- Ett skritt frem, to tilbake - (NoraHvem.blogg.no)
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

12

- Ett skritt frem, to tilbake -

Jeg er så sliten om dagen, sover mange timer hver natt. Jeg prøver å dra meg selv i halvsøvne bort til treningssenteret, jeg klarer å komme meg dit, men jeg klarer ikke yte mitt beste. Jeg prøver å sette meg ned å skulle skrive et blogginnlegg, men jeg klarer ikke tenke. Jeg prøver og prøver, men klarer ikke gjøre ting så bra som jeg ønsker. Den bedre perioden min er over nå, og jeg er tilbake på bunnen. Livet er mørkt, kroppen er tung og klokka snegler seg i vei. Jeg venter og venter på at ting skal bli bedre igjen, hver dag virker som en evighet.

Jeg klarte faktisk å dra til treningssenteret i dag, og selvom jeg ikke klarte å holde på så lenge som jeg ønsket, så er jeg fornøyd med at jeg klarte å komme meg dit. Jogget i 20 minutter og trente litt styrke etterpå. Holdt vel på i 40 minutter til sammen, så det er egentlig ikke så verst. I morgen er det tid for min siste PT time, og jeg må si at jeg gruer meg selvom den bare varer i 30 minutter. Da jeg meldte meg inn fikk jeg nemlig 3 timer gratis med på kjøpet. 1x60 min, 1x45 min og 1x30 minutter. Så jeg syns det var veldig fint, det å kunne få litt hjelp med teknikker og lære nye øvelser.

Vekta har stått stille de siste 2 månedene, og det er det som ødelegger meg. Det er det som gjør at jeg ikke klarer å smile eller le, det er det som gjør at jeg har vært så deprimert den siste tiden. Noe så lite som egentlig ikke skal bety så mye, betyr alt for meg. Det å gå ned i vekt er det livet mitt handler om, det er nesten alt som betyr noe. Jeg skjønner ikke hvorfor den står stille. Jeg føler at jeg gjør alle de riktige tingene som å spise lite og ofte, og at jeg trener i tillegg. Det burde funke! Overlegen som jeg snakket med på innleggelsesmøte sa at det mest sannsynligvis er fordi jeg har gitt kroppen min for lite næring i lang tid, og at den da har satt seg i overlevelsesmodus, eller hva han kalte det. Det gjør meg så frustrert. Jeg gjør alt riktig, men så funker det ikke. Jeg vet at det ikke er sunt å holde på slik som jeg gjør, men jeg klarer ikke noe annet. Jeg vet at jeg ikke burde skrive om det her inne, men jeg klarer ikke å la vær. Jeg har hatt denne sykdommen nå i over 5 år. Jeg klarer det snart ikke mer.


Søndag er en av de dagene som jeg liker minst i uka. Det skjer ingenting, butikkene er ikke åpne, og det er egentlig en dag som for meg bare handler om å vente på en ny uke. Selvom det er vanskelig, så gleder jeg meg alltid til å dra på butikken på mandager, å få kommet meg ut litt. Nå er det bare 24 timer igjen å vente. Hvorfor må tiden gå så fryktelig sakte?

Jeg har forresten fikset enda litt mer på designet til bloggen. Jeg vet ikke om dere ser noen forskjell, men jeg begynner ihvertfall å bli ganske fornøyd, selvom det alltid er noe man kan gjøre bedre eller finere. Jeg skjønner godt hvis dere ikke ser hva jeg har gjort, for det er bare litt småting her og der, og når til og med ikke kjæresten ser det - han som må lese hvert eneste innlegg jeg legger ut og innom bloggen min hver dag - så er det ikke så rart.Jeg syns det er ganske morsomt å sitte med koder og finne ut av hvordan jeg skal gjøre ting, å kunne lære noe nytt. Ser dere noen forskjell?

Dette ble ikke akkurat det man kan kalle et spennende eller interessant innlegg, men noen dager blir det bare sånn. Jeg har ikke energi, og jeg klarer ikke å være kreativ og positiv i dag. Jeg skal prøve på nytt i morgen. Ny dag/uke, nye muligheter? • 19.10.2014 kl.15:47
  Åh, jeg føler med deg og forstår deg så godt!

