner på stranda og kjøpte billig alkohol like i nærheten, vi hadde bærbar musikk med til og med. En gang om dagen, og en gang om natten ble det - altfor lite. 
  Men på neste sted (jepp, leste riktig) skal jeg konsentrere meg om å gjøre alt fra bosted til gjøremål mye bedre. Venner, uteliv, sol - det gode liv.

  Pluss noen skolebøker og en hjerne som trenger opprydning ...  I 2012 vil jeg bli bedre kjent med kaffe, og lære meg å lage bedre kaffe på maskina mi.
  Også må jeg få besøkt Starbucks igjen snart, savn !
  Dere ser jeg har store planer og forventninger til året, selvom jeg sa at jeg skulle det motsatte. Men slik er jeg og slik er verden.

  ...

  HVA ØNSKER DERE Å GJØRE I 2012 ?


 • 4

  Bloglovin' / Facebook page

  For å følge meg på Bloglovin' kan du trykke HER . Da ville jeg blitt veldig glad <3

  Vil dere i tillegg være så søte å like facebook-siden til Norahvem.blogg.no HER, skal jeg bake noe skikkelig godt og vise dere senere denne uka =)  Jeg har sett at det er en del som skriver litt om bloggene sine, så da tenkte "det kan jeg også". Jeg har hatt bloggen i litt over to år nå, men det er nå de siste mnd at jeg virkelig har begynt å bruke den. Litt av og på, kan man vel si.. Det ble også en del opphold fra bloggen i sommer da vi var uten fast internett på Rhodos.
  Jeg skriver om det som faller meg inn, min hverdag, ting som interesserer meg eller for å få temmet tankesurr.

  Jeg setter veldig pris på alle som titter innom bloggen min og de som leser fast.
  Selvom det er mange som kunne blitt mye flinkere til å legge igjen en liten kommentar.


  Har dere forresten sett lillesøstra mi noen gang ? Super-bestevennen min <3

 • 4

  Oppmuntring

  På tirsdag fikk jeg lange, rosa roser av kjæresten.
  - Takk for at du er deg, og at du holder ut med meg !  Er jeg ikke heldig ?

 • 2

  Pang, sa det.

  Den siste uka har ikke vært noe særlig gøy. Jeg er sliten og ganske lei, og jeg har følt meg litt ensom. Jeg måtte til frisøren, for nå var det blitt over ett år siden sist, pluss at jeg har lekt frisør selv. Frisøren, som var en mann, sto nesten å skjente på meg for mine ferdigheter og jeg satt der å følte meg skamklipt.  Og det ble jeg faen meg også! Jeg gikk inn med hår halvveis til rumpa, og kom ut som Sandra Dee.

   

  Han klipte av meg det fine, lange håret mitt. Jeg savner håret mitt, og må nå holde meg unna speilet i 100 dager.

  Og på toppen av det hele måtte jeg på legevakta i dag med overbelastede føtter... Og det vil jeg ikke gå mer innpå, men jeg klarer nesten ikke å gå.  GODT NYTTÅR TIL ALLE LESERE


 • Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com
  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg  bilde  hits