Det er hardt å være blogger (NoraHvem.blogg.no)
Hjem FØLG MEG Om meg Kontakt

10

Det er hardt å være blogger

Det å blogge er ingen spøk. For de som har lyst til å drive en god blogg og gjerne få noen lesere i tillegg, så er det ganske hardt. Det å skulle skrive et nytt kreativt innlegg hver dag, gjerne to-tre ganger om dagen. Det å hele tiden måtte finne på noe nytt og interessant å skrive om, skrive det godt og uten skrivefeil. Og ihvertfall jeg bruker mye tid på hvert eneste innlegg, så det tar noen timer av dagen å ha en blogg. Men grunnen til at jeg gjør det er at det gir meg mye å skrive, og det er veldig fint å få tilbakemeldinger på det jeg skriver. Hvis man skal komme seg til topps og kunne leve av bloggen sin må man være unik og skille seg ut i mengden, noe som i dag ikke er enkelt.


Designet er en ting som det også er verdt å nevne. For det må helst være fint og oversiktlig, og det er fint hvis det er litt personlig og kan gjenspeile bloggerens personlighet. Det hadde vært fryktelig kjedelig om alle skulle hatt prikk likt design, og det finnes faktisk mange blogger der ute som har det også. Det er veldig mange som bare finner et gratisdesign og limer det rett inn uten å redigere det i det hele tatt, noe som jeg syns er ganske kjedelig. Det må sies at jeg ikke har laget designet mitt selv, men jeg har prøvd å endre på en del ting slik at det blir mer personlig og mer slik som jeg selv vil at det skal være, og det har jeg brukt mye tid på. Det er ikke så lett å finne et design man liker og i tillegg skulle redigere det og få det slik man ønsker. Html-koder er ikke så enkelt for de som ikke kan det, og det tar lang tid å komme seg inn i det. Jeg har prøvd og feilet masse, men jeg har faktisk lært littegrann på den tiden jeg har blogget.

En annen ting som jeg personlig syns er ganske vanskelig er det å ta bilder til bloggen. Hvis jeg kunne ville jeg helst latt være. Men for å kunne ha en så bra blogg som mulig, så må det noen bilder til. Og da er det ikke bra nok å ta 2-3 bilder med mobilen for så å legge de ut. Nå for tiden skal man aller helst ha ett dyrt proft kamera, og man skal kunne alle de forskjellige innstillingene og ta perfekte bilder. Og for at bildene skal bli bra, så må man også klare å posere litt i tillegg. Jeg syns det er så utrolig flaut å stå midt på plassen utenfor alle vinduene til alle naboene, eller på en kafè eller lignende, hvor noen kan komme forbi å se hva jeg driver med når som helst. Det er også flaut å stå å posere framfor kameraet. Det er ganske vanskelig å hele tiden finne nye måter å ta bilder på, og å finne fine steder å gjøre det på. Jeg prøver faktisk å lete rundt på andre blogger for å lete etter bilder med inspirasjon til forskjellige poseringer. Og alt bare for dere lesere. For herregud, man kan jo ikke bare stå opp og ned. Men det er på en måte litt gøy å ta bilder også da, ihvertfall når resultatet blir sånn passe greit :-)


Heldigvis har jeg en tålmodig kameramann som blir med ut i all slags vær for å ta bilder av meg. Han ler seg sikkert halvt ihjel når han må stå og se på at jeg vrir meg og smiler om kapp til kameraet. Men som sagt, jeg prøver så godt jeg kan og jeg håper dere liker bildene som jeg legger ut. Alt i alt gir bloggen meg ganske mye og det er fint å kunne holde på med noe jeg syns det moro.

Så til dere som tror det er lett å blogge, så tror dere feil. Det er hardt arbeid og mye tid som må bli lagt ned for å kunne drive en bra blogg. Man må gi av seg selv, og i mitt tilfelle være åpen og ærlig. Og man kan heller ikke være så redd for kameraet :-) • 17.10.2014 kl.14:34
  Så bra skrevet at jeg må dele videre! :D

  Og jeg er helt enig med deg - det er ikke bare bare å skulle ha en bra blogg med faste lesere og sånn. Må heller ikke glemme de hat-kommentarene man får om man får litt suksess med bloggen.
  17.10.2014 kl.14:37
  Marielle Kristine Eliassen: Så koselig å høre! :-)

  Nei, det er helt sant. Jeg har heldigvis ikke fått noen hat-kommentarer enda, jeg har fått noen negative da, men ikke så veldig ille. Men det er nok som du sier at det er de som får suksess med bloggen som får slike kommentarer.
  17.10.2014 kl.14:59
  Veldig bra skrevet ;) Det krever en del innsats å skrive en blogg :)
  17.10.2014 kl.15:01
  Sølvi Birgitte Wærness: Tusen takk :-) Det gjør det absolutt!
  17.10.2014 kl.18:30
  Kjempe bra skrevet =)

  Jeg har jo ikke halvparten av det du skriver i innlegget, jeg har ingen kamera mann, å ikke et kamera her går det i mobil bilder da jeg har en elendig lønn :) hehe Men sånn er det bare, men alt i alt så liker jeg bloggen min, jeg jobber hardt med den å det har jeg gjort fra dag 1 :) hehe Å kommer jeg til å fortsette med :)

  Du har en utrolig bra blogg forresten :D
  17.10.2014 kl.19:00
  Therese Bråthen: Tusen takk :)

  Innlegget var litt satt på spissen, hvis du skjønner :-) Kameramannen min er jo kjæresten min, og jeg er heldig som har han som vil hjelpe meg. Jeg syns du har en fin blogg jeg, og jeg ser at du jobber hardt med den :-)

  Awww. Tusen takk for det! :-)
  18.10.2014 kl.13:33
  Tusen takk søte deg koselig å høre :) Ja kjæresten min tok bilder i starten, men nå når jeg tar bilder som regel så er jo han på jobb da :) hehe Så da blir det til at jeg gjør det meste selv :) hehe

  Bare hyggelig :)
  18.10.2014 kl.13:50
  Therese Bråthen: Ok, det skjønner jeg :-)
  22.10.2014 kl.12:18
  veldig bra skrevet! :) det tar mye tid og energi for å drive en blogg, og når man prøver alt man har så virker dt noen ganger som at dt ikke funker. Man ser jo hvem som er populær i blogg verden.
  22.10.2014 kl.12:43
  Anastasia: Takk :-) Det er veldig vanskelig å føle at man legger mye arbeid i bloggen uten resultater. Man vil jo gjerne få noen lesere, men det er ikke lett! Jeg tror det gjelder å bare holde ut, skrive godt og jobbe på - så kanskje resultatene kommer en dag :-) Mange av de som har lykkes med bloggen hadde veldig flaks, også er det mange av de som spiller på utseendet. Det er så dumt at det skal ha så mye å si, og ikke bare at man skriver godt og har en bra blogg!  Kommenter her

  Design og koding: Ina Anjuta
  Nora Sveen

  Jeg heter Nora, og bor i Oslo med min fantastiske samboer og vår lille hund Minna. Her på bloggen min skriver jeg om min hverdag og mine tanker, psykisk helse, og litt av hvert av andre ting som faller meg inn. Jeg har slitt psykisk i en del år nå, men jobber for å få et bedre og friskere liv!

  Kontakt / Sponsing: Norahvem@hotmail.com  Kategorier

  Arkiv

  @Norahvem


  Siste innlegg


  Følg meg


  Annonser
  bilde
  hits