Julen - både en god og en vond opplevelse (NoraHvem.blogg.no)
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

2

Julen - både en god og en vond opplevelse

Julen har for meg gått veldig fort i år. Dagene i adventstiden har gått i ett og alt har egentlig vært som det pleier. Bortsett fra det jeg nesten liker best med julen, nemlig spenningen og ventingen mot julekvelden, og selvfølgelig den fine adventskalenderen jeg fikk av min mor. Ett lys har blitt tent hver søndag, ukene har rast forbi, og jeg sitter igjen med både gode og vonde følelser. Jeg tror julen kan være vanskelig for mange som sliter og som føler seg ensomme, og for de som sliter med spiseforstyrrelser kan det være vanskelig med all maten og drikkingen som hører med i "normale" menneskers jul.

Jeg sitter igjen med angst pga at det har skjedd veldig mye de siste ukene. Vi har hatt besøk hjemme i leiligheten, noe som jeg føler blir litt som å tråkke over min intimgrense, for her hjemme er min lille trygge hule, hvor jeg kan føle meg helt trygg og gjøre som jeg vil. Men det var koselig med besøk, og jeg klarte det, og vi hadde noen timer med masse prat og god mat til. Jeg har også tatt toget, som jeg skriver mer om nedenfor, som var en stor prøvelse for meg. Jeg har angst for at jeg kanskje kan ha lagt på meg av det lille julegodtet og den ene ribbebiten jeg satte tennene i, og jeg føler meg mye større enn før julen startet, selvom jeg ser at jeg kanskje har blitt det motsatte. Det er så vanskelig, når man føler at man eser ut, men i virkeligheten krymper. Jeg vet ikke hva jeg skal stole på: Synet, følelsen eller vekta. Jeg er også helt vanvittig sliten etter jula. Det har gått med mye energi på å prøve og klare å feire jul på en normal måte, uten å vise de jeg er glad i at jeg har det vondt og ødelegge kvelden for dem, og også på å prøve og være glad og optimistisk. Vonde tanker har vært der hele tiden, men jeg har prøvd veldig hardt å riste de av meg og tenke på det gode som jeg har hatt - en kjempesnill familie som har masse humor å komme med, en kjæreste som elsker meg, og at det faktisk har vært jul. Julen kommer bare en gang i året, og derfor har jeg hatt veldig lyst til å kunne ha det så fint som mulig mens den har vart. Men jeg føler også på den følelsen av at jeg ikke klarte å vise nok glede og takknemlighet til familien min, og at jeg kanskje virket sur/gretten når jeg egentlig bare var sliten. Jeg håper de skjønner at det ikke er på grunn av dem, men på grunn av hvordan jeg har det. For selvom det er jul, så forsvinner ikke alle de vonde tankene, og jeg får det ikke helt supert bare fordi det er jul. Men jeg vil bare si at jeg har hatt det finere i jula enn jeg pleier, så det er en seier i seg selv.


Togturen jeg måtte ta helt alene (med lille Minna inni jakka) var veldig krevende for meg. Jeg har ligget søvnløs og tenkt desperat på hvordan jeg skulle gjøre alt og komme meg igjennom denne reisen. Hvor jeg skulle sitte, hva jeg skulle gjøre under turen, hvordan jeg skulle klare å holde Minna rolig og stille, og det siste og det verste: hvordan jeg skulle komme meg AV toget. Når skulle jeg gå bort til dørene, og tenk om jeg ikke kom meg av på riktig stopp! Jeg var så bekymret at jeg ble utslitt av å tenke så mye på det, og etterhvert ble synet mitt sløret og hodet mitt så tungt at jeg trodde jeg skulle besvime. MEN. Jeg kom meg igjennom det. Minna var rolig og snill hele tiden, og jeg kom meg av på riktig stopp. Ironisk nok var Gjøvik endestasjonen, så jeg bekymret meg uten grunn. Gjett om jeg var lettet da jeg fant familien min som sto å ventet på meg, og som skulle kjøre meg "hjem" til jul.

Jeg sitter også igjen med gode minner. Jeg har kost meg sammen med familien min, som jeg ikke ser så ofte og det da ble ekstra stas å se igjen, og jeg har nytt all julepynten og å knekke nøtter, nytt den gode stemningen som andre påvirker meg med, og all praten som har gått løst og som har fått meg til å le. Maten var også veldig god, og jeg klarte å slappe litt av innimellom med et glass vin. Julegavene var også veldig fine, og jeg er så heldig som får så mange og så fine gaver. Jeg håper jeg klarte å uttrykke hvor mye jeg likte dem, selvom jeg var veldig sliten da vi pakket dem opp.


Julen er snart over for min del, for jeg orker ikke ha julepynten oppe etter at julaften er over, så vanligvis er den ute av huset den 25. desember og hverdagen starter igjen da. Men i år ble den oppe noen dager ekstra, for på fredag den 26. desember, feiret jeg og kjæresten vår egen lille jul. Vi hadde spart på julegavene som var til oss begge to, og det blir derfor litt matrester fra julaften og litt gaveåpning. Vin og og filmtitting ble det også, og jeg har det alltid fint når jeg og kjæresten skal kose oss sammen. Vi har det så fint og morsomt sammen - jeg er så heldig som har en som er så fantastisk å dele livet mitt med.

Det var litt fra min jul. Jeg håper dere har hatt det fint på før, på, og etter selve kvelden, og at dere får en fin romjulstid. • 30.12.2014 kl.18:52
  Så fint at du hadde gode stunder. Jeg også er redd for å ikke ha fått vist at jeg satte pris på, siden ordene sitter fast og jeg blir så fort sliten. Jeg håper både dine og mine vet!
  05.01.2015 kl.16:46
  kamerailomma: Jeg er sikker på at de egentlig vet det :-)  Kommenter her

  Design og koding: Ina Anjuta
  Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com  Kategorier

  Arkiv

  @Norahvem


  Siste innlegg


  Følg meg


  Annonser
  bilde
  hits