Det slitsomme internettet (NoraHvem.blogg.no)
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

2

Det slitsomme internettet

Internett er noe de aller fleste benytter seg av i dag og som har blitt en viktig ting i livet vårt. Vi bruker opptil flere timer på det hver eneste dag, og vi får nesten abstinenser hvis vi ikke får sjekket Facebook eller Instagram ofte nok. Vi har rett og slett blitt avhengige. Men jeg klarer ikke helt å skjønne hvorfor det er så viktig å følge med på andres liv i den grad vi gjør, eller hvorfor vi må lese uendelige mengder med stoff på nettet og se på alle videoene av folk som driter seg ut som blir lagt ut hver eneste dag.

Jeg for min del syns det er godt med noen dagers pause fra internett. Jeg blir nesten ør i hodet av alt som må følges med på, alle oppdateringene som blir lagt ut og alle bloggene som det blir skrevet på hver dag. For jeg føler at jeg og burde følge med på det som skjer, og at hvis jeg ikke gjør det så faller jeg utenfor hvis jeg ikke får med meg alt. Og det er jo så utrolig mye å følge med på, og det resulterer i at det må brukes mye tid bak dataskjermen for å kunne få med seg alt. Jeg sier ikke at alle er sånn og har det slik som meg, men er det flere som føler på det presset jeg prøver å skildre?

Jeg bruker for det meste internett til å snakke med venner og bekjente, selvom jeg savner slik det var før i tiden. Før i tiden brukte jeg alltid telefonen til å ringe de jeg var glad i, hørte stemmene deres og jeg føler det ble et annerledes og tettere forhold til vennene mine ut av det. Jeg tror jeg ville foretrukket det hvis jeg ikke hadde slitt med angsten, men nå tør jeg nesten ikke snakke i telefonen lenger, og jeg blir skikkelig stresset hvis det er noen som ringer meg. Så på grunn av det foretrekker jeg dessverre å snakke med folk over facebook allikevel. Det er også noen blogger som jeg liker å følge med på og lese, men det tar som regel bare noen minutter om dagen. Jeg googler ting som jeg trenger å vite og hvis det er noe jeg lurer på, men utover det så orker jeg ikke mer. Internett er for meg veldig slitsomt, selvom jeg må innrømme at det kan være hendig å bruke i noen situasjoner.

Nettet fører også med seg nettmobbing. Det blir enklere å mobbe og slenge negative kommentarer etter andre når man gjemmer seg bak en skjerm og et "nick".. Tingene som blir sagt har blitt drøyere, og det tror jeg er fordi man slipper å se den man utsetter det for i øynene mens man gjør det. En ting som er vondt med nettmobbing er at man aldri kan få et "fristed" fra det. Man kan ikke dra hjem å slippe og møte mobberne, man kan alltid bli funnet og ting kan bli lagt ut selvom man selv ikke er på internett.Det er både fordeler og ulemper med internett. Det blir enklere å holde kontakten med andre som det kanskje ville vært unaturlig og plutselig skulle ringe for å ta en prat, og det kan være enklere å bli kjent med nye mennesker. E-post, blogging og nettbank er også veldig kjekt å ha, det gjør hverdagen litt enklere. Også er det også all den kunnskapen man kan finne der! Det er mange eksempler på positive ting med internett, men jeg står fast ved at det også finnes noen negative. Som jeg nevnte så brukes det mye tid på datamaskinen, tid som heller kunne blitt brukt til å gjøre andre ting, oppdage verden, skape nye gode minner og rett og slett leve livet. Selvfølgelig er det fint at minner kan samles og deles med andre over internett, men helt ærlig, hvor mange gode minner og fine øyeblikk har du fra å ha sittet på internettet? • Christina
  03.12.2014 kl.23:26
  Hvordan går det med deg, Nora? Savner bloggingen din...
  05.12.2014 kl.14:55
  Christina: Jeg skriver på et innlegg som jeg legger ut iløpet av dagen :) Det føles fint å bli savnet <3  Kommenter her

  Design og koding: Ina Anjuta
  Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com  Kategorier

  Arkiv

  @Norahvem


  Siste innlegg


  Følg meg


  Annonser
  bilde
  hits