  Men sånn at du vet det; når du spiser riktig og trener samtidig, blir du å gå opp i vekt - fordi du får muskler istedenfor at du har fett, og muskler veier mer enn fett, sånn at du vet det. Siden du har den sykdommen og vil gå ned i vekt - så ikke fortvil om du har gått opp i vekt, da er det bare muskler du har fått! :D <3
  19.10.2014 kl.15:50
  Marielle Kristine Eliassen: Det var oppmuntrende å høre! Jeg har vært inne på tanken om det kunne være noe sånt, men jeg har slått det litt bort pga at jeg bare har trent i en måned. Men 3 ganger i uka med både løping og hard styrketrening kan kanskje gi resultater såpass fort? Jeg har egentlig aldri trent styrke skikkelig, så det kan hende det er derfor.

  :-) <3
  Aina
  19.10.2014 kl.15:56
  Det stemmer nok det, at en fort får litt muskler, og de veier selvfølgelig litt. Men det ser jo bra ut også! En får bedre holdning, og det er kjempelurt å bli litt sterkere. Du er flink!
  19.10.2014 kl.16:05
  Men det var bra! :D

  Tror du vil merke forskjell ja om du har trent 3 ganger i uka og i en måned, men bare vent til det har gått 2 og 3 måneder, DA vil du merke ganske stor forskjell, vil jeg tro. Tar litt tid også å få bygget opp muskler ^^ Men bare hold på sånn som du gjør, med å trene og spise riktig, så går det nok oppover og du vil se forkjell! :D

  Et tips du kan gjøre for å se forskjell er å f.eks ta et bilde hver uke, f.eks hver mandag - så kan du nok se forskjell om et par uker og du ser fremgangen - noe jeg tenker kunne vært motiverende? :D
  19.10.2014 kl.16:06
  Aina: Ja, jeg vet jo at muskler veier mer enn fett. Ja, det er sant :-) Tusen takk <3
  19.10.2014 kl.16:08
  Marielle Kristine Eliassen: Jeg vil jo ikke at det skal gå oppover, men nedover :-) Så det er det jeg håper på vil skje etterhvert. Jeg fokuserer mest på å jogge og bli mer utholden, men samtidig trene litt styrke slik at jeg får strammet opp litt :-)

  Ja, kanskje jeg skal prøve det :-) Det kunne vært motiverende å se forskjellen :-)
  19.10.2014 kl.16:26
  Hahah, mente ikke sånn oppover, men oppover i at det blir bedre etter hvert og du vil bli mer fornøyd :p :)

  Selv skulle jeg gått på treningssenter eller begynt å trene, men jeg har ikke så mye energi, sånn at bare det å gjøre husarbeid er et ork for meg av og til :/ Men tenker å lage med noe plan for neste uke, med litt trening for rygg og mage, som jeg fikk av fysioterapeuten min for noen uker siden. :)
  19.10.2014 kl.16:47
  Marielle Kristine Eliassen: Hehe, misforsto deg visst jeg! :)

  Det er ikke så lett å trene hvis man har lite energi, men samtidig så får man mer energi når man trener. Men det høres veldig bra at du har tenkt til å gjøre noe øvelser :-) Du er flink!
  19.10.2014 kl.16:52
  Ikke sant! Alt er jo bedre enn ingenting :)

  Har egentlig aldri vært noe sånn med trening, når jeg tenker meg om. Har kun gjort sånn sit-ups, planken og andre sånne øvelser og har klart meg ganske bra på det, faktisk. Har jo også treningsmatte, så kan jo bare gjøre det hjemme i stua også :D
  19.10.2014 kl.17:05
  Marielle Kristine Eliassen: Men noen øvelser er bedre enn ingen :-) Treningstrenden har jo kommet for fullt de siste årene, og det fører ofte til at man føler at man MÅ trene selvom man egentlig ikke vil eller er interessert i det. Jeg tror at man kan klare seg veldig bra uten trening, hvis det er det som passer best for en :-)
  20.10.2014 kl.09:57
  Du skriver såå bra
  20.10.2014 kl.12:59
  iselinilsen: Tusen takk :)  Kommenter her

  Design og koding: Ina Anjuta
  Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com  Kategorier

  Arkiv

  @Norahvem


  Siste innlegg


  Følg meg


  Annonser
  bilde
  hits